Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych poslechla doktora, doufám ze nějakou dobu studoval medicínu, tak by měl vědet co dela
@Pce píše:
A ty užíváš jen ty bílé tablety? a jak často?
Ano, jen ty bílé a 3×1. Měla jsem ho jen kvůli nižší sliznici.
A lékař je to zasloužilý, je to vlastně docent a hlavní lékař celé kliniky.
Diviny mám dost, klidně bych ji brala do 12tt, ale nevím, zda to nemůže ublížit spíš miminku
Ach jo.. ![]()
Už jsem byla i na gynekologii u své dr. a ta mi to akorát četla, kdy co mám teda vysadit. Však já tele jsem se jí se svýma obavama nesvěřila ![]()
@Kleofasek píše:
Ano, jen ty bílé a 3×1. Měla jsem ho jen kvůli nižší sliznici.
A lékař je to zasloužilý, je to vlastně docent a hlavní lékař celé kliniky.
Diviny mám dost, klidně bych ji brala do 12tt, ale nevím, zda to nemůže ublížit spíš miminkuAch jo..
Už jsem byla i na gynekologii u své dr. a ta mi to akorát četla, kdy co mám teda vysadit. Však já tele jsem se jí se svýma obavama nesvěřila
Tak máš dvě možnosti…buď zavolej doktorovi a řekni čeho se bojíš (ale myslím si že to bude lékař na svém místě, že jistě ví co děla), nebo vysazuj postupně ze tří sniž na dva a pak na jeden a pak vysaď nebude to pro tělo takový šok.
Já jsem takhle měla strach s Prednisonem po IVF, mám autoimunitní zánět ŠŽ a ještě negativní RH faktor, takže jsem se bála aby po vysazení Prednisonu (který měl u mě za úkol potlačit imunitu aby si tělo proti plodu nedělalo obranné látky)moje tělo nezačalo proti mimi bojovat a nezačalo ho vypuzovat. Ale dopadlo to dobře… ![]()
mmch. Prednison se takhle postupně vysazoval…a to samé Utrogestan který jsem dostala na udržení plodu a růst sliznice.
@Pce No já jím taky i prednison kvůli BI až do 15tt. A utrogestan do 12tt. No a tu divinu mám vysadit teď v 9tt. Asi to budu jíst do čtvrtku a ve čtvrtek zavolám své lékařce a řeknu jí svoji obavu. Ona ordinuje právě jen čtvrtky.
@Kleofasek píše:
@Pce No já jím taky i prednison kvůli BI až do 15tt. A utrogestan do 12tt. No a tu divinu mám vysadit teď v 9tt. Asi to budu jíst do čtvrtku a ve čtvrtek zavolám své lékařce a řeknu jí svoji obavu. Ona ordinuje právě jen čtvrtky.
hmm to bude nejlepší ale já myslím že pokud bereš prednison a utros ze se nemuze nic stat…rekla bych ze ten utros ma dost podobny ucinek jak ta divina
Zdravím ![]()
sice neřeším úplně to co zakladatelka ale mám otázku ke stejným lékům a nechci zbytečně zakládat novou diskuzy ![]()
Takže k věci: dostala jsem do gynekologa prášky Divina - to jak fungují ty bílé tabletky chápu ale jak fungují ty modré, nevíte někdo? Hledala jsem na netu ale nic jsem nenašla
Já mám zkušenosti jen s užívám duphastonu ten se vysazuje taky pozvolna do týdne většinou ve 12tt, kdy už funkci bere placenta. A to tak, že jsem myslím brávala vždy 2tb pak to snížila na 1 pak do týdne jsem vysadila uplně prostě aby to pro tělo nebyl šok.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi.
Máte některá zkušenosti s lékem divina? A podatilo se vam pri nich otěhotnět?
Děkuji za reakce
Ahoj holky, jsem těhotná po IVF a jelikož jsem měla nižší sliznici, tak mi pan doktor předepsal divinu - estrogeny.
Jak jsem psala, jsem po klas. IVF, takže ovulace proběhla díky punkci oocytů a tělo by si mělo vlastně vytvářet hormony samo
Přesto ve mě hlodá divný pocit strachu.
Mám ji brát do konce 9tt, což je už teďka. Ale mám strach, že když ji vysadím, že by se mohlo něco stát miminku
Myslíte, že by bylo lepší to brát do konce 12tt? Ale zas jestli to nemůže uškodit?
Jsem z toho zmatená. Asi poslechnu pana doktora a budu doufat, že bude všecko v pořádku