Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prosím co by nemělo chybět v lékárničce pro miminko (od narození). Lépe řečeno co vše by měla obsahovat? Prosím poraďte.
Ahoj,
já jsem začínala snad jen s lihem na pupík a postupně přidávala SAB Simplex na prdíky, Panadol sirup na teplotu, pak se postupně přidala Smecta na průjem, Fenistyl gel a kapky na štípance a alergie no a po každé nemoci či příhodě něco přidávám. Myslím, že není nutné to zpočátku přehánět. Stejně, kdyby Vám něco hned na začátku bylo, pojedete nejspíš na pohotovost.
L.
Ahojky, k Lasiccine vyctu bych jeste pridala:
odsavacku nosnich hlenu (nejlepsi je ta uplne obycejna s hadickama, koupis v kazde drogerii asi za 20,– Kc) - je dobre ji mit doma v pohotovosti, kdyby bylo potreba miminku ulevit v noci,
sprej s morskou vodou do nosiku (Sterimar, Olynth nebo Vincentka - je jich urcite vice znacek) - jsou vhodne i pro kojence a pokud je ucpany nosik, krasne zvlhci sliznice a i odsavani jde pak lepe
samozrejme teplomer rychlobezku,
gel na masaz briska pokad budou zlobit prdiky,
no a to je tak asi zhruba vse, co zatim v lekarnicce mame, musim zatukat, zatim jsme nebyli nemocni.
Pa, Ola
Určitě bych doporučovala mít koupeny sirup snižujicí teplotu.
Když se něco semele, většinou neni čas letět někam do lékarny(navíc v noci)
Takže se v lékarně zeptej na Panadaol Baby nebo něco takového.Pro sychr ![]()
určo Panadol baby ale ne sirup,pro malinký prcouše rozhodně v čípkách,mají rychlejší nástup účinku a líp je do mimča dostaneš,sirup se hodí až pro starší děti.
Ahoj, pokusím se obnovit diskuzi… Ondrovi je skoro 9 měsíců, leze, stojí, vleze všude, všechno otevře. Je ale docela opatrný, tak doufám, že mu to vydží… Nicméně dostali jsme v práci poukaz na nákup (který tady okolo nás berou jen v lékárně) v hodnotě 1000,– Kč, tak bych ho chtěla „utratit“.
Co myslíte, že by nám doma nemělo chybět? Teď nebo tak s dítětem do roka a půl, cca.
Zbytek utratím za ubrousky na prdelku a tak, ale nějaké lékárnické vybavení by asi nebylo od věci ![]()
Díky za tipy, co se osvědčilo a co je fakt zbytečné.
R8da bych obnovila tuto diskusi a přidala prosbu o doplňující zkušenosti - konkrétně co lékárnička pro miminko na cesty - pojedeme s půlroční dcerou do Chorvatska (autem), tak mě zajímá, co si myslíte, že určitě nezapomenout. Zatím počítám určitě s opalovacím krémem, něco proti horečce, teploměr… dál moc nevím ![]()
Já bych určitě vzala, jak říkáš čípky na horečku, ale určitě i nurofen sirup na bolest (pozor na skladování v horku). Kapky do očí a do nosu a něco na průjem. Gel na prdíky a fenystil na spáleniny a štípance. Určitě odsávačku. A jinak už mě nic nenapadá.
ohledne te odsavacky bych chtela trochu namitnout ze ta hadickova moc vhodna neni, take jsem ji chvili pouzivala, ale asi v pul roce dcera dostala opravdu poradnou rymu, odsavala jsem ji hodne casto i kdyz se ji to moc nelibilo i treba 2×do hodiny a pouzivala jsem morskou vodu, ale moc to nepomahalo, tak jsme sly za doktorkou (byli jsme uz s manzelem fakt ztrapeny ze jsme ji zatim moc nepomohli) a rikala ze tahle odsavacka za prve neni prilis setrna (zadny dite to nemiluje a trva to pomerne dlouho) a za druhe aby byla opravdu ucina musely bychom tu trubicku dat az buhvi kam do nosiku, z toho duvodu nam doporucila odsavacku, ktera se pridelava na vysavac, a musim uznat je skvela trva to par vterin, odsaje detatko lip a setrneji, a je z vetsiny ze skla coz znamena ze i znacne hygienictejsi. Takze ji doporucuju vsem maminkam i kdyz je drazsi
Obnovení:
Holky jedeme za měsíc na dovču do Itálie s malou (to jí bude 8 měsíců) tak dávám do kupy lékárničku, nezapomněla jsem na něco?
Budu asi muset dokoupit něco na průjem, kdyby náhodou… A páč jsme ještě bezzubí
, tak nevím, jestli nekoupit nějaký ten gel. A desinfekci… máme Jodisol, tak asi něco, co nepálí?
Nemáte nějaký tip?
Díkes
M.
Dezinfekce - třeba Betadine, to je mast, neštípe.
Proti průjmu jsou asi nejlepší probiotika, největší obsah mají asi Biopron Junior, jsou to sáčky, takže nasypeš do pití, dá se to i preventivně, ale je to pálka - cca 200 za deset sáčků. Na zahuštění stolice třeba Smecta, ale bez toho se dá obejít, hlavně doplnit tekutiny. Dobré jsou i nějaké ty nápoje typu Kulíšek.
Na zuby holky od nás z diskuze doporučujou homeo čípky Viburcol, oproti různým gelům prý fakt fungujou a to hned. Sama s nima zkušenost nemám, zuby u ás nejsou zas takový drasťák.
Já bych vzala ještě Imazol, na velké opruzení (průjem, zuby) u nás nic jiného nezabíralo.
A nevím, kam přesně jedete, tak třeba pinzetu na klíšťata nebo jakoukoli pro sichr.
Díky moc za tipy!
To zas bude nákup v lékárně ![]()
Ale snad je lepší toho mít víc, než pak až dojde na akci, tak nic, že ![]()
M. ![]()
Maggdi píše:
Díky moc za tipy!
To zas bude nákup v lékárně
Ale snad je lepší toho mít víc, než pak až dojde na akci, tak nic, že
M.
Není zač
Lepší mít a nepotřebovat, než nemít a složitě v zahraničí shánět. Škoda, že neporadil ještě někdo, určitě by jiné napadly další věci ![]()
Já budu tento týden balit taky na dovču tak sem pak písnu, kdybych si na něco dalšího vzpomněla.
Jedem taky do Itálie - je to civilizovaná země tak snad když bude něco potřeba tak dokoupíme ![]()