Recept: Rybízová buchta s bílkovou krustou

Přidat recept
 
  • Čas 50
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Troubu si předehřejeme na 160 °C.

Žloutky utřeme s cukry, máslem a postupně přidáme mouku s kypřícím práškem, nakonec zamícháme mléko.

Těsto vlijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem a dáme na 7 minut do trouby.

Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu.

Buchtu vyndáme, použijeme polovinu rybízu na posypání. Poté rozetřeme bílkový sníh a zasypeme zbytkem rybízu.

Dáme upéct. Buchtu kontrolujeme, já pekla asi 30 minut. Bílková krusta by měla být křupavá a těsto naspod upečené. Chce to péct pozvolna.

Autor: lucynka25

Ingredience

Těsto:

  • 2,5 hrníčku polohrubé mouky
  • 3/4 hrníčku rozpuštěného másla
  • 3/4 hrníčku moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 žloutky
  • 3/4 hrníčku mléka

Bílková krusta:

  • 4 bílky
  • 3/4 hrníčku cukru krystal
  • rybíz asi 0,5 kg

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rybízová buchta s bílkovou krustou

Váš příspěvek