Letuška po hotelovce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je třeba si hlídat konkurzy, dceřina známá lítala pro Emiráty, to je velice zajímavá letecká společnost pro letušky a piloty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Je jedno jakou SŠ budeš mít. Musíš zvládat jazyky, psychikou odolnost a když bude dobre vypadat bude to příjemný bonus. Tohle vše zvládneš s gymplem, obchodkou, hotelovkou apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na letušku/stevardku je typ SŠ docela jedno. Důležitá je znalost jazyků - min 2 “světové” jazyky na solidní úrovni, z toho velmi dobrá angličtina je samozřejmost.
Znala jsem i holky po VŠ co šly na letušku do těch “lepších” aerolinek (jako zmíněné emirates třeba), mluvily perfektně anglicky + 2 další jazyky k tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo přímo u Ruzyně je střední odborná škola civilního letectví. Obor letuška tam sice není, ale maturitní obor připravující na práci na letišti jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše: Více
dobře vypadat už asi také nemusí, v létě jsme letěli se Smartwings, na cestu tam byly letušky černošky ve věku 40-50 let, jedna byla dost při těle,
při cestě nazpět byli letušáci chlapi černoši cca 60-65 let a jedna letuška, která měřila tak 2 metry, letadlo plné Čechů a letušky i letušáci dávali pokyny v angličtině a španělštině ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jenže ty platy Smartwings vs Emirates budou taky někde jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mina Titivu píše: Více
no asi ano, všichni mi to říkají, že Smartwings bere kohokoli, protože málo platí, ale beztak mě to jaksi překvapilo, protože vždycky byly letušky české mladé, hodně mladé holčiny, my lítáme z Brna a celý personál na letišti vždy vypadal tak na 17-18 let, vždycky jsem dělala srandu, že doufám, že pilotovi je o něco víc než 17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mina Titivu a ty Emirates asi zase naopak neberou každého, a velice dobře si vybírají, znám jednu holku z našeho města, co s nimi jako letuška lítala, ale před rokem, když jí bylo 32 toho nechala, nevím, jestli chtěla, nebo už pro ně byla stará ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ono se to spíš moc dlouho dělat nedá, navíc pokud chceš mít rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na YouTube je kanál flyRosta, má tam mj. rozhovory s letuškami, co lítaly pro Emirates a spol. a všechny po 30 skončily, protože už se to nedalo. Ale vydělaly si hezky. Jak to bylo včera v Lotrandovi a Zubejdě: „práce v zahraničí bývá mnohem lépe placená“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Chtěla bych na SŠ hotelovou, něco jako služby cestovního ruchu nebo managment hotelnictví, a po střední dělat letušku či v letecké dopravě. Co je za potřebí, když bych se jí chtěla po SŠ hotelové stát?