Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky a budoucí maminky, chci se zeptat na radu …Jsem ve 38tt a změna teplot a trochu i stres mi přivodili nějakýho bacila.Do včerejška to byla šílená rýma, ale od dnešního rána mě i bolí v krku…Problém je, že vůbec nevím čím to léčit, jelikož mám těhu cukrovku, o to je to pro mě těžší. Většinou jsem to řešila čajem s citronem, zázvorem a plno medu. Teď ten med nemůžu a bez něj se ten čaj fakt nedá. Říkám si, jak to asi porod probíhá, když je maminka nemocná, a vždyť po porodu ti ani miminko dát nemůžou aby jsi nenakazila, ne??? Nemáte někdo zkušenost???Jo a nepište mi, že mám času dost do porodu a můžu klidně rodit až 41tt.To jako diabetička nemůžu
Takže času na vyléčení moc nezbývá ![]()
Myslim, ze bys dostala akorat rousku.
Jinak nemam zkusenost cim lecit chripku u tebe, ale asi bych si zavolala doktorovi, aby to na tebe neprislo a ty bys byla vycerpana z nemoci.
Ahojky, já rodila s teplotou a kašlem a mimčo mi normálně daly, jen jsem nosila roušku
@PetulkaKol ahoj
Jsme na tom podobně, jen já jsem teda 36tt. Praktická dr. mi řekla, že jedině tak sirup proti kašli Stodal. Je to sladké, takže bych taky neměla, ale poctivě piju a snad se to trošku zlepšuje. Stejně tak bych se vyprdnula na cukrovku a dala si ten čaj s medem, jestliže to máš ozkoušené. V pondělí si ale zajdi k praktikovi, co kdyby to byl třeba náběh na angínu - to bys vlastníma silama nezvládla, tak by ti třeba nasadili třídenní antibiotika ![]()
Hlavne aby to byla chripka. Moje sestrenice minuly tyden taky lecila tehotna „chripku“ a kdyz jsme ji vyhnali k dr byla to angina, jak hrom. A vyfasla penicilin. Takze pokud se ti to nezda zitra bych sla k doktorce.
@hartiepa píše:
@PetulkaKol ahojJsme na tom podobně, jen já jsem teda 36tt. Praktická dr. mi řekla, že jedině tak sirup proti kašli Stodal. Je to sladké, takže bych taky neměla, ale poctivě piju a snad se to trošku zlepšuje. Stejně tak bych se vyprdnula na cukrovku a dala si ten čaj s medem, jestliže to máš ozkoušené. V pondělí si ale zajdi k praktikovi, co kdyby to byl třeba náběh na angínu - to bys vlastníma silama nezvládla, tak by ti třeba nasadili třídenní antibiotika
Ahoooj ![]()
No já si dala jeden paralen nápoj…sice ma 2,8g cukru, ale snad se to pro jedenkrat nezblazni
Neplanuju ho teda pit porad, radsi uvidim jak mi bude a kdyztak si zavolam zitra k te doktorce.Ale nemocna byt teda nechci ![]()
A co nějaké cucací pastilky do krku. Co vím tak Septisan ae určitě může v těhotenství a při kojení.
@vevci píše:
A co nějaké cucací pastilky do krku. Co vím tak Septisan ae určitě může v těhotenství a při kojení.
Vidíš, ten mám doma, když jsem byla nemocná někdy na začátku těhu. Jdu do něj ![]()
Taky jsem teď chytla nějakého bacílka, na bolest v krku jsem cucala Septisan a česnek a na noc zábal na krk, ten je pro mě uplně nej! Za dva dny bylo po bolesti, už mám jen rýmu a tu vystříkávám vincentkou ![]()
@PetulkaKol píše:
Ahoooj
No já si dala jeden paralen nápoj…sice ma 2,8g cukru, ale snad se to pro jedenkrat nezblazniNeplanuju ho teda pit porad, radsi uvidim jak mi bude a kdyztak si zavolam zitra k te doktorce.Ale nemocna byt teda nechci
Jak říkám, na cukr bych se v 38tt spíš vykašlala. Projednou se opravdu nic nestane. Koukala jsem i na nějaké čaje proti nachlazení, průduškové a podobně, ale nedoporučují je v těhotenství. Ten paralen by měl být snad ok
Klasický paralen můžeme, tak nápoj by nemusel být jinak složený. Mě ten stodal pomáhá, začala jsem vykašlávat, alespoň. Bohužel to léčení mi v těhotenství trvá déle
Ten paragrip bys mohla taky - to už mi dr. říkala kdysi když jsem u ní byla nachlazená, že nevím co v těhotenství můžu. Já u dr. byla v pátek a ta mi doporučila jen stodal.
@hartiepa píše:
Jak říkám, na cukr bych se v 38tt spíš vykašlala. Projednou se opravdu nic nestane. Koukala jsem i na nějaké čaje proti nachlazení, průduškové a podobně, ale nedoporučují je v těhotenství. Ten paralen by měl být snad okKlasický paralen můžeme, tak nápoj by nemusel být jinak složený. Mě ten stodal pomáhá, začala jsem vykašlávat, alespoň. Bohužel to léčení mi v těhotenství trvá déle
Ten paragrip bys mohla taky - to už mi dr. říkala kdysi když jsem u ní byla nachlazená, že nevím co v těhotenství můžu. Já u dr. byla v pátek a ta mi doporučila jen stodal.
Tak jsem dneska po zjisteni dlouheho cukru, ktery byl 3,1% nasadila lecbu cajikem s medikem, zazvorem a citronem.Snad zabere. Nechci k doktorovi, ale ani nechci rodit nemocna. Musim se do pristi nedele z toho dostat
To mame termin ![]()
@PetulkaKol mě už dia neřeší. Pořád beru stodal a průdušky se pomalu uvolnily. Do včerejška mě trápil hnusný kašel, ale postupně se to lepší. Já mám ještě 2 týdny, tak snad se z toho taky dostanu ![]()