Letadlo + dítě + zavazadla

8276
14.3.07 13:00

letadlo + dítě + zavazadla...

Mám dotaz…
Když dítě do 2 let letí zdarma, bez letenky, nemá nárok na zavazadlo. Takže můžeme mít všichni 3 jen 2 kufry do 20 kilo a příruč. zavazadla.
Jak s golfkama? Slyšela jsem, že se s nima může až k letadlu, že se za ně neplatí a neodbavují se s kuframa…?

A hlavně…chceme brát cestovní postýlku. Takže to bude už 3. zavazadlo, tedy navíc, jde to???? Asi se to platí, že a nevíte za kolik???????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1905
14.3.07 13:04

Ahoj, kocarek je zdarma, opravdu az k letadlu. Cena dalsiho zavazadla zalezi na spolecnosti, se kterou letis. Teoreticky muzes zkusit vydavat postylku za druhe prirucni zavazadlo. Nektere letecke spolecnosti povoluji extra prirucni zavazadlo pro deti do 2let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.3.07 13:13

Ahoj, pokud poletíš charterovým letem a máš dítě do 2 let jako infanta (bez nároku na sedadlo) -máte jen možnost mít zavazadla na 2 osoby.
Kočárek se do toho nepočítá.

Loni některé holky psaly,že se to změnilo jen v tom,že jsi ho musela odbavit s kufry a nemohla jsi ho mít až k letadlu.My jsme loni letěli se Slovak airlines z Bratislavy, a tam nám ho nechali bez problémů :wink: .

Jenom doporučuji si na něj připravit nějaký pevný vak nebo pytel,do kterého ho strčíš, protože se k nim teda nijak vybíravě nechovali a hlavně se mohl dost zašpinit.Nemluvím o případných věcech jako byl slunečník a držadlo na láhev :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
14.3.07 13:17

Ano je to presne tak. 2O kilo na osobu a dite bez letenky nema narok na nic. Na palubu nam ale povolili krosnicku, kocarek az k letadlu - taky doporucuju ochranny obal - a postylku jsme narvali znamym co leteli s nama jinak nevim jak bychom se do toho limitu narvali. Hlavne ze se musi za to dite platit letisni taxy a palivovy priplatek ze?

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
14.3.07 16:54

Letěli jsme loni s Travel servise. Dítě bez nároku na sedadlo nemělo nárok na zavazadla, naštěstí jsme jeli 2 dospělí a 10-ti letý syn, takže jsme se do limitu 60 kg v pohodě vešli. Kočárek se do zavazadel nepočítal. Museli jsme ho nahlásit při odbavení, dostali jsme štítek s kódem a s kočárkem jsme mohli až k letadlu. Tam jsme ho předali složený palubnímu personálu. Nijak jsem ho nebalila a přežil bez úhony. Při vystupování z letadla jsme měli kočárek nachystaný u schůdků, takže po ploše letiště jsme malou vezli už v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.07 13:04

Před rokem jsme letěli chartrem do Řecka. Dva dospěláci a roční dítě. Kočárek až k letadlu a zavazadel 55 kg - všechno prošlo bez problémů. Dokonce ani neobraceli oči v sloup. Vladka

• Citovat
  • Upravit
9441
7.7.07 14:07

Ahoj, my jsme leteli ted v kvetnu do Tuniska a se zavazadly nebyl problem. Meli jsme 2 obrovske kufry + dalsi vetsi taska, ktera sla spolu s kufry do zavazadloveho prostoru. K tomu kocarek, ktery nam odebrali pred schudkami. O prirucnich zavazadlech do letadla ani nemluvim. Nikdo se mnou o nicem nediskutoval. Cestou tam jsme meli 49 kg, zpatky 56 (ne nejsme blazni, jen jsme byli u manzelove rodiny, takze jsme vezli zpet spoustu darku :D ). Cestou tam se pani jen podivila kolik toho vezeme, ale argumentovala jsem tim, ze vezu male jidlo ve sklenickach a mliko, tak se jen pousmala a to bylo vse. Vetsi hruzu jsem mela z prirucnich zavazadel - jsou zprisnene bezpecnostni podminky, takze jsem musela vytahnout vsechny lahvicky s mlikem a kazde muselo byt zabaleno ve zvlastnim sacku, ale nikdo me nenutil nic zkouset - jen to chteli videt. Z vlastnich zkusenosti vim, ze cloveku uznaji i velkou nadvahu kufru, chce to jen se mile usmivat a tomu dotycnemu za prepazkou proste podlizat, podlizat a podlizat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
5.1.08 10:45
nat píše:
Ano je to presne tak. 2O kilo na osobu a dite bez letenky nema narok na nic. Na palubu nam ale povolili krosnicku, kocarek az k letadlu - taky doporucuju ochranny obal - a postylku jsme narvali znamym co leteli s nama jinak nevim jak bychom se do toho limitu narvali. Hlavne ze se musi za to dite platit letisni taxy a palivovy priplatek ze?N.

