Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak paralenový čípek jedině rozpůlit, ale každopádně předem bych se domluvila s dětskou dr.
Určtě můžeš paralenový čípek, ale jen půlku. A v lékárně se raději už na nic neptám, mám pocit, že snad ty magistry ani nejsou vystudované a když tak před 50ti lety. Vždycky se ptám doktora.
Já bych asi novorozenci sama nic nedávala, když má teplotu, tak je asi něco špatně a tudíž bych s ním jela hned k doktorovi nebo na pohotovost. Myslím, že samoléčbou nic nezískáš, jen obavy, jestli si podala správné léky a ve správném množství, případně jestli tím budoucí léčku nakonec nezkomplikuješ.
No každopádně kdyby moje mimino mělo horečku přes 38st C, tak teda půlku paralenu dám - nebudu riskovat nějaké křeče a pak teprve vyrazím na pohotovost.
Při prvním očkování nám dr doporučila půl panadolu čípku nebo 2ml sirupu nurofen - v 6ti týdnech.
Ahojky,
nejsem žádná zkušená maminka,ale taky se dočkám ![]()
Měla jsem teď nějaké problémy a tak mi paní doktorka v porodnici poradila něco co si mám prý pamatovat hlavně až se miminka narodí.
Takže-při horečce nebo teplotě namočit podkolenky nebo něco takového do vlažné vody s octem a navléknout na nohy a na to ještě suché.Perfektně to sráží horečku-vyzkoušeno to mám zatím jen na sobě.Tak snad to tu někomu pomůže!!
maminky, poraďte, prosím, mám doma cerstve miminko a rada bych mela v lekarnicce cipky proti teplote, kdyby nahodou…ale nevim jake, v lekarne mi rekly, ze pro tak male dite nic neni, paralen 100 je az od 6 kg, moje ditko pod 4 kg. nejak se mi nezda, ze by pro miminka nic nebylo diky