Náhlá porucha vidění a těhotenství

24.2.15 19:40

Náhlá porucha vidění a těhotenství

Ahoj holky, mám takový problém, včera večer, když jsem si četla něco na mobilu, tak mi najednou přišlo, jako kdybych padala a oči jakoby mi spadly dolu, hrozně jsem se lekla, chvilku jsem nemohla zaostřit, ale po chvilce to bylo ok.
Ale dnes v práci, když jsem měla jednu pacientku, tak se mi z ničeho nic rozbušilo srdce a nemohla jsem vůbec zaostřit, pořád se mi rozostřoval zrak a polilo mě horko, začala se mi motat hlava, sedla jsem si, zavřela oči, promnula a za 5 minut to bylo v pohodě, asi za hodinku se mi stalo to, že jsem na pravém oku, jakoby neviděla půlku z pravého obrazu, od středu až do prava, pokud mi rozumíte, například, když jsem koukala na své pravé rameno, vůbec jsem ho neviděla a ruku napaženou před sebou jsem viděla až od lokte po prsty… obraz byl průhledný a jakoby se mi přes sebe kryl, žádná černá skvrna, ale jakoby to blikalo, byla jsem z toho dost mimo a hrozně jsem se bála že za hoďku třeba i oslepnu, stalo se vám to někomu? 8o Teď momentálně vidím úplně normálně, jsem ve 3 měsíci těhotenství a hrozně se bojím o miminko, jestli to něco neznamená. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1118
24.2.15 19:43

@Pivonka.Lucni já bych asi neváhala a letěla k doktorovi. Nejspis k praktickému, ten pošle dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
24.2.15 19:44

@Pivonka.Lucni tlak máš v pořádku? Jinak mě se taky hodně zhoršil zrak a trvalo to ještě rok po porodu, než jsem začala vidět jako dřív, ale tohle se mi nestalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
24.2.15 19:47

Me se teda taky obcas stava ze mi,,vypadne,, obraz nebo vidim rozmazane, ale vetsinou to mam jako doprovodnej jev k migrene nebo kdyz mihodne klesne tlak. nekdy je to treba i tim ze dlouho koukam do pocitace. Ale o miminko bych se v tomhle pripade asi nebala maximalne by to mohlo mit nejaky neurologicky priciny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
24.2.15 19:48

@Pivonka.Lucni jqky mas tlak? To je priznak vysokeho tlaku. Nepodcenuj!

• Citovat
  • Upravit
24.2.15 19:49

Ne ne nikde jsem nebyla, já jsem dělala do 18h a potom jsem letěla domu za dítkem, zítra jdu na krev kvůli cukrovce, tak snad mi poradí tam a třeba něco zjistí z krve, mně se to ještě nikdy nestalo, proto jsem z toho hrozně v šoku. Přišlo mi to, jako kdybych se podívala do přímého světla a měla jsem skvrnu na oku, ale takovou průhlednou, která rozmaže obraz, bolesti jsem krom motání hlavy neměla, trochu pomohlo si oči promnout a zmáčknout, ale stejnak je to divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.15 19:51

@jaaaaaana Tlak mi měřili dnes ráno na gyn. kontrole a v pořádku, během dne jsem krom práce nedělala nic extra a ani ta není nijak namáhavá… :think: Ale jinak jsem se cítila naprosto v pořádku.

Příspěvek upraven 24.02.15 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
24.2.15 19:53

No píšeš, že jsi měla pacientku, jsi zdravotník? Pokud ano, tak víš, že to může být banalita, nebo příznak něčeho mnohem horšího,…takže každopádně k doktorovi co nejdříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.15 19:53

@JayLee Jo tam se chystam tak i tak, musim kvůli těhotenství, ale spíš mi jde o to, jestli se to někdy někomu nestalo? A jestli to není třeba příznak těhotenství? Jsem ve 3. měsíci a zatím jsem neměla jediný příznak a těhotenství mám naprosto bezproblémové, ani jsem nepřibrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
24.2.15 19:54
@Pivonka.Lucni píše:
@jaaaaaana Tlak mi měřili dnes ráno na gyn. kontrole a v pořádku, během dne jsem krom práce nedělala nic extra a ani ta není nijak namáhavá… :think: Ale jinak jsem se cítila naprosto v pořádku.

Ja to mela tak nejak v 6. Mesici, tlak vzdy udajne taky ok. Nakonec mi po predani do'porodnice zjisitili vysoky tlak a brala jsem dvoje prasky. Jinak mi bylo taky fajn a ty poruchy videni byly fakt vyjimecne.

Příspěvek upraven 24.02.15 v 19:55

• Citovat
  • Upravit
24.2.15 19:54

@dlouha Ano dělám v rehabilitacích, ale to nemá nic společného s očima… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
24.2.15 20:05

@Pivonka.Lucni já myslela tak, že to může být od tlaku, nebo to mít daleko závažnější příčinu, které se projevují poruchami vidění, ani se neodvažuju a nechci to ani napsat…takže dovyšetřit každopádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.2.15 20:09

Párkrát se mi něco podobného v těhotenství stalo. Byla to prý migréna s aurou. Prý je to náhlou změnou hormonů. Ale těžko říct, třeba je to u tebe něco jiného. Každopádně bych šla k doktorovi. Mně vždycky na kontrole říkali, že kdybych měla poruchy zraku, mám okamžitě naběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.15 20:20

@Mrňátko Tak ale člověk trpící migrénou má silné bolesti hlavy a nesnese hluk atd. Já migrénu nemám, hlava mě nebolela ani nepamatuji, zítra si zajdu k doktorce, tak snad mě vezme přednostně, od rána budu mít hlídání tak na 3h víc ne a to musim jít ješte na test na cukrovku, kde ztrávim 2h… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
24.2.15 20:21

A jakej si měla tlak???víc jez a pít a odpočívat. já zase pořád usínala i přes den i během povídání s kamarádkou. asi si byla unavena pokud chodiš do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí