Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letěla jsem normálně v dlouhých kalkotech a mikině a na v místě kde jsme přestupovali, jsme se prevlekli do kraťasů. Měli sme je v příručním zavazadle.
Volné plátěné kalhoty, něco podobného jako na obrázku. Slabý svetřík, podzimní bundičku, svetřík.
Do příručního dávám elektroniku, léky, nějakou sušenku. Pro dítě polštářek. Základní kosmetiku (kartáček, pasta, hřeben, jelení lůj), čisté prádlo.
Kraťasy do příručního zavazadla a já mám vždy i náhradní tričko, nesnáším zpocené
Někdy jezdím v sukni a v zimě mám legíny a ty pak sundám a mám jen tu sukni. Zimní bundu a ty echt zimní věci dej do velkého kufru už na letišti, v tranzitním prostoru to nebudeš potřebovat a jen bys to tahala s sebou. A vem si třeba tenisky, tady trochu zima, tam trochu teplo, ale je to snesitelné a netaháš dvoje boty
Jestli nemáte děti, tak to bude naprostá pohoda
užij si to ![]()
Do letadla něco pohodlného, ideálně kalhoty a mikinu (je v nich chladno), do příručního kufru potom hodit třeba šaty či tričko s kratasy. Kabáty si vzít třeba jen na cestu na letiště a potom je nechat v autě.
Hlavne pohodlne. Litam v turkach, tricku s kratkym a mikine. Pro deti nahradni obleceni, az se polijou. Do prirucniho mimo jine powerpack, nesmi byt v odbavenem.
Pohodlne volne bavlnene kalhoty, tilko a svetrik, zimni obleceni nechavam v aute. V prirucni tasce mam kratasy, pradlo a tilko na prevleceni, plavky, minirucnik, cestovni pohotovostni drogerku, kont.cocky, malou verzi lekarnicky a elektroniku.
Klidně tepláky a mikina. Tak jsem naposled letěla do Ameriky. Pak do příručního zavazadla sbalit například šaty (jednoduché, skladné). Doporučuji si přibalit nějaký malý krém (takový dlouhý let hodně vysušuje pokožku), dezinfekci na ruce, žvýkačky a nějakou pěknou knížku
…
jak píšou holky, vždycky beru ze zimy legíny, mikinu klidně na ní svetr a botasky - když máme auto na letišti, bundy nechávám v něm. Když ne beru si sebou do letadla i bundu, kdyby se mi ztratil kufr, tak abych se nevracela domů jen v mikině, vyskočím v teple z batohu vytáhnu hned tílko a kraťasy a je to
, beru si do příručního vždy i plavky a kartáček na zuby.
Já si beru vždy pohodlné tepláky (leginy) tričko s dlouhým rukávem a sportovní nepromokavou lehkou bundu, která pak v batohu nezabere skoro žádné místo. V letadle
I na prestupe zima není.
2 roky zpátky se nám stalo, že jsme se vratili z 37 stupnu do minus 19. Ale na letišti na nás počkali perovky
ten rozdil byl neskutečný. Po prvním nadechu se mi neskutecne zpustila krev z nosu a to na to vůbec netrpim
![]()
Když jsme letěli v lednu do Thajska, jela jsem vlakem do Prahy jen v balerínách (do nich jsem narvala ponožky) a tenké bundičce. Odmítala jsem pak 3 týdny tahat v krosně zimní boty a bundu. A i tu tenkou bundičku jsem na letišti narvala do krosny a letěla jen s kabelkou a ve svetříku. Sice mi na ty boty lidi na nádraží dost koukali, ale vyplatilo se mi to ![]()