Letní rodinné výlety s 2 letým dítětem

59
13.3.14 12:39

Letní rodinné výlety

Ahoj všichni, chtěla bych vás poprosit o rady a tipy na pěkné rodinné výlety o letních prázdninách s 2 letým dítětem. Rádi bychom místo dovolené na jednom místě poznali míst více, zároveň nechceme cestovat daleko. Rádi bychom navštívili pěkná zajímavá místa do 50 - 100 km od Prahy nebo v Praze, kde se dá strávit hezký celý den a na noc se zase vrátit domů. Zažili jste někde něco pěkného, zábavného, doporučíte mi prosím nějaké hezké místo pro výlet s prckem? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
766
13.3.14 12:46

Tak dvouleťák je ještě docela prťátko, takže těch aktivit, co by bavily zrovna jeho tolik není. Můžete jet na zámek Loučeň, tam je krásný park s labyrinty, tam by ho mohlo bavit běhat, pak přejet třeba do Dětěnic na jídlo do středověké krčmy, jí se ram rukama, to by mohlo být taky fajn. Taky by se mu určitě líbil den na nějaké farmě, ale to nemusíš ani z Prahy a můžeš na Toulcův dvůr, nabalit piknikovou tašku, podívat na zvířátka, rozbalit na louce deku a může to být fajn. Hezké je to také ve Ctěnicích, pěkný park, koníci. Pokud byste chtěli zkusit nějaký zábavní park tak doporučuji Mirakulum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.3.14 12:50

Výlety, co si teď na rychlo vybavím, že jsem absolvovali zhruba od 18. měsíců do teď (3 roky).

1. vlakem do Mladé Boleslavi a odtud procházka na Michalovickou putnu (zřícenina hradu)
  2. Točník a Žebrák
  3. Hazmburk
  4. hrad Houska (komentovaná dětská prohlídka)
  5. Bezděz
  6. zoo Plzeň - vlakem
  7. vlakem do Žernosek od odtud výšlap na Lovoš, podruhé jsme šli podle Labe na další vlakovou zastávku
  8. vlakem do Roudnice n. L. a pěšky na Říp a zpět
  9. Panenský Týnec (nedostavěný Chrám a poměrně pěkné dětské hřiště) + Peruc
  10. Chomutovský lesopark
  11. zoo ústí nad Labem - letos k tomu chceme přidat lanovku na Větruši
  12. Hřensko soutěsky - to už je dál, ale kluk byl nadšený z jízdy na lodičkách
  13. Liberec- lanovkou na Ještěd a pak ZOO
  14. Zoo Jihlava
  15. Praha - Chuchelský háj
  16. Kokořín
  17. Milovice - Mirakulum
  18. Čertovy hlavy u Želíz - ale to není na celý den, takže třeba spojit se Zelčínem u Mělníka, krmením nutrií na Mělníku apod. Nebo si tam udělat pěší okruh.
  19. Tisské stěny (ale to už je asi taky dál)
  20. rozhledna na Červeném (Stříbrném) vrchu u Loun + Raná, kde sledoval paraglading

určitě si ještě na něco vzpomenu a dopíšu :)
Jinak na těch hradech taky vydrží relativně jenom chvíli, ale nějaký čas zabere k němu vylízt, pak se vyšplhat na nějakou věž, dát si svačinku a ono to na celodenní nebo skorocelodenní výlet výjde.

Příspěvek upraven 13.03.14 v 13:15

• Citovat
  • Upravit
1490
13.3.14 12:52

Já tedy tip nemám, ale dcera v tomto věku měla ráda obecně jízdu autem, ale kam jede a jak zajímavé to je, jí moc nebralo. Ráda chodila po lese, sbírala klacíky, pak i houby (byly ji 2,5), ale nikde nevydržela dlouho. Tím tě neodrazuji, jen chci naznačit, že musíš počítat s tím, že dítě nevydrží dlouho na jednom místě a mohl by se vám výlet třeba na celý den pokazit. Jednou jsme jeli sice asi 150 km ale naštěstí jsme byli na více místech, tak to vydržela. Jet třeba jen někam na hrad nebo tak, tak jedeme za půl hodiny domů… krom ZOO, tam celý den vydržela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.3.14 12:55

:-) :-) :-) jejda, úplná paráda, jste skvělé, vážně moc moc díky… já se strašně těším na jaro a léto, sice nemáme penízky na velkolepou zahraniční dovolenou a ani prcek na to není stavěný - spinká jen ve své postýlce a má rád své zaběhlé rituály, ale celodenní výletování si myslím, že mu jen prospěje. Já sama jsem vždy vděčná za každý byť malý výlet nebo zážitek s mužem a dítětem, jsem s nimi moc ráda. Tak díky mockrát za báječné tipy, když si vzpomenete na další - sem s nimi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.3.14 12:58
@Mama11 píše:
Já tedy tip nemám, ale dcera v tomto věku měla ráda obecně jízdu autem, ale kam jede a jak zajímavé to je, jí moc nebralo. Ráda chodila po lese, sbírala klacíky, pak i houby (byly ji 2,5), ale nikde nevydržela dlouho.....

