Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den přeji…
chtěla bych poprosit rodiče o aktuální recenze, zkušenosti, poznatky a doporučení na LETNÍ TÁBORY PRO DĚTI.
Sama budu vybírat tábor na prázdniny 2024, tak budu moc ráda, za jakékoliv zkušenosti, případně i typy na co si dát pozor atd.
Já sama za sebe mohu například doporučit tábory pro RODIČE S DĚTMI, kam jsem se syny jezdila poslední tři roky. Pořádají je Děti bez hranic. Byla jsme na Orlíku, na Báře a nakonec jsme si udělali velkou pohodičku na Relaxu. Kluci jsou už ale velcí (8 a 5 let) tak už chtějí na tábor jet sami. Ale jinak opravdu mohu tábor doporučit. Občas trochu drhla organizace, ale nic dramatického.
Já jsem táborový typ
mé děti již méně, začly to bojkovat někdy ve 12, pak už leda Tapaza, která dělá týdenní zážitkovky (třeba divadelní nebo airsoftové a tak)… za mne je nejlíp využít místní střediska volného času, kde jede víc kámošů spolu (nebo kroužkové tábory / soustředění)…
loni na mne jedna zkoušela youtuberský, ale sedmičku za pět dní fakt nedám… a hlavně to s táborem už nemá společného vůbec NIC
mrkni na tu Tapazu, jsou to profíci, ale taky zaplatíš… https://taborytapaza.cz/
@Lucy75 děkuji za tip, tábory vypadají fajn, cena myslím naprosto v pohodě, 6tis za týden mi přijde ještě ok.
Tábor nabízí i přizpůsobení jídelníčku.
Více zde: https://taborjitrenka.cz/
Nebo na instagramu: https://www.instagram.com/tabor.jitrenka?…
My jsme letos pro 9 a 6ti letou vybrali na začátku prázdnin summer time a na konec prázdnin tapaza. Tábory typu Robinson, topinka,… jsem po telefonním rozhovoru vyhodila.
@KacenkaKKK Ahoj, můžu poprosit o info proč tabory typu Topinka a Robinson jsi vyřadila? Díky.
@katulka82 zjistila jsem si od více lidí, nejen z jejich linky, že děti mají obrovskou volnost. Když nic nechtějí dělat, tak nic nemusí. Dokonce se nemusí ani umít, vyčistit zuby. Naše mají problém s pitným režimem, tak potřebuji kontrolu a spát potřebuji, aby šli do 22, když ráno mají 7:30 vstávat. A mají radši řízenou činnost. Starší má horší zdravotní stav, tak jí také všude nechtějí, proto potřebují mít i kvalitního zdravotníka.
Zkrátka tyto dva tábory bych volila, kdybych nenašla lepší. Další v záloze jsme měli dva na Moravě a jeden u Vranova.
Jsme spokojeni s Tapazou, super programy, slušné zázemí, solidní ceny a aktivity na míru zájmu dítěte… https://taborytapaza.cz/
taky doporučuju místní Střediska volného času (dříve Dům dětí a mládeže) - kde mají letitou praxi s tábory na svých základnách a jezdí tam děti hlavně z daného města, takže se často znají a je to taky fajn…
Ovšem v dnešní době hodně dětí vnímá tábor spíš za „trest“
jaká škoda
já tím strávila každé léto skoro celé.. později i jako instruktor a pak i jako vedoucí.. a to i vodácké třeba na pramkách ve stanech, to bylo nejlepší ![]()
@Lucy75 Dobrý den, chci dát děti na Tapazu konkrétně Kunčice pod Ondřejníkem viděla jsem na fotkách bazén. Můžou se děti koupat denně nebo je to omezeno? Minulý rok byli na H+H kde byl splav na, kterém byli v těch vedrech pouze 1×
jinak všechny děti ochlazovalo hadicí ![]()
@Ester805 byla jsem se tam mrknout, bazén je vedle areálu a koupání je dle dohody a táborového plánu, každý den se děti nekoupaly, pokud vím.. je to nutné řešit přímo s vedoucími, komunikují celkem rychle e-mailem, jinak ten bazén je velikostně nic moc - ale zas lepší, jak žádný ![]()
Loni byla dcera na táboře "Topinka " sama přišla s tím, že se jí nelíbilo a že znovu nechce.
Letos jede po několikáté do Svojšína. Máme to „za rohem“, každý rok jiné téma, jede s kamarádkami a velice se těší.
Letos navíc dáváme koňský tábor u Karlových Varů. Na ten se take těší, ale jede poprvé.
Jinak máme 2× místní příměstský tábor. Aby se nenudila a bude tam s kamarádkou.
Dobrý den. Já Tary Camp bohužel doporučit nemohu.
1. Zaplatila jsem za tábor cenu 13400 Kč za dítě (prihlasovala jsem 2 děti) a o pár dní později nabízeli tábor o 5 tis levněji. A vůbec jim to nebylo blbé. Prý je to běžné, že to dělají i cestovky. Zrušit přihlášku bez storno poplatků už nešlo. Žádná ochota rozdíl v ceně doplatit alespoň v jejich merchi, nic.
2. Mám dceru, na spektru, s VD. Lékař jí uschopnil. Domlouvala jsem s nimi stravu pro dceru, kterou přislíbili zajistit. Nezajistili. Prý neříkala, že by měla hlad. Ke svačině měli děti běžně půl jablka. Ke snídani suché rohlíky nebo loupaky s kakaem. Strava pro děti, co mají celý den pohyb… Nezdá se mi dostatečná.
3. Děti měli zakázané mobily, což chápu, ale ani vedoucí neumoznili kontakt s dětmi, ani jednou za celý týden. Ačkoliv jsem psala SMS, volala jsem. Totální izolace od rodičů.
4.nedostatecna podpora dětí, kteří parkour neumí. Dali jim možnost je něco zkusit, ale to bylo vše. Věnovali se těm, kterým to šlo.
5. Když jsem zaplatila tábor, přišla mi faktura na špatnou částku. Musela jsem si sama, říct o nápravu.
6. Když jsme přijeli na tábor, nebylo kde zaparkovat, příšerně dlouhá fronta, dlouhé čekání. To samé při odjezdu. Děti navíc hladové, strasne.
7. Zaplatíte 13400 Kč za tábor a ještě po vás chtějí 500 Kč vratnou zálohu na případné škody. Přitom každý tábor musí být na jakékoliv škody ze zákona pojištěný. Přišlo mi to zbytečné.
8. Dceru mi tam celý pobyt šikanovala jedna holka, nikdo jí nepomohl. I když hlásila vedoucímu.
Nikdy více. Vhodné pro děti, co parkour aspoň trochu umí, co jsou prubojne, umí se o sebe postarat.
Dobrý den, ráda bych doporučila tábory Země Nezemě. Obě mé děti přijely nadšené ze všeho, co pro ně vedoucí připravili a celkově jsem z nich měla pocit, že jsou děti v dobrých rukou. Tábory jsou menší velikosti, za což jsem byla ráda, dětem tam chutnalo, já ze svých dětských táborových let vzpomínám na samé blafy😁. Komunikace probíhala také v pořádku, ze mě spokojenost👍.
Edit adminem - odkaz.