9.tt a vysazení Diviny

Twitter
15.7.12 13:03

9tt a vysazení diviny

Ahoj holky, jsem těhotná po IVF a jelikož jsem měla nižší sliznici, tak mi pan doktor předepsal divinu - estrogeny.
Mám ji brát do konce 9tt, což je už teďka. Ale mám strach, že když ji vysadím, že by se mohlo něco stát miminku :roll: Jak jsem psala, jsem po klas. IVF, takže ovulace proběhla díky punkci oocytů a tělo by si mělo vlastně vytvářet hormony samo :nevim: Přesto ve mě hlodá divný pocit strachu.
Myslíte, že by bylo lepší to brát do konce 12tt? Ale zas jestli to nemůže uškodit?
Jsem z toho zmatená. Asi poslechnu pana doktora a budu doufat, že bude všecko v pořádku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
15.7.12 13:35

Já bych poslechla doktora, doufám ze nějakou dobu studoval medicínu, tak by měl vědet co dela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
15.7.12 13:40

A ty užíváš jen ty bílé tablety? a jak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
15.7.12 15:44
@Pce píše:
A ty užíváš jen ty bílé tablety? a jak často?

Ano, jen ty bílé a 3×1. Měla jsem ho jen kvůli nižší sliznici.
A lékař je to zasloužilý, je to vlastně docent a hlavní lékař celé kliniky.
Diviny mám dost, klidně bych ji brala do 12tt, ale nevím, zda to nemůže ublížit spíš miminku :nevim: Ach jo.. :(
Už jsem byla i na gynekologii u své dr. a ta mi to akorát četla, kdy co mám teda vysadit. Však já tele jsem se jí se svýma obavama nesvěřila :zed:

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
15.7.12 16:08
@Kleofasek píše:
Ano, jen ty bílé a 3×1. Měla jsem ho jen kvůli nižší sliznici.
A lékař je to zasloužilý, je to vlastně docent a hlavní lékař celé kliniky.
Diviny mám dost, klidně bych ji brala do 12tt, ale nevím, zda to nemůže ublížit spíš miminku :nevim: Ach jo.. :(
Už jsem byla i na gynekologii u své dr. a ta mi to akorát četla, kdy co mám teda vysadit. Však já tele jsem se jí se svýma obavama nesvěřila :zed:

Tak máš dvě možnosti…buď zavolej doktorovi a řekni čeho se bojíš (ale myslím si že to bude lékař na svém místě, že jistě ví co děla), nebo vysazuj postupně ze tří sniž na dva a pak na jeden a pak vysaď nebude to pro tělo takový šok.
Já jsem takhle měla strach s Prednisonem po IVF, mám autoimunitní zánět ŠŽ a ještě negativní RH faktor, takže jsem se bála aby po vysazení Prednisonu (který měl u mě za úkol potlačit imunitu aby si tělo proti plodu nedělalo obranné látky)moje tělo nezačalo proti mimi bojovat a nezačalo ho vypuzovat. Ale dopadlo to dobře… ;)
mmch. Prednison se takhle postupně vysazoval…a to samé Utrogestan který jsem dostala na udržení plodu a růst sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
15.7.12 20:32

@Pce No já jím taky i prednison kvůli BI až do 15tt. A utrogestan do 12tt. No a tu divinu mám vysadit teď v 9tt. Asi to budu jíst do čtvrtku a ve čtvrtek zavolám své lékařce a řeknu jí svoji obavu. Ona ordinuje právě jen čtvrtky.

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
15.7.12 20:42
@Kleofasek píše:
@Pce No já jím taky i prednison kvůli BI až do 15tt. A utrogestan do 12tt. No a tu divinu mám vysadit teď v 9tt. Asi to budu jíst do čtvrtku a ve čtvrtek zavolám své lékařce a řeknu jí svoji obavu. Ona ordinuje právě jen čtvrtky.

hmm to bude nejlepší ale já myslím že pokud bereš prednison a utros ze se nemuze nic stat…rekla bych ze ten utros ma dost podobny ucinek jak ta divina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
2.4.14 22:35

Zdravím :mavam:
sice neřeším úplně to co zakladatelka ale mám otázku ke stejným lékům a nechci zbytečně zakládat novou diskuzy ;)

Takže k věci: dostala jsem do gynekologa prášky Divina - to jak fungují ty bílé tabletky chápu ale jak fungují ty modré, nevíte někdo? Hledala jsem na netu ale nic jsem nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
12.10.14 21:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
12.10.14 22:04

Já mám zkušenosti jen s užívám duphastonu ten se vysazuje taky pozvolna do týdne většinou ve 12tt, kdy už funkci bere placenta. A to tak, že jsem myslím brávala vždy 2tb pak to snížila na 1 pak do týdne jsem vysadila uplně prostě aby to pro tělo nebyl šok.

• Citovat
  • Upravit
68
10.2.19 18:13

Divina

Ahoj holky, obnovuji diskuzi.
Máte některá zkušenosti s lékem divina? A podatilo se vam pri nich otěhotnět?
Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky