Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Tak jsem vyrizena.
Snazim se uz zhruba 4 mesicem shodit nejaky ten centacek, ale vubec se mi nedari.
Krevni testy ukazaly na hypofunkci stitne zlazy. V podstate nefunguje a ikdybych se stavela na hlavu, tak bych nezhubla. Dostala jsem letrox 50. Pry by se to ted melo vsechno nastartovat a mela bych zacit hubnout. A tak se ptam. Zazila jste nektera nekdy neco podobneho? Opravdu vam tento lek nastartoval hubnuti? Ja uz jeem z toho zoufala… rikala jsem si zacnu vcas, at mam do plavek krasny brisaky a takovejhle podpas na me cekal… ![]()
@yvonečka sice neberu letrox, ale euthyrox, ale nezhubla jsem ani deko - i když jsem začala víc cvičit a jíst zdravěji… Říká se, že kila nabraná kvůli štítné žláze se dávají dolů hůř… Určitě to jde, ale dá to mnohem víc práce… Jediné, co mi občas trochu pomohlo, tak dát se psychicky do absolutního klidu - stres hypofunkci zhoršuje.
@yvonečka ahoj, ja mela taky hypofunkci, po nasazeni letroxu jsem shodila asi 6 kg, bez cviceni a zmeny jidelnicku
ale ja mam stihlost v genech, tech 6 kg jsem predtim nabrala prave v dobe, kdy mi zacala zlobit stitna zlaza.. Preju at i tobe jdou kila dolu ![]()
Popravde ta kila nabrana pred zacatkem lecby uz jsem nedala dolu nikdy (nepocitam-li pri kojeni, to jsem byla o 6 kilo niz, ale po skonceni se to zas vratilo). Ale pokud se mi podarilo behem lecby par kilo nabrat, tak ta uz jsem dolu dat dokazala. V podstate jsem se svou vahou spokojena. Ale ja uz se lecim 15 let a sz mi nefunguje prakticky vubec, beru Letrox 150.
@yvonečka Tak já jsem také dostala Letrox…brala jsem ho rok a místo zhubnutí jsem znova nabrala… dal mi to praktický lékař. Vzhledem k tomu, že neměl zájem se mnou něco dělat a odmítal mě poslat znova na krev i přes vyžádání mého internisty, že Letrox kvůli srdci nemůžu, tak nebyl ochoten cokoliv dělat a měnit. Pak jsem si našla endokrinoložku, ta mi změnila Letrox na Euthyrox a ještě mi upravila dávkování…říkala, že mám tak půl roku počkat až si tělo zvykne a pak se mi váha upraví. Po půl roce mi začala jít váha dolů…do toho jsem otěhotněla, tak výsledky samozřejmě nemám, když kvůli miminku nabírám, ale nabrala jsem málo (jsem v devátém měsící a mám nahoře cca 10kilo), což myslím vděčím lékům. Tvoje tělo si musí na to nejdřív zvyknout a pak to půjde dolů, uvidíš ![]()
Teda holky… ja jsem z toho uplne silena.
