Levná ale bezpečná?

4704
19.8.10 18:01

levná ale bezpečná?

Mám dotaz ktery tu mozna probehl ale je tu tolik diskuzi nez bych nasla presne co potrebuji bych zestarla :D
Sháníme sedacku ktera bude pro nasi berusku bezpecna,ale i rozpoctove prijatelna.
Muzeme dat max 3.000,– je to sice malo ale proste vice dat nemuzem a chcem co nejbezpecnejsi.
Mate nejake zkusenosti prosim?
Jak se znam koupila bych prvni co se mi libi ale ne jak je bezpecna.
Jsme rozhodli pro 9-18kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13875
19.8.10 18:58

Být vámi bych koupila kvalitní už použitou na MMB. Např. Maxi Cosi. Dají se sehnat, když pohledáš, do 3000 určitě. Já jsem teď kupovala za 1200, ale je trochu starší, což mi nevadí, protože nemáme auto, tak jí zas tolik nevyužijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
19.8.10 19:29

Ahoj, my taky kupovali starší na Aukru - Ferrari 0-13 kg.Je nepoškozená a moc pěkná.Určitě kup starší,tím nic nezkazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
19.8.10 19:37

My máme babypoint zenith je to teda 9-25 ale je výborná,prostorná,má několik poloh,malému se vní líbí od začátku,cenově se vejde já když jí před dvěma lety kupovala stála 2800kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.8.10 20:17

Presne tohle jsme resili taky. Mame starou plechovku a nechceme, aby sedacka stala pomalu vic nez auto (nehlede na to, ze bychom na ni nemeli). Nakonec u nas zvitezi Chicco Key 1 XP, v testech ma 3 hvezicky v bezpecnosti a vypada moc pekne. A na netu se da sehnat kolem 2700Kc. Zkus na ni kouknout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
19.8.10 21:46

děkuji.Nasla jsem treba CHICCO KEY 1 ISOFIX, je tam ten isofix ktery vsichni tak propaguji,jezdime teda casto nekam,ale proste 6tis neni,tahle vychazi dobre jen nevim jak je na tom s testama?Kde to najit a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.8.10 22:33

testy bezpečnosti jsou tady: http://www.adac.de/…default.aspx
(ty se zeleným plusem mají tzv. 4, ty s kroužkem 3, tedy průůměr, takže ještě OK. )

chicco s isofixem vyšlo lépe než bez (4* proti 3*), pokud isofix máte, je to samozřejmě lepší i kvůli instalaci ..(riziko špatného připoutání autosedačky je fakt velké..)
ale chápu že je to otázka peněz. )

raději bych ale kupovala novou. použitých autosedaček z neověřených zdrojů bych se bála hodně, nikdy nevíš, jestli není bouraná, na sedačce to nepoznáš a mikrotrhlinky v plastu pak udělají svoje, když to nejméně čekáš a potřebuješ..
pokud bych měla šanci kpupit použitou od kamarádky, které věřím, od někoho z rodiny (opět s důvěrou), pak ano..
pak ještě jedna věc, životnost sedačky je 5 let.. pak by se měla vyměnnt,.. i protoje použitá sedačka dost risk, většinou už dosluhujeb i z toho hleiska..

jen pozor, do 9-18 může dítě jít až má 9m, 9kg a samo sedí, a čím později, tím lépe - protisměr je o mnoho bezepčnější. ve vajíčku může být dokud nepřesahuje hlavička a nebo nezačínají pásy pod ramínkama.. nohy čouhat můžou. a většinou čouhají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
20.8.10 19:10

Natašo díky.
Já právě nechci po někom to jsem mela i dost nabodek od rodiny ale ikdyby nebyla bourana to ze vydrzi kvalitni jen urcitou dobu by mi vadilo.
Isofix musim pozjistovat zatim jsem nepochopila co je a jestli to v nasem aute pujde.
Mala bude mit 10m,ty kila jeste nevim ale pocitame ze ji do ni dam v roce tak uz shanime. To predpokladam i tech 9kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
20.8.10 19:11

Nespechame ale mala proste ve vajicku bejt nechce,potrebovali jsme nekam odvest a muj mel vajicko v praci tak nas mamka vezla svym autem kde ma prave sedaci sedacku a tam byla spokojena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.8.10 21:24

nymphy, isofix je na zadních sedadlech, jsou to taková oka, poznáš to buď tak, že sáhneš mezi opěradlo a sedák a nahmatáš kus kovu, takové oko .. většinou na sedadle je taková plastová značka, ale někde není..
něco jsem našla tady: http://www.spuntik.cz/…e-cestovani/
nevím, jaké máte auto, ta nová jsou povinně isof. vybavena,..
bohužel, nemžu najít diskuzi kde steeve dával fotku .. ale buď to v autě máte nebo ne..

je to težký, když má člověk cenový strop :(
zkus počkat na steeva, třeba ti něco poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
20.8.10 22:00

Děkuji moc.Máme fiat Bravo r.v. 99,tak zitra zkusim po tom kuknout ale asi to mit nebude,tak proste budu muset autosedacku poradne pripasat.Jeste jednou diky a pockam tedy,nastesti to nehori :) zatim trucuje ve vajicku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.8.10 10:02

tak to ho asi mít nebudete.. my ho měli až v autě z r. 04, ale mazdě, třeba fordy ho měli dost dlouho jen na vyžádání..
ony se právě dají koupit i levnější a dobré roemery, steeve ti poradi.. ale tři * v testu ADAC je pořád dobré.. (myslím to chicco bez isof.).. pod ty tři hvězdy bych nešla..

jen ať trucuje ve vajcu :mrgreen: ještě je malá, zkus jí dát nějakou novou zajímavou hračku, my jsme přidělávali takové ty spojovací kroužky za opěradlo a na to visel Vojtův oblíbený delfín.. a vydržel do 11m.. jasně, že se mu pak víc líbilo v posměru, a hlavně výš, jak viděl ven, ale paradoxně zase začal v autě občas blindit.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
21.8.10 13:19

No sak jak jsem psala na ten rok to vyjde driv ji tam tlacit nebudu ale uz chceme neco vybrat a koupit to bude chvilku trvat :)
Ty jo hracka ji bavi jen urcitou dobu ona by se tak odpasala a taky cucela z okna…proste je to zvedava zenska :D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí