Letecky do Kanady

redbulka
20.10.16 11:38

Zeptej se lucky vondráčkový :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
20.10.16 11:50

Prestupy poznas, budes to mit na letence, jaky terminal a jaky gate. Pokud neumis anglicky, tak se vyhni tem velkym letistim jako je heathrow, jfk a pod. Tam ty prestupy byvaji narocnejsi. Letenky kup tak 4-6mesicu pred. Koukni treba na letuska.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.10.16 12:06

A kdy chceš letět? Nově je otevřený přímý spoj z Prahy do Toronta, ale jen přes léto. V srpnu jsem takto letěla za necelých 13 tisíc. :-)

http://www.prg.aero/…-air-canada/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.10.16 13:05

@Dračice 2
V tom případě opravdu doporučuju letět tím sezónním přímým letem z Prahy. Já jsem je kupovala v únoru na letuška. cz :-)
Přestupování je hrozné, kór pro člověka, kdo neumí moc anglicky a nemá moc zkušeností s létáním. Navíc je strašná otrava letět nějakou chvíli a pak čekat několik hodin na letišti a letět znovu třeba osmi hodinový let. Zažila jsem jednou, kdy jsem musela přestupovat, celá cesta mi vyšla na 26 hodin a nikdy více, raději si připlatím za přímák, než todle. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.16 03:41

Zalezi na tom ci budes letiet priamo len do kanady alebo budes aj prestupovat v kanade. ak by si napr. letela do montrealu a potom z montrealu kdesi inde v ramci kanady, tak musis ratat s extra casom na colnici. urcite na prestup ratat s dvoma hodinami lebo prve miesto ktore v kanade navstivis kontroluje vsetky papiere. najlepsie je mat aj pozvanku s menom kto ta pozyva, kde budes byvat a na ako dlho tu budes a pridat aj telefon osoby ktoru v kanade navstevujes.
v lietadle sa vyplnuje formular - tiez sa vypisuje adresa, datumy - odkedy - dokedy budes v kanade a hlavne pytaju sa na veci na preclenie.
ak mas nejake hracky alebo darceky tak to tam naciarkni ze ANO, lebo ti mozu dat pokutu.
to iste sa tyka vsetkych potravin, ci su to cokolady, granko, keksiky. chlieb, ovocie a maso ti zhabu, take ani nenos, ak si zoberies jedlo do lietadla tak zjest hned po pristati alebo vyhod do kosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.16 03:42

@Dračice 2 napisala som vyssie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.11.16 01:36

@Dračice 2 ak mas prestup v toronte tak urcite musis ratat minimalne s dvojhodinovou prestavkou medzi prestupom aby si presla nacas na colnici.
tento dokument vyplnas v lietadle a budes mat pripraveny po vystupe pre colnikov
http://www.cbsa-asfc.gc.ca/…e311-eng.pdf
ja som pred dvoma rokmi letela s jednym prestupom a bolo to uplne v poriadku. naspat sme dokonca museli mat az dva prestupy a deti to zvladli super. jedine bolo ze nam „stratili“ batozinu a prisla az dva dni po nasom prilete :-D

ak prestupujes tak vzdy pozerat na ten dalsi let a ides podla toho co ti pisu na tvojom boarding pass. ani prestupu v londyne sa nemusis bat. vsetko je vypisane ale aj tam musis ratas s casom na prechod medzi terminalmi. ja som tam stretla dve slovenky co tam pracovali - jedna pomahla pri prestupe a dalsia pri pasovej kontrole.
davaj si pozor na vodu - pitie. nemozes nic prenasat, povedia ti ze to mas alebo vyhodit alebo vyliat a kupit si novu flasku pri dalsom terminaly.
ja som raz letela - nosim v manikure skladaci nozik a som uplne nan zabudla a potom mi ho zhabali. aj klip noznicky na nechty mi zobrali lebo tam bola pilnikova cast. tak si dobre pozri co budes mat v prirucnej batozine. radsej to hod do batoziny co odovzdas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.11.16 00:13

@Dračice 2 najst vhodny a najma lacny let nie je jednoduche. ak budes bookovat cez agenturu tak sa pytaj na storno poplatky. my sme pri jednom storno letenky „zaplatili“ 75% ceny letenky. lepsie je si ju objednat rovno u leteckej spolocnosti, tie maju jednoduchsie a rychlejsie a lacnejsie podmienky stornacie.
niekedy ten let s prestupom je ovela lacnejsi. len treba pozriet na celkovu dlzku letu, lebo tam moze byt chytak ze cakas na prestup aj 12 hodin alebo viac.
ale zase sa to moze vyuzit na navstevu toho mesta ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.3.17 17:03

@Dračice 2 no, letenky na dalsi let by si mala dostat uz hned pri check in v prahe. potom ich budes len ukazovat ze prestupujes v amsterdame na dalsi let do kanady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí