Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Uvažuju o koupi kojícího polštáře od Terrabagu http://www.slunatko.cz/…11737-sm.jpg /> Slyšela jsem,že je to dobrá věc už během těhotenství na spaní aže kojení s ním je daleko pohodlnější. Jen si říkám,jestli stejnou službu neudělá obyčejný polštář…přece jenom je ten kojící dost velký…abhy doma nezavázel. Prosím,napište mi své zkušenosti.Děkuju
Tak já jsem kojicí polštář taky pořídila, v těhotenství byl na spaní absolutně úžasný, už za to to opravdu stálo.
Na kojení jsem ho zatím nepoužila, protože kojím zapadlá v křesle s normálním polštářem na klíně. Nějak jsem tak začala už v porodnici a pokračovala v tom i doma. Ale používám ho pro malého, když s ním spím u mě v posteli, aby se po nakojení, když usnu, nepřekulil a třeba nespadl z postele. Nebo ho tím jistíme, když nám usne na gauči.
Nejsem si jistá, že normální polštář na to spaní v těhotenství stačí, protože je mnohem měkčí a tím pádem Ti nebude ty nohy držet dost od sebe.
Ja jsem kojici polstar pouzivala v tehu na spani a to byl naprosto spickova vec, normalni polstar tak krasne neposlouzil. Na kojeni jsem ho ale nevyuzila ani jednou. Nicmene i tak to povazuju za dobrou investici, ze jsem si ho poridila.
Ajlili,
ja jsem naopak koj. polstar vyuzila jenom na kojeni - v prvnim tehu me to nejak „nenapadlo“ si ho vzit do postele.
Na kojeni s nim nedam dopustit, pokud si na to zvyknes, tak je to naprosto uuuuuuzasny! Fakt vrele doporucuju.
No a ted si ho obcas beru i do te postele - jsem ve 31. tt a kdyz lezim na boku, tak fakt potrebuju mit horni nohu vys, aby mi nelezela na te druhe…no a norm. polstar se slehne, tenhle ne…tak nejak zhruba ![]()
Sylva
Ahoj,
taky jsem používala kojící polštář Terabag. Byl super v těhu, já ho teda na spaní moc nepoužívala, ale na opírání jo a často. Na kojo jsem využívala občas, ale skvěle sloužil právě jako zábrana před pádem mimi nebo mně jako opěrka (i manžovi
). No a když malej začal lézt, tak nám dost dlouho chránil počítačovou zásuvku pod stolem
.
Teď už jsem ho teda poslala dál. Ale dle mě - dobrá investice, já jí nelituju…
Já si kojící polštář dokupovala ve třech měsících dítěte a nemůžu si jej vynachválit. Nedá se srovnat s běžným polštářem, protože dítě tam pěkně drží. Dá se výborně natvarovat a přizpůsobit. Jsem vyšší a nehrbila jsem se tolik díky němu. Kupolala jsem ten menší ( cena cca 380kč).
pa Lime
Ahoj holky, uvazuju do budoucna o koupi Terabagu, jen mi nektera prosim prozdradte, jaky je rozdil mezi Terabag standard a comfort, tedy krome ceny a ze comfort ma nahradni povlak a kulicky. Na http://www.zdravotnipotreby.cz/…Abag_d9.html nevidim zadny rozdil, ale mozna jsem slepa (v tehu se mi zhorsuje zrak
i trpelivost hledat
. Dekuju moc.
Jeste snad, Lime - kde jsi sehnala polstar za tak skvelou cenu ?
Sarai…no,podle mě je rozdíl právě v tom,že Comfort má navíc ten povlak a náhradní náplň…jako
a to vyjde levněji než každé zvlášť.A podle zkušenosti kamarádky je ta náhradní náplň dobrá věc…dosypeš počase tak jak potřebuješ..a apovlak…tak to je jasné…mimčo může při kojení ublinknout…
Dik za odpoved, tak jestli neni v nicem jinem rozdil… myslela jsem treba, jestli tam nepopletli velikost nebo jiny material, ale asi je to teda fakt jen v tom „prislusenstvi“
Já měla kojící polštář taky už od těhu a dost mi pomohl na bolest kyčlí. Na noc sem ho musela mít pořád u sebe i když jsem cestovala tak sem ho sebou tahala autem. Teď jsem s nim zkoušela kojit asi 2× a docela to ušlo, akorát bojuju s polohou dítěte na poštáři. Nevím, jak si mám ten polštář pořádně nastavit, protože se mi zdá, že malýmu se neleží moc pohodlně.
Na www stránkách píšou, že zajišťuje pohodlné kojení a mnoho variací poloh, ale tak by tam taky nějaký mohli ukázat ne?
Ahoj, kojící polštář jsem dostala od švagrové, když se malý narodil a moc jsem litovala, že jsem se po něm nepoptala i v porodnici; tam mi totiž při kojení chyběla „třetí“ ruka (rozuměj jedna drží dítě, druhá prso a ta třetí to spojuje
). To s kojo polštářem odpadlo a navíc mě u toho nebolela záda. Kojila jsem v pololehu, za zády cca střed polštáře (nejvíc nahńoucaný, aby fakt držel záda) , pod malým méně plný konec polštáře (někdy jsem jej na této části měla celého, později spíše jen jeho horní část tělíčka a hlavičku). Když byl Fido větší a kojili jsme často v leže, sloužil mi polštář jako zábrana, aby se mi u toho nevrtěl a neblbnul a taky mu dělal trochu intimčo. Cca od 10m jej nepoužívám ke kojení, ale měli jsme ho kolem ostrých rohů a kabelů.
Náhradní potah - můj názor, zbytečné prachy. Za celou dobu jsem jej prala jednou. Je sice pravda, že malej nebyl blinkavý mimčo, ale i kdyby tak si člověk vypomůže látkovou plenou. Náhradní obsah- nevím, sama byhc jej nevyužila. Ale když jsem teď potah sundavala, sypal se zvnitřku prach (jakoby rozdrcených kuliček či kdovíco
) tak možná to nkěteré mamky nějak doplňují. S tím zkušenosti nemám. Tak hezké kojo!
![]()
Taky jsem si pořídila kojící polštář - stál mě 300,– Kč a koupila jsem ho na mimibazaru. Je super, zatím se na něm jen válím a je to moc příjemné. Hlavně na podložení bříška.
Jo a mám kuličkový, sice trochu vrže, ale zase jak si ho vytvaruju, tak zůstane.
Ten plněný molitanem se prý rychle slehne - to jsem vyčetla někde na jiných diskusích.
já na ten šikovný vynález nedám dopustit, mám ho asi měsíc, protože, jak roste bříško, tak byla pro mě potíž válet se na boku. Na noční spaní si ho do postele neberu, máme malé lůžko jenom 140 cm široké, takže se tam s přítelem akorát vejdeme, natož si tam dát ještě ten obr polštář, ale např. na lenošení u televize je úžasnej. Dokonce mi ho i přítel bere, je to fakt super věc a doufám, že stejný úkol splní jako kojící. Kupovali jsme ho na Černým Moste (Praha) a stál asi kolem 670 Kč, je sice plněný zřejmě molitanem, ale zatím to nevypadá, že by nějak slehnul. Doporučuji všem nastávajícím maminkám.