Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
Chtěla jsem se zeptata na názor některých těhulek. Jaké jste měly ty uplně první příznaky ještě před očekávanou MS?..Už pár dní mi přijde že se u mě pomalu ale jistě příznaky projevují. Začalo to bolestmi v podbříšku..nebyla to nějaká extra bolest, ale spíše nepříjemná. Předevčírem jsem si dala nealko pivo a šla jsem ho vyzvracet..mám citlivé bradavky, až teď jsem poznala jak je to nepříjemné. Často mám nucení jít na velkou ale nejde to. Byla bych schopná prospat celej den i noc a dnes mě začaly bolet svaly a klouby na kolenou. Může to být těhotenství?.. Menstruaci mám dostat 19-23.7. A na těhotenskej test si myslím že je brzy. Jo mimi bych ráda, ale tadyto by bylo nečekané a nevím jak by se s tím přítel vyrovnal. Na bolesti se bojím vzít jakýkoliv prášek abych případně miminku neublížila. Bolí mě i sex a moje gynekoložka má dovolenou. Už si nevím rady jak zjistit jestli teda jsem nebo nejsem těhotná, ale přijde mi že se na mém těle něco dějě. Předem děkuji za rady, názory a připomínky
![]()
Řekla bych, že příznaky se projevují dost individuálně (a i u každýho těhotenství jedné ženy je to jinak)…já třeba mimi chtěla, snažili jsme se a nepozorovala jsem ani jeden z možných příznaků těhotenství…a přesto jsem těhotná byla…
podle mého rada neexistuje..počkala bych do prvního, druhého dne očekávané MS a když nepřijde, tak hurá na test…:)
Já když jsem otěhotněla, tak jsem měla furt nějaké citlivé prsa a nic víc jsem nezpozorovala ![]()
Já mám strašně citlivé bradavky že když se dotknu tak je to velice nepříjemné. Mohlo by to být způsobené i něčím jiným než těhotenstvím. Nikdy jsem to neměla ![]()
Mohlo, mě to třeba vadilo před menstruací ale někdy mi to vadilo i tak.
Já měla citlivý celý prsa, spíš takový pnutí, bradavky nevím
V podbřišku mě bolelo až v den očekávané MS, která ale nepřišla…unavená jsem byla taky. Prostě bych počkala pár dní a pak bych začala testovat…teoreticky by se ti na testu mohlo něco objevit už teď, záleží na tom, kdy jsi asi otěhotněla. Zkus mamatest:) Slabá čárka by se měla objevit pokud jsi alespoň 3tt. ![]()
Otěhotnění by bylo možný 5-9.7. Takže na test bude nejspíš brzy. ![]()
Zdavim všecky, musím se připojit jelikož jsem minulé uterý cítila unaveně a nepřirozené bolení v podbřišku jako na záchod ale nic a o prsou a bradavkách ani nemluvně, kort když přítel vzápalu zaně vzal, furt mi to nedalo co to je a tak jsem si včera udělala test… a ejhle jsem těhotná
takže určitě ta možnost že jste těhotná tam je! hezký večer
Terka
Děkuji za info
..skusím to 2 dny před MS, akorát mám strach jestliže test vyjde pozitivná jak bude reagovat přítel :/
@Mejminka píše:
Děkuji za info..skusím to 2 dny před MS, akorát mám strach jestliže test vyjde pozitivná jak bude reagovat přítel :/
a nebo opačně…druhé dítko nebylo úplně plánované, ale když už jsem si dělala test (protože bylo divný, že ta MS nepřichází), tak mě ta jedna čárka hodně zklamala
…touha a zodpovědnost sváděly fakt boj
(neplánovaný, nečekaný, brala jsem nevhodný prášky, pila alkohol…)…jenže asi dvě minuty poté tam byly najednou dvě čárky a já opravdu hodně doufala, že mimi je na cestě a radovala se, že to tak je… člověk míní, že dítko nechce a až teprve přitom negativní výsledku si uvědomí, jak by se mu líbil pozitivní…
bojíš se reakce přítele? zkusila bych mu hned říci o možném podezření…bude mít možnost tu myšlenku na možné otcovství vstřebat…
Přítel to ví, ví to od tý doby co mě začalo bolet břicho, teda spíš podbříšek..včera jsem mu říkala že bych na potrat ani nic podobného nešla, prostě bych to nedokázala..on na to nic neřekl, kdyby záleželo na něm bylo by to jednodušší, ale tady taky hraje roli jeho rodina. Pořád mají strah že by tím přišli o syna. Nevím, ale když dokážou zvládnout miminko sedmnáctiletý maminy bez tatínka tak nevidím důvod proč by jsme to my nezvládli. Promluvit do duše mu neumím, je fakt že se mě ptá jestli mě něco nebolí, jak mi je atd. Ale stejně se bojím jeho reakce když test vyjse pozitivní :/
Ja jsem zadne nemela, spis jsem se tedy nepozorovala. Vsechno to zacalo az po dvoutydennim zpozdeni. Je to individualni..