Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata, nevím kam téma zařadit, ale chci se vás zeptat, kde je podle vás lepší místo k žití? Odstěhovat se 190 km do velkého města, kde jsou nemocnice, školy a vlastně všechno. Nebo je lepší podle vás bydlet v menším městě, které je 5km od Německa, jít tam pracovat a vydělávat dvakrát tolik než v ČR.
To je fakt blba otazka. Co je to mensi mesto? Pro me to znamena mesto s 15000 obyvateli, kde skoly a nemocnice jsou take. Tezko soudit z toho, cos napsala. Navic kazdy by se rozhodl jinak…
To se říct nedá, každýmu vyhovuje něco jinýho. já jsem z Prahy, a jinde bych žít nedokázala
. zase znám lidi co žijí na malém městě, a nepřežili by v Praze ![]()
@Lea2102 vic konkretni byt nemuzes? A proc nejdete do nemecka rovnou a do vetsiho mesta?
Nezlob se, ale jakou na tohle cekas odpoved? To si snad kazdy musi rozmyslet sam, ne?
Ja treba mam jeste jinou variantu - chci bydlet ve meste, kde je vsechno dostupne a jeste vydelavat dvakrat tolik.
Kdybych mela volit z tvych variant, tak volim tu prvni. Ale mam k tomu svoje duvody, tvoje neznam.
Já osobně bych volila to Německo, člověk si alespoň zdokonalý jazyk a vydálá si nějaké slušné peníze,…
@marrlinka píše:
To je fakt blba otazka. Co je to mensi mesto? Pro me to znamena mesto s 15000 obyvateli, kde skoly a nemocnice jsou take. Tezko soudit z toho, cos napsala. Navic kazdy by se rozhodl jinak…
Mluvím o městě s 14000 obyvateli a nemocnice tu není. Je 25km daleko
A to vetsi mesto je v CR nebo Nemecku? Zalezi taky, jaky je rozdil v platu. My preferujeme vetsi mesta, jini ti doporuci mensi.
@Lea2102 Brala bych to Německo. Ale neumím německy, takže by mě tam stejně nezaměstnali
.
Tak záleží odkud jsi, na co jsi zvyklá. Mám to jako @slavuska1. Chvíli jsem zkoušela žít jinde, ale teď se vracím zpět do Prahy, protože mi ten ruch, chaos, možnosti kulturního vyžití (divadlo, kino, pořádná knihovna) prostě chybělo.
Ještě bych zvážila, kde máš rodiče nebo někoho, kdo by ti v budoucnu pomohl s dítětem. Hlídání se hodí vždycky ![]()
@Lea2102 píše:
Mluvím o městě s 14000 obyvateli a nemocnice tu není. Je 25km daleko
stejně těžko říct. býváš nemocná/jsi dlouhodobě nemocná? potřebuješ nemocnici v místě bydliště? seženeš v místě bydliště obvoďáka, zubaře, gyndu, kam se chodí pravidelně? proč řešíš školy? pokud jsou děti malé, základních škol bude ve 14tis městě několik, středoškolák může dojíždět, pokud si vě měste nevybere sš. záleží, jestli jsi zvyklá žít ve velkém městě, kde je všechno u nosu nebo by ti nevadilo vzít za vděk tím, co ve městě je, případně jinak zajet do většího města. jako to je milion otázek, na které si musíš odpovědět. každý preferuje něco jiného.
To velké město myslím v ČR. Rodinu mám právě v tom malém městě u Německa. Na jednu stranu se mi líbí právě třba to kulturní vyžití. Na druhou stranu, kdybych vydělávala v Německu třeba 35tis. mohla bych dítěti dopřát víc, než když vydělám 15tis.
@Lea2102 píše:
Ahoj děvčata, nevím kam téma zařadit, ale chci se vás zeptat, kde je podle vás lepší místo k žití? Odstěhovat se 190 km do velkého města, kde jsou nemocnice, školy a vlastně všechno. Nebo je lepší podle vás bydlet v menším městě, které je 5km od Německa, jít tam pracovat a vydělávat dvakrát tolik než v ČR.
To je jednoduché - rozhodovala bych se podle toho, kde mám lepší zázemí. Čili, kde máme bydlení, přátele, zavedený systém služeb, atd.. Pokud nic z toho nefunguje, pak bych se zařídila následně dle toho, kde ve finále práci skutečně oba s partnerem seženeme a ihned bych sháněla možnosti dostupného bydlení.
@Lea2102 blbá otázka - každý Ti řekne něco jiného. Pro mě aktuálně - šla bych nejradši do nějakýho zapadákova, pořídila bych si druhé auto, hlavně, jak by byl klid. Ale je to dané tím, že žiju na velmi rušném měště a hrozně mi to tu točí.