Roštěpové vady

253
16.7.12 09:03

roštěpové vady

Ahoj maminky :)
chci se Vás zeptat jestli jste nahodou některá nedostala při vyšetření stejné zprávy jako já. Jsem v 20,týdnu těhotenství a přišli mi vysledky, abych co nejdříve navštívila utz v pce na genetice. Prý mám zvýšenou nějakou hladinu-a to že prý o dost, která vede k roštěpovým vadám. Nevím teď co si o tom mám všem myslet. můžete mi prosím poradit nebo mě seznámit s tím co to vlastně je a co to obnáší? Na netu je toho mnoho ale moc tomu nerozumim :/ doufám že to je jen plný poplach, ale přeci jen… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
16.7.12 09:08

A to jsou výsledky z krve z tripple testů? Na NT screening v v 10-12 tt si byla, když jo jak dopadl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 09:12

Ahoj jsou z krve v 16tydnu. tripple test byl bez problemů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 09:15

Oni mne bez upozorněni poslali hned do pce na genetiku a vic mi nerekli-jen ať co nejdříve dojdu do fn pce k pi. Kokrdove a podle toho jak swe to bude zdát jí tak na plodovou vodu. mě to děsí. mám už dvě zdravé holky a teď toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.7.12 09:24
@jitule876 píše:
Ahoj jsou z krve v 16tydnu. tripple testbyl bez problemů.

Chtěla si napsat asi NT screening byl v pohodě ne? :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 09:32
@Mišela1 píše:
Chtěla si napsat asi NT screening byl v pohodě ne? :-).
:) ano jsem z toho už mimo :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
16.7.12 09:36
@jitule876 píše:
Ahoj jsou z krve v 16tydnu. tripple test byl bez problemů.

tohle je právě triple test, zvýšená hladina AFP zřejmě je to, co Tě vyděsilo, ta ukazuje vyšší riziko rozštěpů. Vyloučí ultrazvuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 09:43

@elanaa takže zatím nerní čeho se bát? ona dr má obavy vzhledem k tomu ze již roštěp v rodině máme-a né jeden. Podle toho jak naléhala tak mě fakt dostala :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
16.7.12 09:49

@jitule876 zatím se neboj…uvidí se na tom ultrazvuku. Jsou vážné rozštěpové vady, kdy třeba není uzavřená neurální trubice nebo jsou venku vnitřní orgány, ale ty už by nejspíš viděli na uzv i dřív (pokud jsi byla cca. okolo 16.tt na něm…na tom NT skríningu by ještě vidět být nemusely). Jinak je spousta drobných vad, kdy není třeba těhotenství ukončit, protože jsou dnes krásně operabilní, např. v obličeji se operují pár hodin po narození, kdy se využije té obrovské schopnosti čerstvé tkáně se regenerovat a tam potom prakticky nezůstává ani jizva, takže jak dnes vidíš a poznáš na ulici, že člověk měl operovaný rozštěp, tak u těhle dětiček už to laik prakticky ani nezaznamená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 09:58

@elanaa na utz jsem byla v tom 16tt a tam to právě všed začalo. dr mě hnal jak husu k lékaři ať mě objednají na vyšetření. Děkuji za radu i uklidnění. roštěp rtu již v rodině máme-sestra, tak vím jak to vypadá, ale bojím se spíše té páteřové atd. s těmi bych si opravdu asi rady nevěděla :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
16.7.12 10:02

Ty vady páteře a omfalokély (břišní orgány mimo tělo) jsou tak vážné, že jsou zpravidla neoperabilní a neživotaschopné :(

ale pochopila jsem, že Tě hnal na tu genetiku až na základě AFP, samotný rozštěp na uzv neviděl a nemá na něj podezření, takže si myslím, že to tak závažné nebude…každopádně moc držím palce a kdyby se něco potvrdilo (když to máte v takhle blízké rodině, tak je to riziko přece jen vyšší), tak ať je to maličké a krásně se to zreviduje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
16.7.12 10:05

Ahoj. Neplašila bych a v klidu zašla na ten UZV. Mně u prvního dítěte vyšly špatně tripply, měla jsem riziko DS 1:20. Amnio dopadla dobře, tak jsme byli rádi. Asi týden na to volali, že z druhého vyšetření té plodovky jim vyšla nějaká zvýšená bílkovina, a že to může znamenat nějakou rozštěpovou vadu (ale ne třeba obličeje, která je operovatelná, ale páteře nebo dutiny břišní). A že mám jít ihned na UZV. Bylo to strašný, pořád takový poplachy a nakonec vše dobře dopadlo, už na UZV bylo vidět, že je vše v pořádku. Ale nervy jsou to hrozný.
Teď u druhého už jsem nebyla z vyšetření tak vyplašená, páč kolik už jsem zažila okolo sebe takovýdlech poplachů… :roll:
Držím pěsti, určitě bude vše OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 10:06

@elanaa no uvidíme. i přítel je z toho špatný. doufáme že to nebude vážné, když mě tolik ženou. připadám si jako pako, které nic neví :) jinak děkuji. Budeme se snažit držet :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
16.7.12 10:08

@AdelQa čekám třetí mimčo a ani u jedné nic takového nenastalo tak asi proto ty obavy. jinak opravdu děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.7.12 10:56

No než jsem stačila poklidit holky vše napsaly:-). Moc držím palce, pak napiš jak si dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí