Let do Itálie v 7.tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1309
29.5.13 14:40

Let do Italie v 7tt

Ahoj,
Prosim o radu, jestli ma nekdo zkusenosti s letanim v takhle casnem stadiu tehotenstvi. S manzelem mame koupeny 4denni pobyt v Benatkach. Vse je jiz zaplaceno a v pripade storna to propadne. V pondeli jsem byla na utz a mimi je v deloze, ale zatim mu nebylo srdicko (6+3). Doktor mi rekl, ze pokud bych byla jeho dcera, tak by mi to nedoporucil. Az na ranni „zaludek na vode“ mi vubec nic neni a citim se skvele. O miminko jsme se rok snazili a manzel mi porad rika, ze ted jsou ty nejdulezitejsi zmeny, kdy se mimiskovi vsechno vyvyji. Samozrejme ma pravdu, ale kdyz je mi dobre, mize mimi opravdu ohrozit cca 1,5hod. dlouhy let?
Leteli jste nekdo v tak rannem tehu? Moc dekuji za info, trapi me, jak mame tuto situaci vyresit.. Vim, ze to ksou „jen“ penize, ale stali nas to skoro 20tis. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
29.5.13 14:43

Ahoj, letela jsem v 8. tydnu 12ti hodinovy let a naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
29.5.13 14:45

Ahoj

Ja jsem letěla obdobnou vzdálenost asi v 6tt. Měla jsem jen tušení těhotenství a rano před odletem ducha na testu :D. Vše bylo v pohodě. Nic se nestalo, ale potom jsem už byla opravdu opatrná.

• Citovat
  • Upravit
2453
29.5.13 14:45

Já jsem to řešila a opravdu ten první trimestr se SPÍŠ nedoporučuje. Co jsem tak pochopila, tak spíš pro případ náhlých komplikací - spontnánního potratu a masivního krvácení. Nemůžu říct, co bych dělala já. Já jsem ovlivněná mojí loňskou zkušeností potratu v 10tt, čili já bych ASI nejela, na druhou stranu to riziko tam bude docela malý :think:. Neporadím, ale držím palce, ať je vše jak má. Rozhodně si nemyslím, že by něco mohlo způsobit třeba až potrat, jen si myslím, že kdyby nedejbože těhotenství neprosperovalo, je lepší být doma a řešit si to se svým lékařem zde. Držím palce a pokud se rozhodnete letět, tak pěknou dovolenou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
29.5.13 14:46

@Sepishka ahoj a nez jsi letela, tak mimi uz bilo srdicko? Ja mam hlavne strach z tohodle..
Bojim se, ze priletime v pondeli domu, ve ctvrtek mam jit na kontrolu a kdyz to spatne dopadne, tak si to budu hodne dlouho vycittat :zed: ikdyz vim, ze to treba vubec nemusi byt tim letem..proste jsem u toho nestastna a nevim, jak se rozhodnout :nevim: na tu dovcu jsem se rok tesila! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
29.5.13 14:47

Při druhém těhotenství jsem byla na přelomu 8 a 9 tt v Rusku. Bez problémů - pobyt i let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
29.5.13 14:47

Tak bude tad x nazoru no jasne let a x nelet. Ja se proste bojim a neletela bych. Jsem ted v 11.tydnu u dr jsem porad uz asi 5 tydnu, porad nejake problemy (spineni, bolest bricha) takze je to na tobe, pokud bude vse ok, tak pri takovem dalsim dotazu tady budes psat no jasne jen lette, pokud by byl problem budes mit nazor opacny. A jenom te chci upozornit, ja tech 7tydnu taky problem nemela a mam uz tri deti a pri minulych tehu jsem mohla skaly lamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
29.5.13 14:50

Ja jsem se vracela zpet do Cech, ze jsem tehotna jsem vedela jen z testu. Jestli si spravne pamatuju, tak jsem priletela myslim v patek nebo v sobotu a v pondeli jsem uz supala k doktorovi- ten den jsem byla 8+0 a srdicko bilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
29.5.13 15:02

Já jsem v té době letěla z Vietnamu do Prahy.. já myslím, že pokud by to těhotenství mělo skončit špatně (což se samozřejmě nestane), tak k tomu dojde i bez letadla.. a pokud je všechno v pořádku, tak se nic nestane. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.5.13 15:05

Ja letela v 10tt na Kretu a doktor mi rekl, ze co se ma v prvnim trimestru stat, tak se stane kdekoliv. A v pohode.

A nemelo by uz srdicko bit :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
29.5.13 15:08

Cituji z knihy Antonína Pařízka - Kniha o těhotenství a dítěti - „Těhotné ženy, pokud nemají žádné zdravotní problémy, mohou bez jakéhokoliv omezení létat do 8. měsíce těhotenství.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.5.13 15:12

Já jsem loni odlítala do Asie asi 4tt (to jsem netušila, že jsem těhotná) a zpět v 8tt a v pohodě a to jsme dokonce čekala dvojčata (sice po cestě zpět jsem zblila :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: každé letiště :oops: ale blila jsem pak další 3 měsíce v kuse, takže letadlo na to nemělo vliv)

Jak už tady psal někdo přede mnou, pokud je těhotenství od začátku v pohodě, tak let neublíží, pokud je něco v nepořáku, tak se to může letem pokazit (ale to by se mohlo stát i bez letadla :think: )

Neboj, vše bude dobré :hug: za sebe doporučuju užij si poslední dovolenou ;) dlouho se pak nikam nedostaneš a pokud jo, tak s dětma už je to jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
29.5.13 15:23

Já v každém těhotenství letěla tak brzo a vždycky bez problému. Dr. jsem se ani neptala. Let určitě nic neovlivní a užijete si dovču ještě bez dítěte. Pak už je to větší záhul ;)

• Citovat
  • Upravit
1309
29.5.13 15:24

Holky dekuji moc. Dodaly jste mi odvahu letet. Jen si dopredu zjistime radsi kontakty na nemocnici a nejake gyn. oddeleni. A podivame se, kde presne tam nemocnice je. Srdicko uz by melo bit kazdym dnem, tak doufame, ze se rozbije ;) jen premyslim, jestli si mam zajit jeste zitra na utz nebo ne a nechat to az na ten pristi ctvrtek, az se vratime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
29.5.13 16:10

@Alickaaa Já jsem taky letěla v 6.tt do Švédska a už mám v kočárku zdravé miminko :D Dr jsem se na to tehdy ptala a jen mi řekl, ať letím, že co se má stát se stane i bez letu. K Dr jdi až po dovolený, kdyby náhodou bylo něco špatně, to bysis pak dovču určitě neužila. Teď se pořádně odreaguj a na nic špatného nemysli, ta malá fazolka u tebe v bříšku ani nepozná, že se s ní takhle cestuje :P Držím pěstičky, ať je příští čtvrtek na kontrole vše v pořádku :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí