Lékař ve zkušební době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
misule21213
12.7.16 18:27

lékař ve zkušební době

Chci se zeptat zda mam ve zkusebni dobe narok na lekare, stim ze budu mit normalne 4hod zaplacene?? bohuzel lekare mam naobjednane pul roku dopredu a preobjednat nebo zrusit ze zdrav. duvodu nemuzu, vedouci mi rekla ze to zaplacene mit nebudu. chtela bych vedet jak to funguje? dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
12.7.16 18:36

@misule21213 i ve zkušební době je nárok na proplacení návštěvy lékaře. na druhou stranu zaměstnanec by se měl k lékaři objednávat mimo svoji pracovní dobu a nárok na proplacení propustky je jenom tehdy, pokud to není možné. takže záleží třeba i na tom, jestli lékař ordinuje i mimo tvoji pracovní dobu - pokud ano, může se na tom zaměstnavatel točit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misule21213
12.7.16 18:39

@sagina ordinuje ae mam je uz pul roku objednane :-( a preobjednavat se neni nic lehkeho :-( bohuzel

• Citovat
  • Upravit
1109
12.7.16 18:44

@misule21213 a co to je za doktora? Jestli to je preventivka, tak to bych se taky netvarila, jestli je to neco urgentniho nebo na co se dlouho ceka (magneticka rezonance), tak nevidim problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21513
12.7.16 18:47

@misule21213 a nemůžeš se domluvit, že si to v práci napracuješ? Přece jen ve zkušební době je blbé brouzdat po lékařích, pokud to není ze zdravotního hlediska bezpodmínečně nutné. Na druhou stranu, pokud šéfová uvidí snahu i z tvé strany, mohla by být vstřícnější. U nás v práci se toto až tak neřeší, ale já jsem hodná šéfová a vím, že moji lidi toto nezneužívají. 8) U nás nebyl problém pustit člověka ve zkušebce i na dovolenou, pokud nastupoval před létem a dovolenou měl již dlouho objednanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21513
12.7.16 18:48
@Taciras píše:
Jak to teoreticky má fingovat: Dle zákona bys měla mít maximálně 4,5 hodiny týdně na návštěvu lékaře placené, ale dle zákona také můžeš dostat ve zkušební době výpověď okamžitě a bez udání důvodu.Jak to funguje: Být tebou, moc se neoháním tím, že máš nárok, aby ti to proplatili, buď ráda, že tě uvolní, pokud tam chceš pracovat. Pokud nechceš… můžeš dát výpověď bez udání důvodu i ty a už nepřijít… nebo se ohánět nároky na placené volno, to určitě pomůže :think:

no, nějak tak to vidím také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misule21213
12.7.16 18:56

Dneska magneticka rezonance a v zari kolonoskopie, nechcu se ohanet jen jsem chtela vedet jak to je ;-)

• Citovat
  • Upravit
15814
12.7.16 19:06
@Taciras píše:
Jak to teoreticky má fungovat: Dle zákona bys měla mít maximálně 4,5 hodiny týdně na návštěvu lékaře placené,

nic takového v zákoně není :nevim: zákon přesnou dobu (maximální ani minimální) nespecifikuje, mluví se v něm o době nezbytně nutné (což může být klidně i víc, než uvádíš ty jako dobu maximální). zároveň ale platí i další pravidla, mimo jiné, že vyšetření/ošetření nelze provést mimo pracovní dobu nebo že se jedná o lékaře, který je nejblíž bydlišti/zaměstnání, který je schopen vyšetření/ošetření provést a smlouvu se zaměstnancovou zdravotní pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misule21213
12.7.16 19:10

@sagina toto jsem nepochopila co jste napsala

• Citovat
  • Upravit
65012
12.7.16 20:20

@misule21213 no že může v případě nutnosti být delší doba, než 4,5 hodiny. Já dostala zrovna na kolonoskopii celý den, nedokážu si představit, že bych byla schopna být v práci. A zaměstnavatel může chtít, aby to bylo v nejbližším zařízení, nemusí proplatit to, že někdo jede k lékaři třeba do jiného města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
12.7.16 20:51
@Taciras píše:
Jak to teoreticky má fungovat: Dle zákona bys měla mít maximálně 4,5 hodiny týdně na návštěvu lékaře placené, ale dle zákona také můžeš dostat ve zkušební době výpověď okamžitě a bez udání důvodu.

Jak to funguje: Být tebou, moc se neoháním tím, že máš nárok, aby ti to proplatili, buď ráda, že tě uvolní, pokud tam chceš pracovat. Pokud nechceš… můžeš dát výpověď bez udání důvodu i ty a už nepřijít… nebo se ohánět nároky na placené volno, to určitě pomůže :think:

No, tohle jsem chtěl napsat. Zakladatelka se na to sice neptala, takže možná dostaneme vynadáno, ale nedá mi to: To je jako být chytrý na halíře, ale blbý na tisíce.

Zakladatelka hraje o víc, než o mzdu za pár hodin návštěvy lékaře a není jasné, jestli jí to dochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misule21213
12.7.16 21:48

@eumedon to by me teda zajimalo o co vic hraju? 8o

• Citovat
  • Upravit
21513
12.7.16 22:41

@misule21213 no hrajes o praci jako takovou. To ti nedochazi, ze pokud budes ve zkusebni dobe tlacit na pilu a trvat na zaplaceni, ze se s tebou mohou taky velmi elegantne rozloucit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misule21213
13.7.16 02:22

@nozu jezisi ja se tu jen ptala jak to funguje jestly to proplaci ne ze dojdu do prace a hned jo budu chtet zaplacene :palec: nejsem krava abych nevedela ze totn se fakt nedela :palec:

• Citovat
  • Upravit
13.7.16 04:20

@nozu hraje o praci?? No to mozna taky ale dochazí tu někomu, že hraje hlavně o zdraví. Zameskané vyšetrení a dusledkem toho vážna nemoc…opravdu je mi z některych zaměstnavatelů blivno :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat