Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si test. Mně vyšla slaboulinkatá druhá čárka velmi brzy. Jen musíš koupit nějaký citlivější, ale to v lékárně poradí. A k těm příznakům. Mně začaly tak jemně mravenčit bradavky hned tři dny po otěhotnění. A tím datem jsem si jistá, jelikož manžel hodně cestuje a jiná možnost nebyla. Na menstruaci jsem nečekala (stejně už mi bylo jasné, že se něco děje, protože ty bradavky mě nikdy dřív takto nezlobily) a po 5 dnech od styku jsem si udělala test a už tam byl takový stín té druhé čárky. No a za další dva dny už byl ten stín výraznější… Jen mě mátlo, že jsem měla pořád takové pobolívání břicha jako na měsíčky, to mi vydrželo dost dlouho. Nevolnosti žádné.
Těhotenské příznaky a PMS vypadají dost podobně, pokud je brzo na test, je brzo i na příznaky (které způsobuje těhotenský hormon HCG, který je právě detekován tím testem). Většina dlouhodobě se snažících holek má těhotenské příznaky před každou MS
Přeju ti ať to dopadne jak ty chceš ![]()
Příznaky to být mohou, ale stejně tak i nějaké virózy. Ale pravda je, že žena prostě někdy „ví“ a je to tam
Já teď jsem taky těhotná, chodila jsem pravidelně večer na brusle - a najednou jsem byla podivně unavená
Na test to bylo brzy, jako u tebe. Prsa větší, únava šílená. Moc jsem těhu nečekala, měli jsme sexík jen 1
No a teď jsem v 10.tt Dej vědět, jak jsi dopadla, testíkem nic nezkazíš…
Těhu hormon se v těle vytváří až cca 8-10 den po oplodnění takže na test je ještě relativně brzo, stejně tak i příznaky je to spíš sugesce, počkej do vynechané MS
Jsem po druhé těhotná a že se zadařilo jsem věděla už 3 dny po " akci"
nevím jestli to byl fakt nebo sugesce, ale byla jsem k smrti unavená, hladová, bolel mě podbřišek a v zádech, den před MS jsem špinila o dva dny později jsem si udělala test a bylo to tam ![]()
Já to na sobě cítila už pár dnů po onom osudovém styku
Miminko sice plánované nebylo (i když jsme to moc nehlídali), ale tak tři dny po jsem to věděla že je něco jinak. A nejvýraznější příznak byly hodně citlivé bradavky (jindy jsem po ovu mívala citlivá celá prsa, ale bradavky ne). // jsem měla 9.DPO
Tak ať to dopadne dobře
Já se taky bála oznámit to příteli (měli jsme v té době celkem problémy), pak to pár dní rozdýchával, ale teď se hrdě chlubí že bude tatínek ![]()
http://www.futurebaby.estranky.cz/…tenstvi.html
Na této stránce jsem našla kolik hormonu HCG v sobě musím mít abych zjistila podle testu jestli tedy jsem nebo nejsem těhotná. Nejcitlivější test jsem našla GS Mamatest. A ten bych podle této tabulky měla dělat po 14 dnech od předpokládaného oplodnění. :/
Tak já taky přidám svůj první příznak a to bylo, že jsem se pár dní po onom osudném styku cítila takže budu nemocná, jako by chřipka, hrozná únava a v práci na noční se mi zamotala hlava, bradavky mi stály, že jsem myslela, že mi propíchnou triko a // jsem měla 9 dní před očekávanou(neočekávanou) MS
Já jsem bezpečně poznala těhotenství podle toho, že mě po orgasmu píchalo v podbřišku
Taky mě bolelo břicho jako před MS, jinak nic. V lékárně prodávají i testy, které ukážou těhotenství čtyři dny před očekávanou MS, otázka je, jak jsou spolehlivé
Při sexu mám taky problémy..Bolí mě to..Není mi to příjemné..
Jen takový dotaz od cesty..
na těhotenských testech píšou, že je lze použít už 2 dny po… ![]()
@erinv píše:
Jen takový dotaz od cesty..na těhotenských testech píšou, že je lze použít už 2 dny po…
2 dny po čem? ![]()
@erinv to je blbost, to ještě vajíčko není ani uhnízděný, tudíž těhotenství v podstatě ještě není, žena má jen v těle oplodněné vajíčko, to nic nedělá, to až po uhnízdění se začnou vylučovat hormony
možná 2 dny po očekávané ms, ale to mi přijde zase pozdě ![]()