Letíme v červnu na Korfu a ani bezpečnostní taxy ani palivový příplatek za syna neplatíme. Jen cestovní pipojištění (ale to není povinné).

Díky za poznatky s odbavováním a hlavně s golfkama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.08 18:12

Lětání s dětmi

Ahoj,
našla jsem zajimavý článek o létání s dětmi a v těhotenství.
Tak pro info: http://www.zkratkaletenky.cz/…zeny-a-deti/

• Citovat
  • Upravit
162
16.7.12 10:18

Ahoj holky :kytka: Obnovuji téma a prosím o rady skušené cestovatelky nebo ty které mají nejnovější skušenosti/informace.
V srpnu poletíme s dcerou (1rok) na dovolenou, vím že máme nárok pouze na 2 zavadla a pak příruční zavazadílka :lol:
Můj dotaz je…kočárek se přepravuje zadara nebo je se to počítá jako druhá batožina? A co autosedačka, vím že ji na dovolené využijeme a proto by jsme ji rádi vzali sebou, jen vůbec nevím jak je to s její přepravou… :think: Platí se za to?
Celkově když to sečtu tak 2 dospělí a 1 dítě budeme mít dvě normální zavazadla + příruční zavazadílka a golfky a autosedačku.
Víte některá co mám očekávat při odbavení? Za co budeme platit resp. připlácet a za co ne?
Platí pořád, že s golfkama můžu až do letadla a tam je odevzdám?
Jinak poletíme chartrem, nevím jestli je to podstatné.
Děkuji za rady a informace. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tinkava
11.3.13 19:54

letadlo

Ahoj chci se zeptat jak ste zvladali letadlo no skor vae male psali ste ze mnelo 1 rok bylo to v pohode.nas porad nekdo straši ze je to moc brzi :(

• Citovat
  • Upravit
1769
11.3.13 20:19

Malymu byli necely dva a jedinej problem kterej v letadle mel ze jsem mu stresem sezrala krupky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
11.3.13 20:40

Jediná důležitá věc je, že musí děti při vzletu a při přistání pořád pít (ideálně z flašky s dudlíkem), aby jim nezalehli ouška a nebolelo je to. Ten kdo straší, tak buď nikdy s malým neletěl nebo se dostatečně nepřipravil. V letadle může mimi spinkat, starší i chodit v uličce pokud nemusí být zrovna připoutané, personál vám vyjde vstříc i ohřeje vodu na mlíko. My letěli poprvé, když bylo Davídkovi 5 měsíců, úžasná dovolená. Pak letěl v 7 mi měsících znova, v roce, v roce a půl atd…Důležité je se na dovolenou a let s malým dobře připravit, pak si to užijete vy i klidně malé miminko. Naopak, teď jsou Davídkovi tři a teprve let v létě když mu bylo 2,5 byl záhul, s menším to je oproti tomu pohoda. Teď ho nebavilo sedět, vztekal se, na Ruzyni se bál vlézt do letadla tím tunelem (od minulé dovolené si to nepamatoval a prostě se tam bál, takže řval jak tur a nemohli jsme ho tam dostat). Takže paradoxně, dokud byl menší, bylo to mnohem jednodušší. Teď ve třech letech už má rozum a vysvětlíš mu to, ale ty 2-2,5 roku byli nejnáročnější. Zažili jsme s mimčem tolik krásných dovolených, nikdy žádný problém, kdo tvrdí, že to s mimčem nejde, neví o co přichází a nebo se sám dostatečně nepřipravil a měl nějaké problémy kvůli vlastní hlouposti nebo nevědomosti. Ostatně vidím to na každé dovolené - spálená miminka, malé děti přes poledne na sluníčku a ještě bez klobouku, nedbají na pitný režim, krmí je nevhodnou stravou, nepřevařujou balenou vodu a pak se diví, že mají průjem a mohla bych pokračovat, není to o tom, že je moře nebo letadlo pro malé děti nevhodné nebo dokonce nebezpečné, ale nebezpečný jsou jen jejich nezodpovědný rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tinkava
11.3.13 21:24

Tak to je supr tak ja sa poradne prichystam :).

• Citovat
  • Upravit
1
15.3.13 08:06

Dobrý den vidím, že jste zkušená cestovatelka. :D
Chtěla jsem Vás moc poprosit, zda by jste mi trošku neporadila. Chceme jet k moři, spíš letět, myslela jsem do Bulharska kvůli pozvolnému vstupu k moři. Naší Eli bude rok a půl a vůbec netuším jak s ní v letadle a co všechno s sebou. Mohla by jste mi dát nějaké rady a návody co s sebou do letadla aby nezaléhali ouška a nebyl řev, asi i nějaké léky co kdyby. A umělé mléko asi co. Jsem z toho nervózní už teď… :?
Díky za pomoc Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario