Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kvasinky svědí někdy je to i bolestivé. ten hypermangan by na ně mohl pomoci, taky dieta bez sladkého a kafe, alkoholu (ten asi stejně nepiješ), kyselého. babské rady jsou i dát dovnitř i zevně bílý živý jogurt třeba přes noc. dvanáct dní mi přijde dost, pokud by to kvasinky byly a nějak se rozjely. pokud to je mykóza tak může být i pochva a zevní rodidla trochu oteklá a začervenalá.
Být tebou, jedu na pohotovost, do porodnice, hlavu ti za to nikdo neutrhne, jsi na konci, nic se nemá podcenit. To, že jsi oteklá způsobuje tlak hlavičky dítěte na cévy, to je vcelku běžné, to druhé mi normální nepřipadne.
Me tedia dal doktor vitagyn C, protoze na ty zanety trpim a v tehotenstvi se muze… a kdyz sem neco citila po bazenu, tak sem se mazla a mela sem klid… ale jinak to fakt muze byt i detatkem, to nevim ![]()
@berry4 píše:
Být tebou, jedu na pohotovost, do porodnice, hlavu ti za to nikdo neutrhne, jsi na konci, nic se nemá podcenit. To, že jsi oteklá způsobuje tlak hlavičky dítěte na cévy, to je vcelku běžné, to druhé mi normální nepřipadne.
Už jsem tady na pohotovosti byla ve 28tt, když mi bylo děsně blbě s bolestmi až jsem nemohla dýchat a nakonec to bylo od žaludku a uplně v pohodě se teda netvářili, že jdu do porodnice a ne na internu! ikdyž vím, že toto 100% na gyndu patří. ![]()
Já teda v těhu taky preventivně brala VitagynC a doktorka říkala že se smí i Canesten… ![]()
@Anonymní píše:
Už jsem tady na pohotovosti byla ve 28tt, když mi bylo děsně blbě s bolestmi až jsem nemohla dýchat a nakonec to bylo od žaludku a uplně v pohodě se teda netvářili, že jdu do porodnice a ne na internu! ikdyž vím, že toto 100% na gyndu patří.
nevím, odku jsi, ale v našem regionu je asi jedno, co tě trápí, jsi těhule, tak jedeš do porodnice, basta fidli. Takový přístup jsem naštěstí nikdy nezažila. Každopádně ke svému gynekologovi přeci můžeš kdykoli, ne jen na poradnu, pokud máš strach, v pondělí zavolej obvodákovi, řekni, že máš gyn. problémy, vzít tě musí přednostně. Teda alespoń JÁ čerpám ze svých zkušeností
![]()
V těhotenství jsem měla opakovaně mykózy, užívala jsem Candibene 200. Vždy to velmi rychle pomohlo, byly to 3 tablety na noc do pochvy. Mně se to ale vracelo tak jednou za měsíc. Po porodu už mám klid, zatím. Čekám, kdy to přijde, měla jsem mykózy i před otěhotněním, ale zdaleka ne tak často. Otázka ale je, zda to vůbec mykóza je. Zavolala bych svému dr., a šla bych k němu, nejlépe zítra, co nejdříve. Prostě nečekat na kontrolu a jít co nejdříve k dr., jak radí výše.
Koukám, že máme dneska od rána podobný program
Vždy odmlčení, nejspíše kvůli dětem, alespoň já pečuju o tu malou zlobivku
, a potom tady strašíme a čteme všechno možné
![]()
No právě, že ke svému jít nemohu! má dovolenou a ikdyž má určitě záskok tak jsem 150km daleko.
a rodit budu tady takže se zpět ani nechystám. (zakl.)
Jestli je to tak hrozné, že těch 12dí nevydržíš, tak si raději na kontrolu zajdi dříve…přece se nebudeš dobrovolně trápit
Jestli je to mykoza nebo kvasinky, tak ti něco dají, nebo zkus zatím pár dní třeba ten canesten… jestli je to od tlaku hlavičky, tak ti asi Dr. moc nepomůžou, ale aspoń budeš vědět, jestli jsou to kvasinky nebo mykoza nebo co vlastně… Jestli můžou kvasinky ublížit dítěti, to nevím, ale já jsem je měla ke konci těh. a vím, že Dr. říkal, že je lepší, když se přeléčí… ale určitě by bylo dobré udělat stěry, ať se ví, co tam máš nebo nemáš za breberky ![]()
@berry4 píše:
nevím, odku jsi, ale v našem regionu je asi jedno, co tě trápí, jsi těhule, tak jedeš do porodnice, basta fidli. Takový přístup jsem naštěstí nikdy nezažila. Každopádně ke svému gynekologovi přeci můžeš kdykoli, ne jen na poradnu, pokud máš strach, v pondělí zavolej obvodákovi, řekni, že máš gyn. problémy, vzít tě musí přednostně. Teda alespoń JÁ čerpám ze svých zkušeností![]()
Já v tom taky nevidím problém - Dr. zkontroluje, vyšetří a uvidí se ![]()
@Anonymní píše:
No právě, že ke svému jít nemohu! má dovolenou a ikdyž má určitě záskok tak jsem 150km daleko.a rodit budu tady takže se zpět ani nechystám. (zakl.)
Tak potom radím jet opravdu do nemocnice na gynekologii, a co ejdříve. V těhotenství se nemá nic podceňovat a pokud se budou tvářit dovně, neřeš to. Jsou povinni se o tebe postarat a ty budeš klidná, že jsi udělala, co jsi mohla. Mohl by se ti rozjet nějaký zánět, což není vůbec sranda.
@Anonymní píše:
No právě, že ke svému jít nemohu! má dovolenou a ikdyž má určitě záskok tak jsem 150km daleko.a rodit budu tady takže se zpět ani nechystám. (zakl.)
Tak jdi kamkoliv jinam
podle mě tě musí vzít všude…
Já myslím, že z neléčených kvasinek se může rozjet zánět. Jinak jsem se na to ptala dr., jestli můžou ublížit malé, a prý ne, ale musí se přeléčit, aby se právě něco nerozjelo.
Ahoj je to už dva dny co mě to dole začalo štípat a někdy i bolet. když jsem se podívala tak jsem se zhrozila je to celé nateklé asi od toho jak mimčo tlačí hlavičkou jsem 36tt. Výtok mám celé těhu bílá nezapáchající. a nejvíce to štípe kolem klitorisu u poševního vchodu vubec. oplachuji se studenou vodou bez mýdla a větrám
pak jsem si udělala lavor s hypermanganem, ale zatím nic. pokud by to byly kvasinky tak to se projeví i u poševního vchodu a byl by nějaký výtok ne? v životě jsem je neměla. 

a pokud by to byly kvasinky e v ohrožení mimino? k doktoru se bohužel dostanu až za 12 dní a to už do poradny do porodnice. děkuji za radu.