Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se příští týden na dovolenou do Řecka, je tady prosím někdo, kdo byl s 6 měsíčním dítětem letecky u moře?
Malej je spíše nespavec, a tak mám trochu obavy jak zvládne let.. Okolí mne odrazuje, a hodně slýchávám názory, že mu zalehnou uši, a bude nám na dovolené jen plakat ( kvuli těm uším)
Kojím, a při vzletu i přistání se budu snažit mu dát napít, ale on si ne vždy vezme… ![]()
Budu hrozně ráda, pokud mi sem napíšete, jak jste to zvládli s mimčem vy ![]()
Děkujii
![]()
@Minnies leteli jsme letos v listopadu s 6 mesiční dcerkou + 5ti letákem do karibiku (2hod do Paříže pak transport 2hod busem, 4 hod čekání a nasledně 8hodin další let do cíle
pro děti je to pohoda… těm je celkem jedno jestli jsou doma nebo v letadle… ale pro matku je to horší
protože místo abych si četla časák a popíjela nebo spala tak celou dobu vlastně obskakujes jedno nebo druhý dítě
a když konečne usne tak rozsvítí a začnou roznášet žrádlo
nastestí jsme tam byli celý měsíc takže to za tu dlouhou cestu rozhodne stálo. Byli jsme i v Thajsku . to zas když byl syn malý a letos se zas chystáme někam do exotiky. Krátky lety do 3 hodin nepočítám - to je jak jízda vlakem. Nepřející lidi ti nakecaj milion duvodu proč neco nejde..ale ver mi že nejhorší je cestování s dvouletákem, triletákem…mimino je jeste v pohode-vetsinou usne a když ne tak 3 hodiny to přezijes
@axelina letí s námi ještě 3 letá dcera ale tu jsem nezmiňovala, protože to je zlaticko a ta to dá úplně s přehledem.
mam strach co mladší, co myslíš ten tlak na ty uši?
Každopádně děkuju za tvůj příspěvek dost mne uklidnil ![]()
Tak do 12 měsíců to není batole, ale kojenec. Vloni jsme byli s půlročním mimcem na Krétě a bylo to v pohodě, let prospala, pak chvilku koukala, pobyt zvládla v pohodě, jenom nám tam chytla nějakou virozu, tak poslední dva dny měla teplotku, tak jsme ji už nebrali na pláž, kde foukalo, ale střídali jsme se s ní na pokoji a chvilku jsme ji vzali třeba k bazénu. Takže určitě bych si s sebou vzala nějaký nurofen pro tyhle případy, než tam pak plašit ![]()
@dickys. Díky lekarnicku určitě bereme.
A dcerou jsme byli v Chorvatsku když ji byl rok, a mela jsem sebou snad všechno na všechny nemoci
![]()
Co ten tlak na uši u 6 měsíčního… ![]()
@Minnies podle me se to muže stat pri vzletu a pristani…stejne jako dospelákovi a pokud je třeba angina nebo prostě naky nachlazení… já jsem si u svých deti nikdy ničeho nevšimla…akorat jednou syn brečel při přistání…tak možná ho neco bolelo. težko rict. A kojis jeste? ja dokud kojila tak jsem pri vzletu a dosedu dávala prso
My jsme minulý rok letěli do Španělska, malému bylo 7 měsíců a celý let prospal, probudil se až těsně před přistáním. Já bych se toho nebála. Malemu let vůbec nevadil a žádné zalehnutí uši se nekonalo a když to půjde a budeš moc nakojit, tak to bude v pohodě. Já bych se nebála, užijte si dovolenou ![]()
@axelina. Kojim ale ne vždy si to prao vezme.. Tak snad to zvládneme ![]()
@Balatonek ok děkuji
![]()
@Minnies A pro starsi si vem zvejkacku, zapomnela jsem na ní a v letadle ČSA ji letušky nemněly.