Letní raut svépomocí – kolik jídla a pití připravit?

Anonymní
4.2.26 14:43

Letní raut - svépomoci

Ahoj, čeká nás rodinná oslava asi pro 50 lidí. Nikdy jsme nic takového nedělali. Kolik se reálně toho sní a vypije. Vím, že je to individuální, ale prostě odhadem, kolik jste toho chystali a co třeba? Já mám v plánu grilované maso, pípu pivo/nealko, nějaké chlebíčky, zeleninové saláty, těstovinové saláty. Nějaké mísy sýr/šunka/salám. Ale množství netuším. Budu ráda za jakýkoliv tip nebo radu. Je to vůbec reálné svépomoci? Na internet jsem se dívala, i na catering, ale stejně pořád nevím… Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35764
4.2.26 14:53

My sme hodili cca 12 kg maso na opékání a k tomu sem měla myslím ještě tak 5 kg krůtího na gril. Pak sem měla ještě v pohotovosti nějaké špekáčky kdyby si chtěl někdo opéct.
Na chlebíčky bych se v létě vykašlala.
Bečky piva sme měli myslím tři po 30l.
Záleží v kolik hodin to budete dělat.
Salát počítej tak 100-150g na osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36928
4.2.26 14:55
@JancaS84 píše: Více

Chce to na kolik to bylo lidí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
4.2.26 15:10
@M_Vladim píše: Více

No těch cca 50 co píše zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
4.2.26 15:11

Na osobu počítej cca 250–300 g masa, 150–200 g salátů maximálně na osobu,3-4 chlebíčky… Víc fakt netřeba, nejí všichni všechno a část odejde dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.26 15:16

Tak to by teoreticky nemuselo být tolik jídla :think: Děkuji za příspěvky. 10 kg salátu ( třeba 3 druhy po 3kg) a asi10 kg masa plus nějaký hermílíny, klobásky. To by nakonec mohlo vyjít i rozumně finančně :think: Na zobání nějaký tyčinky, brambůrky…

• Citovat
  • Upravit
680
4.2.26 15:22

Jasně že to vyjde rozumne, pro tolik lidí se ti vyplatí i malé selátko. U nás ve městě jedno řeznictví dopředu naloží i půjčí pec na opékání. Postupně se pak odkrajuje. Nebo kýtu v celku, je to jednodušší než ty plátky, ale taky se dá. K tomu chleba, nějaké saláty. Slané mňamky z listového, nějaké plechy bublaniny, proste co se ti v horku nezkazí. Prohlídek si ať máš dost nádobí, a ne na všechno je dobré jednorázové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5429
4.2.26 15:57

Musíte to všechno připravovat sami? Více lidí hostíme poměrně často a osvědčilo se nám, že my zajistíme základ - například grilování masa a sýrů + nealko, pivo, víno. O zbytek poprosíme hosty - o pečivo, zeleninu, ovoce, přílohové saláty.

Masa počítáme cca 200 g na osobu (upravujeme podle věku a apetitu strávníků, dítě sní méně, dospělý chlap více).
Ovoce nebo zeleninu domluvíme individuálně, pečivo počítáme zhruba 1 velký chleba na 8 lidí, sem tam někdo doveze i buchtu ke kávě.
Někdy u těch přílohových salátů prostě poprosíme, ať každý doveze asi tolik, kolik by snědl (snědla jejich skupina) a pak máme jistotu, že tam pro každého bude něco, na co je zvyklý a nebo může člověk ochutnat výtvory ostatních.

Dlužno ale dodat, že se jedná o rodinu a kamarády / známé, které známe celkem dlouho a dobře a víme, že nedovezou nic závadného. Pokud čekáme víc než cca 30 lidí a není to na grilování venku, tak objednáme i něco z ověřené jídelny, kde takové služby nabízejí. Tj. třeba nějaké masové mísy, řízky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.2.26 16:12

Ahoj, no my jsme v létě jednou dělali něco podobného pro 24 lidí, takže dejme tomu polovinu, ale byl to teda víkend, ne oslava na jeden den no. Bylo na gril asi 5kg vepřového a 5kg kuřecího, salámů bych počítala na nakrájení tak půl igelitky (šrůtka vysočiny, asi 4 balíčky uzeného, dvě šišky nějakého měkkého salámu) a igelitku sejrů, chceš-li tak třeba kilo tvrdého sýra, 8-10 hermelínů, 10 balíčků uzeného, nějaké sýrové nitě a podobné drobnosti, do toho oříšky, brambůrky, tyčinky, pár kusů okurek, paprik, asi kilo rajčátek, ze 3 listových těst udělané šneky a co sladkého, tak asi 2-3 bábovky a velký plech tvarohových buchet. Saláty jsme nedělali vůbec, v tomhle kraji to nikdo nejí. Vypil se velký sud piva, pár lahví vína, třeba tak 5, a asi 2 lahve koňaku. Ale jak říkám, ber to, že je to pro polovinu lidí od sobotní snídaně do nedělní snídaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.2.26 16:19

Chlebíčky a cokoliv s majonézou je v létě nesmysl, pokud teda nemáš možnost chladicích boxů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
4.2.26 16:26

Pro 50 lidí je nejlepší koupit 20-25 kg sele a k němu dát za flašku grilmana ;). K tomu minimálně dvě bečky. Pak bych dala na stoly koláče a obložené mísy (ovoce, zelenina, syry, uzeniny)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
4.2.26 16:36

Já bych se na chlebíčky vykašlala, ještě v létě. Místo toho kdyžtak udělat něco z listového těsta na slano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
4.2.26 17:37

Já bych vůbec nedělal maso, jen grilovanou kukuřici, nakrájenou zeleninu a polotucny tvaroh na namáčení té zeleniny. A součástí té akce by byl výlet na nejbližší venkovní workout hřiště, endorfiny je dobré získat nejen jídlem, ale i cvičením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.2.26 18:08

Pro tolik lidí bych si nechala udělat mísy s uzeninami a sýry, třeba u nás v řeznictví je dělají a vypadá to moc hezky, samozřejmě to musí být odněkud kde mají dobré uzeniny. Zeleninový a těstovinový salát je v létě super. A za mě bych udělala řízečky, ty bodují na všech oslavách a dají se připravit také předem. Já osobně bych teda do tak velké oslavy doma nešla. Kamarádka dělala oslavu kulatin ve vypůjčeném sále pro asi 35 lidí kde měla vlastní jídlo a pití, a za celý večer jsme ji viděli dohromady asi půl hodiny, pořád běhala kolem hostů s jídlem. Neměla ani čas si s námi sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
4.2.26 18:27
@PavelChytry píše: Více
:mrgreen: :pankac: :lol: já řvu smíchy Ty nezklameš :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...