Leknutí ze spaní a pláč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Naima
7.4.13 09:55

@Pce Pokud se to nějak řeší, ráda si to počtu, u nás pomáhá spací pytel či zavinovačka, ve které je malý zklidněný a nerozhazuje se po celé postýlce. Jinak v noci startuji na jeho šustění a reaguji dřív, než se rozjede.

• Citovat
  • Upravit
2659
7.4.13 09:56
@Pce píše:
no tak malá se mi do zavinovačky už dloooouho nevejde :D
:D My jsme zavinovali do šesti měsíců do velké pleny. Ale tenhle pláč je jinačí, než když se miminko probudí ručičkama, připadá mi to spíš jako nějaké leknutí, proto si myslím, že se mu něco špatného zdá. Navíc když se vzbudí, tak má ruce v klidu, jen se lekne a pláče.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
7.4.13 09:57
@Naima píše:
@Pce Pokud se to nějak řeší, ráda si to počtu, u nás pomáhá spací pytel či zavinovačka, ve které je malý zklidněný a nerozhazuje se po celé postýlce. Jinak v noci startuji na jeho šustění a reaguji dřív, než se rozjede.

no do zavinovačky už se mi nevejde…a ona sebou v postýlce vůbec nemele naopak spinká klidně, proto mě to teď tak vyděsilo :think:

Příspěvek upraven 07.04.13 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
7.4.13 09:57
@aiko24 píše: :D My jsme zavinovali do šesti měsíců do velké pleny. Ale tenhle pláč je jinačí, než když se miminko probudí ručičkama, připadá mi to spíš jako nějaké leknutí, proto si myslím, že se mu něco špatného zdá. Navíc když se vzbudí, tak má ruce v klidu, jen se lekne a pláče.

jj přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
7.4.13 10:03

Syn to v tomto věku taky míval a přešlo to za pár týdnů samo. Asi nějaké ošklivé sny nebo nevím, co to bylo. Stačilo ho jen utišit a spinkal dál. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.4.13 10:03
@Pce píše:
ještě mě napadlo jestli to nemůže být třeba bolestí od zoubků… :nevim:

to jsem si myslela prvni noc, ale pres den je naprosto v pohode, takze na zuby to nevidim. To by asi nebolelo jenom v noci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
7.4.13 10:04

My máme taky spacáček, ale protože se odkopává. Dcera v něm spala skoro do 3 let, ale pak jí začal v noci štvát.
To balení do plíny nechápu. Rozumim, že se tedy cítí, jako v bříšku a je klidnější, chápu to tak do 2 týdnů po narození. Ale už se narodilo a má si zvykat na svobodu.
V noci se děti budí s pláčem, protože u nich dochází ke stresovým situacím, kterým nikdo moc nerozumí. Je třeba, aby maminka byla na blízku, mohla pohladit, atd…

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
7.4.13 10:06

No to je pravda…zoubky to asi nebudou…ty první dva byly taky bez problémů…a ona je přes den taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
7.4.13 10:08
@Shyamani píše:
My máme taky spacáček, ale protože se odkopává. Dcera v něm spala skoro do 3 let, ale pak jí začal v noci štvát.
To balení do plíny nechápu. Rozumim, že se tedy cítí, jako v bříšku a je klidnější, chápu to tak do 2 týdnů po narození. Ale už se narodilo a má si zvykat na svobodu.
V noci se děti budí s pláčem, protože u nich dochází ke stresovým situacím, kterým nikdo moc nerozumí. Je třeba, aby maminka byla na blízku, mohla pohladit, atd…

No na každé dítě platí něco jiného, nám zavinování vyhovovalo, syn na to byl zvyklý, na noc stačilo ho zavinout, pustit šum a usnul. Pak když byl větší a začalo mu to vadit jsme zavinovat přestali. Ale on je vyloženě zavinovací typ, přes den spí jen v šátku a v noci donedávna spával jen zavinutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.4.13 10:16

Ony to opravdu můžou být běsíky + miminko je v tomto věku už velmi aktivní a odnáší si z bdělého stavu spoustu poznatků, takže může ve snu úlekem reagovat i na něco, co v bdělém stavu přešel v klidu :). Myslím, že to samo brzy přejde. Zavinovat můžeš i do tetra pleny pro pocit uklidnění, ta je velká dost, spacák také není špatný :)

• Citovat
  • Upravit
Shyamani
7.4.13 10:20

@aiko24 Já to chápu. Každýmu vyhovuje něco jinýho… To ti neberu. Jak to uděláš, tak to bude. A po půl roce zavinování se nedivim, že mu to vadilo, že jste přestali. Navykli jste ho na to, udělali jste z něj zavinovací typ. To by šlo udělat skoro s každým. Mimino po narození si zvyká a přizpůsobuje se rychleji než půlroční dítě, pro který už to patří do jeho řádu. Pak mu to musí jisto jistě chybět.

• Citovat
  • Upravit
Shyamani
7.4.13 10:21

@Naima Přesně…

• Citovat
  • Upravit
2659
7.4.13 10:33
@Shyamani píše:
@aiko24 Já to chápu. Každýmu vyhovuje něco jinýho… To ti neberu. Jak to uděláš, tak to bude. A po půl roce zavinování se nedivim, že mu to vadilo, že jste přestali. Navykli jste ho na to, udělali jste z něj zavinovací typ. To by šlo udělat skoro s každým. Mimino po narození si zvyká a přizpůsobuje se rychleji než půlroční dítě, pro který už to patří do jeho řádu. Pak mu to musí jisto jistě chybět.

Právě že mu nevadí, že jsme zavinovat přestali. Dřív když občas usnul u kojení přes den jen tak na posteli, tak se hnedka vzbudil ručičkama po pár minutách, to samé v noci. Teď už jsme viděli, že jak je větší tak potřebuje větší volnost a přestali ho zavinovat a spí krásně celou noc bez zavinutí (pokud mu teda nerostou zuby :D ). Prostě si k tomu dospěl sám. To samé s kočárkem, když byl malý, vůbec se mu v něm nelíbilo, takže jsem jen šátkovala, teď už se mu v kočárku líbí a spí tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Shyamani
7.4.13 10:44

@aiko24 Aha, tak to promiň, tojsem špatně pochopila (a blbě četla :-))
To se mu určitě něco zdá… Sem tam to taky máme. A toho mluvení ze spaní… Zoe mi před pár dny zpívala :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML