Nadari se mi naucit dite R

3409
10.12.23 20:27

Nadari se mi naucit dite R

Ahoj, od zari chodim na logopedii s dcerkou prvnackou. Ucim ji pismeno R a uz si nevim rady. Ruzne cviky pres d. Ddn atd… zkousim. A ten jazycek ne a ne zavibrovat. Vse delam, jak mi rekne logopedka. Nemate nejaky figl, jak na to. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8882
10.12.23 20:34

Žádný fígl není, chce to čas. Někomu to. naskoci hned, jinému za rok… my jsme 2 roky učili L, teď jsme s eposunuli k R, děláme ho taky od září, zatím ani náznak, očekávám, že to bude opět na dlouho… někdo to holt nemá zadarmo..cvičte a cvičte a časem výsledky budou, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
10.12.23 20:35

A proč ta logopedie tak pozdě?

• Citovat
  • Upravit
3409
10.12.23 20:39

Uz jsme ji delali ve skolce, ale pismeno L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
10.12.23 20:40

@Midaku dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.12.23 20:40

My chodíme od pěti let. Naskocila mu postupně krasne všechna písmena kromě R a Ř. Uz je ve treti třídě :zed: teď uz občas R řekne, ale s pomoci prstu, kdy si jazyk sám rozkmitá. Cvicime denně a je to fakt na palici. Ale to fyzické rozkmitavani konečně pomohlo a nekam jsme se hnuli. Vydrž, chce to čas

Jeho mladší braska mluví jak z partesu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
10.12.23 20:41

Nechejte znova zkontrolovat uzdičku, případně logovibrator.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
10.12.23 20:42
@Tosidelassrandu píše:
A proč ta logopedie tak pozdě?

Prosíme tě, co mám říkat já, na logo od 2,5 let, R a Ř se naučil v druhé třídě…si nech ty mimo rady pro někoho jiného

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
10.12.23 20:43
@Anais Brno píše:
Prosíme tě, co mám říkat já, na logo od 2,5 let, R a Ř se naučil v druhé třídě…si nech ty mimo rady pro někoho jiného

A ty neumíš číst?

• Citovat
  • Upravit
3409
10.12.23 20:44

@Tichošlápek To neznam to rozkmitavani, najdu nekde video jak na to? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85467
10.12.23 20:47

@Lamátko na youtube mas ruzna videa na cviceni R, tam tomu taky myslim pomahali mechanicky a dcera se to tim naucila, zkouseli jsme ruzne metody. Nahrada pred D u ni nefungovala. A jestli cvicite teprve od zari, tak to je chvilka, to muze trvat klidne dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
10.12.23 20:48

Jsme ve čtvrté třídě. R říká dobře, ale trochu ráčkuje, ale nejde mu pěkně Ř. Na logo jsme chodili roky. Od malička jsem tvrdila, že má krátkou uzdičku. Dětská mi řekla, že blbnu, že byl kojen do 21. měsíců, tak ji nemohl mít krátkou..
Pak jsem o tom mluvila se zubařem, taky mě poslal pryč. Nakonec jsme jeli na jedno ORL, tam mi doktorka řekla, že ji má hodně krátkou a že to může říznout jen trochu, aby nepoškodila slinné žlázy. Byl už ale velký byly mu skoro 4 roky. Takže se to díky doktorům, co mě odmítli, dělalo pozdě..
Už nemám sílu to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
10.12.23 20:48

My trenovaly R rok :zed: kmitali špachtlí, dnnkali, tdnkali. Prostě to chtělo čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
10.12.23 20:49

@blumen dekuji, zkusim najit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.12.23 20:49

@Lamátko video tedy nevim, ale my děláme to, ze říká nějaké slovo - ideálně to, kde je před R písmeno D nebo T - třeba drak a při vyslovování R si z boku sám rozkmitá jazyk. Proste rychle přejede špičkou prstu přes jazyk zprava doleva zhruba v polovině nebo těsně nad polovinou výšky jazyka. A tím dodá tu vibraci a R naskočí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí