Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebovala bych poradit, protože už mám dlouho objednanou dovolenou v Řecku a nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná :/ Odlétám za dva týdny a na internetu jsem našla, že létání absolutně miminku uškodit nemůže a někde, že zase ano :/ Máte stím nějaká zkušenost?
@Monniss píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, protože už mám dlouho objednanou dovolenou v Řecku a nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná :/ Odlétám za dva týdny a na internetu jsem našla, že létání absolutně miminku uškodit nemůže a někde, že zase ano :/ Máte stím nějaká zkušenost?
Ahoj, v pohodě leť, dokud si ještě na začátku
Uškodit to určitě nemuže, takže žádnej strach a dovču si užij. ![]()
Já letěla na začátku šestého měsíce a v pohodě…i když první tři měsíce jsou nejrizikovější ![]()
@Junkyska píše:
Já letěla na začátku šestého měsíce a v pohodě…i když první tři měsíce jsou nejrizikovější
Ale nemá to nic společného s letáním…zbytečně ji strašíš, v čem je riziko?
Potratit muže, nebo o miminko přijít kdykoliv a pokud je v pořádku, tak nevidim duvod… ![]()
Tak takhle brzy je to buď a nebo, jestli nemáš potíže, tak není důvod zůstávat doma
sjednej si ale dobré cestovní pojištění, aby s tebou v případě nějakých problémů nevyběhli, běžná pojištění se na těhule většinou nevztahují
Opravdu se rika, ze prvni tri mesice jsou rizikove. Ale zalezi urcite na tom, jak se citis ty. Ja v patem mesici letela a v pohode. Naopak delsi cesta autem mi uskodila a kdyz jsem to pak rikala svemu gynekologovi, tak byl toho nazoru, ze letani je naprosto bezpecne a auto mi zakazal…
@Pawllena píše:
Já bych se poradila s gynekologem
To bude nejlepší ![]()
@Sasanka30 Proč myslíš, že jí straším, může se stát něco tady jako na dovče, jen jsem napsala jak to je, nikdy nevíš, co se může stát u moře ![]()
Může se stát cokoliv, ale pokud pojede s cestovkou, teoreticky by měla mít k ruce delegátku, která s ní v případě potíží pojede do nemocnice ![]()
@Junkyska píše:
@Sasanka30 Proč myslíš, že jí straším, může se stát něco tady jako na dovče, jen jsem napsala jak to je, nikdy nevíš, co se může stát u moře
To jo, ale to se ji muže stát kdykoliv i po těch třech měsících, že by prostě nesměla nikam celý těhotenství, kdyby to takhle brala víš ![]()
Letani normalnimi linkami jako takove by vadit nemelo, v letadle je +/- stejny tlak jako na zemi, takze v pohode. Pruchod letistnimi rtg normalnimu tehotenstvi taky nevadi. Ja v druhem mesici letela celkem 10× a vzdycky v pohode.
Nedoporucuje se spis letani malymi vyhlidkovymi letadly.
Jak psaly holky - hlavne abys mela poradnou cestovni pojistku! A uzij si dovcu ![]()
Tak já jsem taky letěla na dovolenou v prvním trimestru a vše bylo OK ![]()
OK holky beru to
tak jestli ti není špatně, tak hurá do toho, jen bacha na přehřátí ![]()
Poraď se s dr, pokud nemáš žádné problémy, tak bych letěla, ale sjednej si dobré pojištění - musíš říct, že jsi těhotná, protože stát se cokoliv může i na dovolené, ale pokud nebudeš patřičně pojištěná, může vás to finančně hodně zasáhnout