Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravim, ha jsem brala asi 3roky pak jsem na rok vysadila, otehotnela a 16m po porodu jsem byla take bez ha. Po porodu jsem mela porad spatnou naladu skoro az deprese. ted 14dni beru znovu HA a je mi hrozne fajn mam skvelou naladu. Mela jste to taky nektera takhle? Vsude ctu ze HA muze zpusobit deprese a ne naopak
to je jasný, je Ti veselo, že „to“ můžeš páchat bez obav ![]()
Ano, bez HA jsem mela nekolik let deprese, myslenky na sebevrazdu (‚kdyz ted vjedu pod ten kamion, bude to stacit?‘ ‚Kdybych nahodou uklouzla, je ten sraz dostatecne vysoky?‘…), i svym zpusobem sebeposkozovani - hladoveni, cviceni do vycerpani. Sezeni ani AD nemely ocinek. Po HA se to srovnalo behem par tydnu (zacala jsem brat az po delsi dobe vztahu - aby nekdo nenamital, ze ta to mohl novy chlap
)
@Anonymní píše:
Ano, bez HA jsem mela nekolik let deprese, myslenky na sebevrazdu (‚kdyz ted vjedu pod ten kamion, bude to stacit?‘ ‚Kdybych nahodou uklouzla, je ten sraz dostatecne vysoky?‘…), i svym zpusobem sebeposkozovani - hladoveni, cviceni do vycerpani. Sezeni ani AD nemely ocinek. Po HA se to srovnalo behem par tydnu (zacala jsem brat az po delsi dobe vztahu - aby nekdo nenamital, ze ta to mohl novy chlap)
podle mě blbost, spíš sis to vsugerovala, že ti pomáhají, nebo jedině, že by tě ty hormony takto oblbovaly, dělá to s tělem divy
Lidské tělo je každé originál nekomu určitý lék vyhovuje jinému ne. vyslechla jsem rozhovor padesátníků, co se dělo když začaly brát léky na tlak. Polovině z nich se vyskytly nežádoucí stavy a musely měnit léky a zadařilo se až třeba napotřetí. Třeba kdybys brala jiný druh antikoncepce tak to bude naopak.
Zdravim, ha jsem brala asi 3roky pak jsem na rok vysadila, otehotnela a 16m po porodu jsem byla take bez ha. Po porodu jsem mela porad spatnou naladu skoro az deprese. ted 14dni beru znovu HA a je mi hrozne fajn mam skvelou naladu. Mela jste to taky nektera takhle? Vsude ctu ze HA muze zpusobit deprese a ne naopak