je teda pravda, ze se mi podarilo nepribrat a doktorka to podchytila fakt brzo. Takze doufam, ze to nejak ta lecba zachrani a dostanu se tam, o co se fakt snazim a dru ma to…
Se snizenou funkci se léčím už dlouho… nejdřív Letrox ted Euthyrox… brala jsem i 100mikrogramu denne, ted mám jen 25… hubnutí mi jde vždycky dobře do vahy kolem 75 kg pri vysce 163cm pak se to sekne a nejde toi kdybych se na hlavu stavěla… cvicim nebo beham 5× tydne a nejim taky nejak nezdrave
Ja se taky lecim uz dlouho, beru teda Euthyrox 150. Nez mi na to prisli, nabrala jsem 20 kg, pak nez to srovnali, dalsich 10 kg. Taky se vic hybu, cvicim, ale bud vaha stoji nebo mirne stoupa. Jsem z toho taky vyrizena, ale hlavne teda manzel. Dr se taky dusovala, ze jakmile se to srovna, ze kilca pujdou s upravou jidelnicku samy, ale nejdou. Pry patrim do te skupinky, kterym to sice srovnali, ale vaha dolu nepujde nikdy. No, uvidime. Zkusim pak neco vice efektniho. Ale az po mimcu, jeste se chystame na 1. Je zajimave, ze v tehu zhubnu 10 kg, i 20 kg. Hned jak to jde, po porodu zacinam cvicit, ale kila se vraceji nazpet
Taky nevim, co s tim, pak asi nekde zkusim poradne vyzivove poradce ve spojeni s doktory a uvidim. Po 3. porodu taky musim na abdominoplastiku. Snad se brzy zotavim, pac po 40 uz to moc nepujde ![]()
Já se léčím už 3 roky. Začala jsem brát prášky Letrox, když jsem byla těhu asi 3měsíc, takže ani nevím kolik jsem kvůli tomu přibrala. Přibrala jsem 24kg a po porodu mě 10kg zůstalo a ani deko jsem nezhubla ať jsem jedla míň, nebo měla větší pohyb. Teď jsem zas těhu 6měsíc. Tak jsem zvědavá po porodu jak to půjde dolů potom.Ale řekla bych, že ta štítná žláza má na to hodně vliv. Říkala to doktorka, že kvůli tomu se spomaluje metabolismus a všechno k tomu…Taky by mě zajímala nějaká finta na to…
Já se léčím 3 roky. S váhou problém nemám. Jím pravidelně, cvičím. V těhotenství jsem přibrala jednou 11 a pak 12 kilo. Všechno jsem hned shodila. V těhotenství jsem cvičit nemohla. Začala jsem znovu vždy po šestinedělí. Já bych zkusila nějakého odborného výživového poradce.
Jj to chci hned po6 nedělí nějak řešit, protože se citím jak fyzicky, tak psychicky špatně…
@yvonečka Ahoj, to ti budou davku jeste urcite zvysovat. Ja mam hypofunkci stitne zlazy z autoinmunich duvodu - muj imunitni system ji napada a nici a tudiz nefunguje, jak by mela. Vzdycky jsem byla silnejsi, jsem nastesti vysoka, takze to nebylo tak videt (no, 90 kilo na 180bylo i tak dost). Kdyz mi diagnostikovali tu stitnou zlzu a dostala jsem tabletky, bylo to jako kdyby mi nalili energii do zil!! Tutove zhubnes, protoze budes mit vic energie, takze se budes i vic hybat, tvuj metabolismus bude fungovat spravne, budes lip spalovat, budes zazivat pocit sytosti… takze drzet dietu nebo hlidat se ve strave pro tebe bude o tisic procent snazsi a efektivnejsi. Pokud se ale nebudes drzet a hlidat si, co jis, tak jako sama od sebe nevim, jestli zhubnes. Ja jsem diky tem tabletkam teda zhubla, jako ty jsems e zhubnout snazila roky a najednou to slo samo od sebe, jak pisu, mela jsem mensi hlad, konecne jsem se citila syta, telo spalovalo… ja beru Eutirox 150. Ze zacatku mi delali krevni rozbor co 3 mesice a nekolikrat za sebou mi zvysili davku, dokud se to neustalilo.
Ahoj. Mela bych taky otázku. Od konce února beru euthyrox 50, zatím co to se mniu udela. Zjistili mi hypo f-ci ŠŽ. Cca 2 měsíce vše ok, až pred týdnem mi vylítl tlak, standartně mám celoživotne nizký a udelalo se mi dost blbě. Skoncila jsem u doktora, který na mě nic neshledal. Včera se mi to stalo znovu a je to fakt dost nepříjemné, kdyz jsem v autobuse a nemůzu vystoupit. Mám pocit na zvracení, je mi vedro a v zapeti takova zima, že se klepu
nestalo se vám to někomu v souvislosti se spatnou davkou euthyroxu? Diky