Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, má otázka je taková, po vynechané menstruaci, která se měla dostavit 25.6. jsme si dělala těhotenský test, který vyšel pozitivně, následně jsme testy opakovala a čárka byla vždy silnější. Podle poslední ms, ketrá byla 25.5. bych ted' měla být v 7tt. Proto jsme se ke svému lékaři objednala na prohlídku, tu jmse měli naplánovanou na 24.7.,ale jelikož jsem 8.7. slabě začala špinit, šla jsme pro jistotu na gyn. ambulanci po dvou dnech tohoto špinění.,tam si mě nechali na pozorování a dělali každý den odběry krve, hladina hcg klesala a na ultrazvuku dr. nikde nic neviděl, takže těhu nepotvrzeno a jen se sledovala hladina hcg, která klesala dolu. Ve řvrtek 12.7. mě pustili domu, nasledujcí den jsme šla znova na odběry krve, vysledek hcg 206,dnes další kontrola a hcg už je 221… Takže zítra další odběry a ultrazvuk. Nevím teda, jak to chápat. Poradíte mi? Předem děkuji za Váš názor.
Já si teda myslím, že těhotná nejsi. Pokud hcg celou dobu klesalo, tak to značí konec. Nebo jinak…těhotná jsi, ale pokud hcg klesá, brzy nebudeš. Buď odejde s krvácením, nebo budeš muset na revizi dělohy.
13.7. 206
16.7. 221
To není nárůst, který by odpovídal „dobrému“ těhotenství.
Ať se brzy dáš do pořádku a zasadíte nový mimčo, který už to zvládne!!!
Je mi to líto, ale nevypadá to dobře, podobně jsem to měla před třemi měsíci a vyklubalo se z toho ZT, takto nízké HCG by rozhodně v 7tt nebylo, a i když narůstá (což u mne bylo taky) tak je to velmi málo, drž se…
Myslím že těhu nejsi, jednou hcg klesalo a to je zlé, mimo t v tvém tt jak uvádíš by hcg bylo daleko daleko vyšší, mrzí mně to ![]()
@andrea85 Cykly mas pravidelne? je mozne ze jsi treba mela pozdeji ovulaci, jeslti mas dlouhe cykly a podle pm jsi 7tydnu a podle ovulky treba jen 5tt.
Ale divne je ze hcg klesalo, spis bych se smirila s tim ze to je biochmicky tehu
Děkuji za Vaše názory
Zítra bych měla jít teda na revizi, tak snad bude vše ok
Za jak dlouho po revizi je možné se pokusit o mimi znova?
@andrea85 nekdo rika hned jiny 3mesice, nekdo 6mesicu, je to individualni…Kazdopadne bych pockala alespon na jednu ms…Prece jenom je to zasah do delohy…
@andrea85 tak to mě mrzí, jinak já se ptala Dr. v porodnici, kdy můžu začít znovu a jedna řekla po první MS, další dva mi řekli po druhé MS a moje gynekoložka že nejdříve po 4 MS
tak jsem si to nějak zprůměrovala, po druhé MS jsme na to vlítli a dneska jsem si udělala test a je tam
přeji hodně štěstí, napodruhé už to určitě vyjde ![]()
Po revizi jsme čekali 2 ms. Je to taková zlatá střední cesta
Ahojky všem
Tak na revizi mě nakonec dr. neposlal, odešlo to samo a děloha je krásně čistá
Jen mi pomalu klesa hladina hcg
. Ve středu 18.7. mi naměřil dr.169 a tento týden v útery 100
Takže příští týden se mám zase zastavit na krev a budou mě testovat každý týden, dokud hladina neklesne.Je to normální, že to klesá takhle pomalu? Myslíte, že mám počkat aspoň na první MS a nebo můžeme zkoušet hnedka? ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat..beru HA, délka cyklu je 24dní a přítelem jsme měli sex 10DC, a 13DC mě začeli bolet prsa, zvětšili se mi, pobolívá mě v podbříšku jako kdybych měla dostat ms, jsem furt unavená, žaludek jako na vodě, a vadí mi některé pachy..mám divnej pocit, že se semnou něco děje prostě..nyní jsem 2dny před ms a objevil se mi růžový výtok, který jsem nikdy předtím neměla..může to značit těhotenství?
@Shari81 píše:
A co takhle zkusit těhotenský test???![]()
![]()
dnes jsem si ho dělala ale nic tak nevím právě, zatím mám 2 dny do ms ale chci vědět jestli jste některá měla třeba takové příznaky..
Bereš HA, je málo pravděpodobné, že by jsi byla těhotná. Jinak já neměla těhotenské příznaky žádné, kromě vynechané menstruace. Všechny příznaky dorazily tak o týden později, v plné parádě. Ani jednou (4 těhotenství) jsem si neřekla, něco je jinak, jsem asi těhotná. Jen jsem si řekla, sakra, už jsem to měla dostat a nic
![]()