Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@erinv to je blbost, to ještě vajíčko není ani uhnízděný, tudíž těhotenství v podstatě ještě není, žena má jen v těle oplodněné vajíčko, to nic nedělá, to až po uhnízdění se začnou vylučovat hormony
možná 2 dny po očekávané ms, ale to mi přijde zase pozdě ![]()
No jasně proč by to tam nenapsali? to by byli blbý ne? protože pak si každá udělá test 2 dny po, 3 dny po a pak kolik dalších
zatím co když si ho uděláš první den ms tak si uděláš jeden a prakticky víš na čem jsi.
test se opravdu před ms nevyplatí dělat. embryo to může vzdát a odejít s ms a pak budeš jen zbytečně zklamaná. u testu platí čím později tím lépe ![]()
@paola white píše:
No jasně proč by to tam nenapsali? to by byli blbý ne? protože pak si každá udělá test 2 dny po, 3 dny po a pak kolik dalšíchzatím co když si ho uděláš první den ms tak si uděláš jeden a prakticky víš na čem jsi.test se opravdu před ms nevyplatí dělat. embryo to může vzdát a odejít s ms a pak budeš jen zbytečně zklamaná. u testu platí čím později tím lépe
Tak ale oni snad nemůžou uvádět lživý informace..a 2 dny po sexu dle mě není možný, aby byl pozitivní, ani u jedný jediný ženský na světě..výjimky ho můžou mít slabě pozitivní nejdřív tak cca 5.-6. den..a i to je rarita ![]()
Vyfotit, poslat. Nebo aspoň přepsat název, to by mohlo pomoci. ![]()
@slavuska1 podle me si to spis zakladatelja spatne vylozila. Mela jsem uz hodne tesru a vsude uvadi nejdrive 2 dny pred ms ![]()
Ahoj holky, prosím o radu. datum poslední ms jsem měla 12.9.2014 - dnes jsem byla u doktora a řekl mi že jsem v 8+4 tt.. dle kalkulačky mi vyšlo - nejvíce pravděpodobné otěhotnění bylo okolo 2.10.2014 - to se počítá do toho datumu, nebo i po tom 2.10.. lze tam počítat 4.10?? asi už ne že? podle jiné kalkulačky mi to vyšlo na předpokládané početí 19.9.2014.. když já jsem v tomhle úplně ztracená. a to jsem 5.10 ležela na gynekologii - bylo by už těhu vidět uz?? krev na hcg mi nebrali.. vím že jsem blbá a omlouvám se, ale fakt netuším.
@mam00 tak on to dr počítá podle OVu, která se předpokládá na prostřed cyklu, jenže každá to máme jinak, tak klidně si OVU mohla mít 4. ![]()
Na den přesně se to asi nedozvíš no;-) Standard je počítat od poslední MS - což teda není Tvůj případ, protože to bys byla mnohem víc, než 8+4tt
Zřejmě OVU proběhla jindy, než uprostřed cyklu a dr. Ti řekl délku těhu podle ultrazvuku ![]()
Takže toho 4.10 mohlo dojít k početí? to už by nevycházelo ale 8+4?? nebo jo?
@mam00 Hele, pokud neřešíš kdo je otec, tak je to úplně šumák, jestli jsi otěhotněla 2. nebo 4. Pokud jsi byla 5. ve špitále (čili pár dní po předpokládané ovulaci), tak nemohli na UTZ vidět lautr nic, protože to bylo nejspíš oplodněné vajíčko tak maximálně někde na cestě vejcovodem do dělohy.
A pokud jis měla MS 12.9., tak ovulace/otěhotnění 19.9. je krajně nepravděpodobné.
Aha..no právě mi řekl podle ultrazvuku.. změřil mimčo a řekl že je to 8+4.. tak právě netuším, jestli jsem byla těhotná už v tom říjnu při nástupu do nemocnice. ale tam mi řekli že jsem v půlce ovulace. takže teoreticky početí od toho 2.10 asi..
@mam00 Tak jsem si to hodila do kalkulačky. Podle MS bys měla být 9+4. pokud Ti dr řekl, že jsi 8+4 (zřejmě podle UTZ), a máš potvrzenou srdeční akci, tak buď v klidu. Rozdíl týdnu je prd, asi máš delší cykly/ovulace proběhla později tabulkově 14. den cyklu.
Holky já vím, jsem úplně blbá. a právě cykly mám úplně rozházený. já totiž měla v červenci měsíčky celý měsíc, pak jsem dostala prášky, byl pokoj a v září jsem to dostala toho 12. od té doby nic právě. a doktor mi řekl - je tam zdravé vitální mimino - což chápu že už ma to srdíčko ne? tzn asi už v té nemocnici jsem byla těhotná a nic se neprojevilo..