Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 8 měsíční holčičku a teď cca poslední 3 se jí stává (i přes den) že usne a z ničeho nic se ze spaní lekne a začně strašně plakat, musím ji vzít do náruče a pohoupat, znovu usne…takhle se to opakuje třeba 3-4× a pak už spinká normálně v klidu. Co to je?
Nevim, co to je, ale mam prcka 7m a posledni noc jsem k nemu vstavala asi 15×… ![]()
Ahoj, taky jsme to měli a občas ještě míváme. Doktorka říkala, že to může být nějaký špatný sen. Nebo se může leknout nějakého hlasitého zvuku… ![]()
Ahoj Tomík se mi taky tak budil, podle mě jak usnul tak sebou cuknul a to ho vzbudilo…nebo se jí mohou zdát sny.
@Ali-Ali píše:
Nevim, co to je, ale mam prcka 7m a posledni noc jsem k nemu vstavala asi 15×…
ještě mě napadlo jestli to nemůže být třeba bolestí od zoubků… ![]()
@prdelinka_p1 píše:
Ahoj Tomík se mi taky tak budil, podle mě jak usnul tak sebou cuknul a to ho vzbudilo…nebo se jí mohou zdát sny.
no ona sebou právě vždycky trhne a pak začně plakat ![]()
Noční běs/špatný sen/rostoucí zub/uhodí sám sebe ručičkou ve spaní… ![]()
@Naima píše:řeší se to nějak? Já to přisuzuju zoubkům…máme dva dole, tak myslím že poleze nějaký další
Noční běs/špatný sen/rostoucí zub/uhodí sám sebe ručičkou ve spaní…
@Pce tak to bude asi ono…doktorka mi řikala něco ve smyslu, že se ted hodně rozvíjej a vnímaj plno nových podnětů takže mají i neklidné spinkání. Taky mě kolikrát vzbudí když spim a trhnu sebou je to nepříjemné…
@Pce Proto se prckové dávaj do zavinovaček aby byli jako v bříšku a neškubali sebou…lépe pak spí
@Pce Synovi se to taky občas stane, někdy se uklidní sám (to hlavně když spím vedle něj nebo je v šátku), ale někdy se rozpláče - asi špatný sen nebo zoubky ![]()
@prdelinka_p1 píše:
@Pce Proto se prckové dávaj do zavinovaček aby byli jako v bříšku a neškubali sebou…lépe pak spí
no tak malá se mi do zavinovačky už dloooouho nevejde ![]()
@aiko24 píše:
@Pce Synovi se to taky občas stane, někdy se uklidní sám (to hlavně když spím vedle něj nebo je v šátku), ale někdy se rozpláče - asi špatný sen nebo zoubky
no snad jo…už mě napadaly ty nejčernější představy ![]()