Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, koketujeme doma s přítelem, že bychom jeli letos k moři. Máme 2,5letou dcerku, takže hledáme spíše klidnější místo, aby to bylo blízko k moři a aby byl u apartmánu/hotelu bazén. Stravu jsem ochotna i oželet, i když pokud by byla polopenze, bylo by to lepší, nicméně pokud vím, v Itálii není přehnaně draho a chceme jet autem, takže něco si povezeme i z domu. Zvažujeme i Chorvatsko, ale pokud vím, tak tam právě draze je, navíc kamínkové pláže - nic moc… V Itálii jsem nidky nebyla, takže opravdu nevím. Holky a je reálné užít si (třeba i skromně) dovolenou okolo +- 20 000Kč (když počítám, že za cestu dáme cca 5000 na pohonné hmoty)??? Děkuji moc za Vaše názory. ![]()
Příspěvek upraven 21.05.12 v 12:23
Dá, na týden určitě a týden v červnu v Itálii by asi stál i míň,červenec a srpen je drahý, benzín cca. 5000Kč plus ubytování, červen a září apartmán tak 5-9 tisíc za týden, červenec 15 a více tisíc na týden, jezdíme www.lignano.it přes www.unitasmarina.it, vařím,někdy zajdeme do restaurace,v září se s týdnem vejdeme do 16-ti tisíc,ale spíš vařím než že bysme někam chodili,dáme si zmrzku,kafe, tak 3× nějakou večeři, koupíme prckům nějakou drobnost, dáme si někde víno a nakoupíme nějaký jídlo v obchoďáku
Neber to prosím, jako rejpání, ale proč bazén? Nikdy jsem nepochopila, proč když jede někdo k moři, chce mít v objektu, kde je ubytovaný bazén.
Jinak my jezdíme do kempů, je tam dobré vyžití pro děti, často se tam dá zajistit i ubytování v apartmánech apod. Jezdíme na blint. Co vím, tak lepší kempy majíi možnost stravování.
My jezdíme obvykle za 20 000 3 dospělí na 2 týdny. Takže reálné to je.
určitě dá, my byli před třemi lety v Lingnanu - opravdu pěkné ubytování, rezidence s bazénem, 200 m od pláže, tenkrát jsme jeli 3 - tzn. A3 (monolokál) za nějakých 7 tis. první týden v září, když jsem to pak komplet počítala, tak nějakých 17 tis (něco jsem vařila, ale obvykle 1× denně teplé jídlo v restauraci, běžné potraviny z marketu)
do těch dvaceti se určitě dá …
záleží kdy chcete jet, už to bude horší s výběrem, já rezervovala v pátek na poslední týden v srpnu Caorle a už to byl poslední apt. v téhle velikosti v Portu
nooo,:-) my taky koukáme po bazénu,protože když je velký vedro a k moři se nám třeba přes poledne nechce,děti jsou malý,tak je necháme spát v kočárku u bazénu a můžeme se i přes poledne koupat,obvykle jsou bazény v zahradě a je tam stín,takže když je bazén,je to fajn, já bych do kempu nešla,nic proti,taky jsme s našima jezdili,ale když jsme byli větší,protože třeba s ročním dítětem si to pod stanem fakt nedovedu představit…,co třeba když prší a i v Itálii prší,nebo co s ním v tom vedru,takhle se má člověk kam schovat…
Já souhlasím s Billi Kempy jsou super. Tady ten je náš nej,jezdívala jsem tam každý rok,jen letos vynechávám kuli dceři.
http://www.e-camping.net/…ancesco.html
@lena123456 píše:
nooo,:-) my taky koukáme po bazénu,protože když je velký vedro a k moři se nám třeba přes poledne nechce,děti jsou malý,tak je necháme spát v kočárku u bazénu a můžeme se i přes poledne koupat,obvykle jsou bazény v zahradě a je tam stín,takže když je bazén,je to fajn, já bych do kempu nešla,nic proti,taky jsme s našima jezdili,ale když jsme byli větší,protože třeba s ročním dítětem si to pod stanem fakt nedovedu představit…,co třeba když prší a i v Itálii prší,nebo co s ním v tom vedru,takhle se má člověk kam schovat…
V nějakých máš i chatky,karavany,nebo si pronajmeš kamenný dům ![]()
Ahoj, záleží také na termínu, zejména pozor na druhý a třetí týden v srpnu, kdy jsou ceny služeb i o 50% vyšší, protože mají Italové celoitalské prázdniny. ![]()
@Billi píše:
Neber to prosím, jako rejpání, ale proč bazén? Nikdy jsem nepochopila, proč když jede někdo k moři, chce mít v objektu, kde je ubytovaný bazén.
Jinak my jezdíme do kempů, je tam dobré vyžití pro děti, často se tam dá zajistit i ubytování v apartmánech apod. Jezdíme na blint. Co vím, tak lepší kempy majíi možnost stravování.
My jezdíme obvykle za 20 000 3 dospělí na 2 týdny. Takže reálné to je.
V pohodě, taky preferujeme rozhodně moře, ale jak už tu někdo psal, přes poledne nebo k večeru je fajn ten bazén. ![]()
@Naima píše:
Ahoj, záleží také na termínu, zejména pozor na druhý a třetí týden v srpnu, kdy jsou ceny služeb i o 50% vyšší, protože mají Italové celoitalské prázdniny.
Tak to moc děkuji, tohle jsme třeba vůbec nevěděla, díky moc.
My letos vybírali tady. http://www.agenziaviscardi.it/ Je to přímo v Caorle. Jedeme už po čtvrté.
Ale už bych si pospíšila, spousta bude zabraného. Jak už někdo psal, v srpnu je draho a narváno díky italským dovoleným.
http://www.caorle.it/ Tady také můžeš pohledat.
Oživuji diskusi. Už něco hledám od víkendu a nejsem z toho moudrá. Chtěla bych jet na něčí doporučení, tak doufám uspěji zde.
Požadavky:
Nejlépe kdo jste byli s dětma - čili nějaké průlezky atd. výhodou.
Prolezla jsem lignano.it a pár cestovek - mně se nic nelíbí nebo už to nevidím.
Prosím posílejte tipy, které splňují VŠECHNY požadavky. ![]()
Jo a ještě dotaz pro znalce: bude už tam v půlce června teplo? Nenapálíme se?
@LucaLuca Do 10 000 teda nevím nevím s takovými požadavky (hlavně ten bazén a přímo u pláže). Kolik vás je?
@LucaLuca www.velablu.it
Blízko Benátek, cca 0,5 km cyklostezka (i na in-line brusle), nedaleko aquapark.
V kempu 2 roky nový bazén, dětské hříště, několikrát denně program pro děti.
Velká písčitá pláž hned u kempu.
Akorát cenu si musíš vypočítat, nechce se mi ![]()
Osobně bych brala chatku 12, je z ní krásný výhled na moře ![]()
Večer ještě můžu juknout. Tady je nespočet kempů vedle sebe. Tento máme ověřený.
@pettta píše:
@LucaLuca Do 10 000 teda nevím nevím s takovými požadavky (hlavně ten bazén a přímo u pláže). Kolik vás je?
Je to zcela mimo sezónu. ![]()
3 rodiny.