Ahoj mama11, ano, rozumím, náš špuntík navíc je spíš za mladšího, je mu 21 měsíců, ale vyhraje si asi jako roční… takže ano, se sbíráním klacíků a šťouráním se v hlíně a písku počítám, jen občas bych ráda zařadila i nějaký výlet a třeba se zadaří… děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.3.14 12:59

Já mám na seznamu :
1. Z Neutonic na Okoř
2.Svíčkárna Rhodas v Šestajovicích
3.Mácháč - dcera si na písčité pláži stavěla hrady půl dne
4.Vláčky v Lužné u Rakovníka
5.Karlštejn, malá a velká Amerika
6.Medvědi v Berouně
7.medvědi na zámku v Kladně
8.Ústí nad LAbem - hrad Střekov, Zoo, lanová dráha na Větruši, Masarykova zdymadla
9.Drábské světničky
10.Minifarma v Radotíně

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.3.14 13:02

@zichisek malá zvládla Drábské světničky? Bych tam ráda vyrazila, ale bojím se s klukem.

• Citovat
  • Upravit
59
13.3.14 13:04

@zichisek @zichisek
Mácháč!!! no jasan! to bude určitě jeden den s hrady a tunely z písku, tak se máma může opalovat a táta s prckem budou nadšený s lopatkou v ruce!!! :-) Svíčkárnu mi už někdo doporučoval, to funguje jak? Nějak se to zamlouvá dopředu - je to prohlídka? nebo co si pod tím mám představit? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.3.14 13:04
@zichisek píše:
Já mám na seznamu :
1. Z Neutonic na Okoř
2.Svíčkárna Rhodas v Šestajovicích
3.Mácháč - dcera si na písčité pláži stavěla hrady půl dne
4.Vláčky v Lužné u Rakovníka
5.Karlštejn, malá a velká Amerika
6.Medvědi v Berouně
7.medvědi na zámku v Kladně
8.Ústí nad LAbem - hrad Střekov, Zoo, lanová dráha na Větruši, Masarykova zdymadla
9.Drábské světničky
10.Minifarma v Radotíně

kde je v Radotíně minifarma? máme toho procestovanýho taky dost ale tohle neznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
13.3.14 13:07

Třeba lesní zoo v Chuchelském háji. Jsou tam po cestě i hřiště, moc pěkné pro prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.3.14 13:08

Jinak letos zatím máme v plánu - nějaký okruh Kokořínskem od Mšena (měl by mít asi 6 km nebo 9 km), a teď se chystáme do pekelského údolí na bledule http://www.kudyznudy.cz/…sice-bleduli!.aspx

• Citovat
  • Upravit
zichisek
13.3.14 13:10
@lucenka píše:
@zichisek malá zvládla Drábské světničky? Bych tam ráda vyrazila, ale bojím se s klukem.

Měli jsme s sebou krosničku, ale byla v ní jen asi 10 minut.Byla nadšená. Jen já jak hysterická matka jsem pořád muže upomínala ať ji drží ať někam nespadne :oops:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
13.3.14 13:12
@Vendulka12 píše:
@zichisek @zichisek
Mácháč!!! no jasan! to bude určitě jeden den s hrady a tunely z písku, tak se máma může opalovat a táta s prckem budou nadšený s lopatkou v ruce!!! :-) Svíčkárnu mi už někdo doporučoval, to funguje jak? Nějak se to zamlouvá dopředu - je to prohlídka? nebo co si pod tím mám představit? díky moc

No hlavně u té svíčkárny mají minizoo nebo inifarmu-oslíka, koníka, prasátka, kozy, ovce a tak…Je to volně přístupné. My chodíme hlavně na zvířátka. A na kafe s domácím koláčkem :oops: Pak si může dítě nazdobit svíčku - dcera zvládla ve dvou letech. Teď si půjdem zkusit vyrobit voskovky.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.3.14 13:12
@zichisek píše:
Měli jsme s sebou krosničku, ale byla v ní jen asi 10 minut.Byla nadšená. Jen já jak hysterická matka jsem pořád muže upomínala ať ji drží ať někam nespadne :oops:

tak to asi radši ještě o pár let odložím… clapa bych tam nedostala ani omylem (bojí se výšek) a sama bych na to asi neměla nervy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.