Letět v 28-29tt?

28
22.6.22 12:12

Letět v 28-29tt?

Ahoj holky, letěli by jste na dovču v 28-29tt? Pořád přemýšlím, zda jo nebo ne. Na dovču by jsme rádi, ale nevím, jaká rizika mohou mít lety pro probíhající těhotenství. Moje Dr říká, že krátké lety po Evropě jsou bez rizika a mužů si létat, kam chci. Každopádně na netu člověk vygoogli samozřejmě spoustu jiných informací. Díky za vaše zkušenosti a názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
22.6.22 12:23

Ahoj, já se vracela z dovolené přelom 27/28 týdne a vše proběhlo v pořádku. Gynekoložka neměla absolutně problém, jediné co mi na cestu do letadla doporučila byly kompresní punčochy…a letěli jsme do Turecka což jsou 3h letu. Je to názor od názoru, já se nebála doktoři také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
22.6.22 12:25

@janiee já bych letěla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
22.6.22 12:27
@janiee píše:
Ahoj holky, letěli by jste na dovču v 28-29tt? Pořád přemýšlím, zda jo nebo ne. Na dovču by jsme rádi, ale nevím, jaká rizika mohou mít lety pro probíhající těhotenství. Moje Dr říká, že krátké lety po Evropě jsou bez rizika a mužů si létat, kam chci. Každopádně na netu člověk vygoogli samozřejmě spoustu jiných informací. Díky za vaše zkušenosti a názory :)

Nemít rizikové, letím :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
22.6.22 12:34

Já bych asi letěla, ale 28tt už nepojistí téměř žádná pojišťovna a taky je třeba si uvědomit, ze i bezproblémové těhotenství se muže v minutě změnit a ve státech na jihu Evropy zrovna moc dobra pece o nedonosence není pokud je vůbec před 30tt zachraňují. A to nemluvím o tom kolik peněz to stojí a zaplatí to jen rodiče, nikdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
22.6.22 13:01

Já bych neletěla… měla jsem pohodové těhu a ze dne na den 29+0 porod. Nebýt českých lékařů, nepřezijeme ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.6.22 13:07

Neletela.
Predbezna opatrnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.22 13:08

Zjisti si jak je to s cestovním pojištěním, většina pojišťoven má stanoveno, do jakého týdne tě pojistí. A taky jestli je případný pobyt v porodnici součástí pojištění. Když jsem to hledala před 3 lety, byl někde třeba porod samotný pojištěný, ale následný pobyt na oddělení šestinedělí už ne. Tak pořádně koukni jak to která pojišťovna má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.6.22 13:15

Neletěla bych, nechtěla bych porodit někde mimo domov. Raději bych jela autem na dovolenou někam blízko(termály, moře v Polsku nebo i někam po Čechách) Navíc tedy ani to vedro není v těhotenství až tak super zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.6.22 13:25

@janiee Ani náhodou nikdy nevíš co se stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.22 13:59

V tomhle týdnu už ne. Jinak v dřívějším klidně, na jaře jsem tak letěla na dvě dovolené. V tomhle týdnu už bych se vyhýbala i delšímu sezení v autě. Posunula bych si dovolenou na dřív a nebo přizpůsobila výběr dovolené týdnu těhotenství. Nejde o to, že by to riziko bylo vysoké, ale už prostě je trochu vyšší (proto je taky problém sehnat cestovní pojištění - oni moc dobře ví, proč to nenabízí). Ale určitě najdeš dost těch, co ti řeknou, že jely i později a bylo to v pohodě. A bude to pravda. Já bych pocitově už nejela. A to jsem první těhotenství držela pěkně pohromadě a v dobré kondici až do TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
22.6.22 14:06

Já letěla 25/26tt do Řecka. Byla to poslední možnost, kdy mě pojistili a platilo to i na komplikace v těhotenství, po 26tt už to moc pojišťoven nedělá (pokud nějaká ano, nenašla jsem) užila jsem si to krásně. Jsem ted 30tt a v 28/29tt už jsem byla dost unavená a ufuněná, ale je na každém jak se cítí. Spis bych zjistovala to pojisteni a další organizační věci, jestli je tam porodnice, jaká je, jestli to zvládneš popřípadě zaplatit když by te nikdo nepojistil atd atd 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.22 17:42

Neletela. Pracuju u asistence k cestovku a meli jsme pripad, kdy pani v 29tt necekane zacla rodit ve Svycarsku, musela tam par tydnu s miminem jeste kvuli komplikacim lezet, cestovko to nekrylo, protoze to krylo u nas do 26tt a dite taky nebylo pojistene, takze se docela prohli.. A to jeste cast kryl Evropsky prukaz matky…
Za ten risk to nestoji…
prosim anonym - citlive udaje..

• Citovat
  • Upravit
1455
22.6.22 17:46

Já sem posera, takže vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.6.22 07:51

@FlowerB
Pojistuje ERV i na případný porod a péči o dítě, to jsme s pritelem docela poctivě studovali kdyby nahodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí