Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ve 3. trimestru bych už neletěla. Mám za sebou skoro 3 těhotenství a bez komplikací nebo nějakých fyzických omezení a přijde mi, že to za to už nestojí. Byla jsem jen autem po ČR a u našich sousedů. (Ale i do Francie se dá v pohodě dojet autem.) Ještě tak někam po Evropě, let na hodinu / hodinu a půl, na víkend, na služebku… Možná bych se plácla přes kapsu a jela vlakem.
Ale určitě bych si nejela do Turecka nebo Egypta pro případný průjem, nebo hodiny a hodiny do nějakého Thajska nebo Mexika.
(Bez despektu, vím, že v Turecku i Egyptě jsou slušné hotely / destinace.) Mně se prostě líbil ten pocit, že se můžu kdykoliv vrátit, když se nebudu cítit.
Ale vím, že ženy v těchhle týdnech ještě běžně létají a že by se na palubách letadel a letištích předčasně ostošest rodilo, to ne.
Přijde mi, že jsi rozhodnutá a přečteš si tu hlavně ty komentáře, podle kterých je to OK a poletíš. A proč ne. ![]()
Jeste jedna vec - mam dojem, ze navic letecke spolecnosti povoluji nastup na palubu jen do nejakeho tydnu tehotenstvi… to si taky over.