Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, už to tady bylo pákrát psáno, ale většinou se jednalo o 1.a 2. trim., mé by zajímalo, jestli jste některá letěla i v 3.trimestru. Normálně létám docela často i v těhu, ted jsem 31tt a potřebovala bych na pár dnu odletět. Dr.mi řekl, že do 9.měsíce s tím on nemá problém pokud já se na to cítím, jelikož moje těhu probíhá v pořádku (je to druhé těhu)… ale stejně mám trosku nejistotu, protože jsem tak pozdě ještě nikdy neletěla.
Letěla jsem některá v 8.měsící a jak jste to zvládala?
Asi fakt záleží na tom, jak se ty cítíš, pokud je jinak vše ok… Taky záleží jak dlouhý bude let…
Já kvůli bolení břicha raději zrušila let…
No hlavne te do letadla ve tretim trimestru nepusti. Nevim presne od kolikateho tydne. Zavolej na letiste. Hrozi totiz predcasny porod.
Letěla jsem v 32tt a to dálkovým letem celkem 12hodin. Bylo to teď před čtrnácti dny. Pokud nemáš celé těhotenství nějaké problémy a poletíš leteckou společností, která tě přepraví, tak není problém…Některé let. spol. chtějí prohlášení od tvého lékaře, že jsi zcela zdravá.
Plánuju letět do dubaje, co je nějakých 5 hodin s emirates airlines, od 29.tt musím mít potvrzení od doktora a představte si, že oni berou dokonce i po 36tt, ale to už musí mít maminka vyplněný jejich nějaký formulář… to bych teda neletěla tak pozdě, ale ještě teď během února bych to chtěla stihnout…
jinak mám docela často tvrdnutí břicha a píchaní v podbřisku, o křečích nemluvím
což je ale v tomto tt asi normální… no uvidím, ještě nejsem rozhodlá na 100%, mám na to ještě pár dnů
Já jsem letěla v 6.měsíci těhotenství. Tady na letišti v Praze vůbec nechtěli nic vidět, bylo jim to jedno.
Na řeckém letišti při cestě zpátky jsem musela ukázat těhotenský průkaz, vyptávali se a málem mě ani nepustili domu.
Takže aby tě pak vůbec pustili zpátky domu ![]()
Ale já osobně bych to neriskovala - mě v tom 6.měsíci při startu ztvrdlo bříško…
Já dovolenou zrušila, a dobře jsem udělala, začala jsem krvácet, naštěstí nic vážného, ale kdyby se mi to stalo na dovči, tak nevím-nevím. Taky jsem měla do té doby úplně bezproblémové těhotenství…
Od 28.tt může přepravce žádat potvrzení od mudr, to si zjisti. Já ho musela mít (Air Berlin). Po 36.tt mají právo tě odmítnout přepravit.
@lenkaleni tak s Emirates bych se nebála ani porodu na palubě
jen by pak bylo asi hooodně papírování
ale nevím no, asi bych to promyslela ještě… já tu Kubu i obrečela, ale nakonec jsem byla ráda. Vždyť nám to neuteče ![]()
Kdyby to byla normální dovolená, tak to vůbec neřesím a nikam nejedu, ale potřebuju tam něco vyřídit
někde jsem slyšela, že pokud někdo porodí na palubě emirates, tak dítě má doživotně letenky zdarma, to by se nám hodilo
samozřejmě bych nerada rodila někde v letadle
Emirates jsou skvělí a co se týče péče o těhotné, ti nejlepší…měla jsem letět s nima, ale nakonec to bohužel vyšlo přímým letem s Austrian airlines. ![]()
@lenkaleni píše:
Kdyby to byla normální dovolená, tak to vůbec neřesím a nikam nejedu, ale potřebuju tam něco vyříditněkde jsem slyšela, že pokud někdo porodí na palubě emirates, tak dítě má doživotně letenky zdarma, to by se nám hodilo
samozřejmě bych nerada rodila někde v letadle
Kurňa tak to si tam pojedu plknout!
jinak k tématu. Pokud jsi v pohodě, dr s tím problém nemá a ty se cítíš a je důležitý tam letět, asi bych letěla. Po svých zkušenostech kdy z pohodovýho těhu ve 24.týdnu zlom a ležet a malém špitál, bych nejela ani na druhou stranu republiky. OT tahle společnost je připravena i na porod v letadle jo? ![]()
@el009 píše:
No hlavne te do letadla ve tretim trimestru nepusti. Nevim presne od kolikateho tydne. Zavolej na letiste. Hrozi totiz predcasny porod.
nehrozi predcasny porod, to je blud, airolinky sa len obavaju moznosti porodu na palube lietadla.
Ak sa na let citis a lekar nema namietky je to v pohode, ovsem kazda airolinka ma v podmienkach od akeho tyzdna vyzaduje lekarske potvrdenie a od akeho uz na palubu tehotnu nevezme. zisti si podmienky tej ktorej leteckej spolocnosti.
Ja poletim z Londyna na par dni do Cech v pulce brezna, budu ve 32.tydnu, tady jsem se ptala doktorky a v pohode, jenom chteji od 28.tydne potvrzeni od dr, ze je vsechno v pohode, tehotny prepravujou snad do 36.t
@matenka32 no vzdyt ano. Letecke spolecnosti to berou automaticky ze lze ve tretim trimestru porodit i kdyz lze prodit klidne uz i ve 24.tydnu. Rikal mi kamarad ze letel z Asie a porod jedne z cestujicich propuknul ve 30.tydnu i kdyz nic nehrozila. Ono zalezi na konkretni spolecnosti.