Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj šikulky, mám prosbu. Má některá z Vás, zkušenosti „lentilky uvnitř dortu“?
Při rozkrojení se vysypou z dortu.
Vím že při zdobení dortu, v lednici přes noc zvlhnou a barvivo je na krému ale uvnitř?
Já ho dětem jednou dělala. Den předem jsem si upekla korpus a rozřezala na vrstvy. Do spodních 3 vrstev jsem udělala díru uprostřed, vrchní jsem nechala plnou. Pak jsem jednotlivé vrstvy spojila krémem a nechala do 2.dne zatuhnout (bez obmazání). Druhý den ráno jsem obrátila vzhůru nohama, naplnila lentilkama, přiklopila tácem, zase obrátila a pak až obmazala a ozdobila. Do odpoledne pak krásně dotuhnul a lentilky se nerozpatlaly.
Na řezu vypadal takhle nějak.
Napadá mě vytvořit čokoládovou kapsu typu vajíčko. Dvě polokoule z čokolády, okraje se nahreji o teplé dno hrnce, polokoule se náplní lentilkami a slepí. Pak by se to dalo dát dovnitř dortu.
@Popokatepetla píše: Více
Vypadá naprosto úchvatně. Mám takovou představu, jen jsem se bála že lentilky se mi přes noc slepi a navlhnou.
Nevím jestli dopol.pa
k zvládnu před oslavou vše dokončit.
![]()
@Pavčíkzlin No přes noc bych se také asi bála. Hlavně dávat lentilky hned k nezatuhlému krému - to by tu vlhkost natáhnout mohly ![]()
Jo jinak to foto není moje, je z internetu, ale jen pro představu, že takhle nějak to uvnitř vypadalo ![]()