Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, nebyla jste některá teď na Kanárech? Jedeme za týden a podle předpovědi mi příjde, že tam je větší kosa, než v Čechách. 20 stupňů mi moc nepříjde, ale u toho moře je to asi jiný. Mám z toho docela strach. Maximálně povezu fusak:-) ![]()
Já se před 6 dny vrátila z Tenerife a super
Přes 30! a na netu bylo 17!!! Nechápu, v kterým sklepě ten teploměr mají
Takže se neboj, bylo super
Nevím, kam jedete, ale na západě Tenerife bylo nááádherně ![]()
Kanárské ostrovy jsou ostrovy věčného JARA. Je tam celoročně tak 20 - 23 st. Těch 23 v říjnu, kdy je tam vrchol sezóny. Záleží taky, kam jedeš. Např. na Tenerife může být pod mrakem, protože se na něm náchází nejvyšší hora Španělska a ta přitahuje mraky. Na ostatních ostrovech může být jasno nebo polojasno a to vytváří dojem většího tepla.
V tomto období jsou už lepší destinace na dovolenou - z hlediska počasí - a s bližším časem doletu. Kanáry tak v zimě - aby ses ohřála, ale moc nezpotila. Jinak koupačka spíš v bazénech. Není tam moře ale OCEÁN a to docela studený. Tak 17 st. Takže koupačka v moři jen pro nej nadšence, jako jsem třeba já.
Jinak ale pro rodinku s prckem je to volba dobrá. Je to Evropa, Španělsko, čisto a tak. Tak si to užijte dle představ ![]()
@Anonymní píše:
Kanárské ostrovy jsou ostrovy věčného JARA. Je tam celoročně tak 20 - 23 st.
Jako bych cetla reklamni letak
. Takove vedro, jako bylo na Gran Canarii v srpnu jsem nezazila
, a to uz jsme z Evropy sjezdili ledasco.
Ani nefoukalo ..... fakt pekac neskutecnej
.
Ale jinak krasne, urcite se jeste na nektery z dalsich ostrovu podivame.
Ale proto, ze jezdime kvuli detem na dovolenou o prazdninach, jsem si tenkrat naivne myslela, ze treba na tomhle reklamnim klise neco bude - ze tam takove vedro, jako jinde v hlavni sezone byva, nebude … omyl ![]()
Taky mi ta řeč o ostrovech věčného jara přišla dost mimo
Bylo tam vážně horko! A žádný vítr jsem nezaznamenala a to jsem se na něj soustředila, protože se o tom taky všude psalo, jak tam fouká
Oceán byl studenej, ale dalo se. Na hopsání ve vlnách super ![]()
Jinak fakt vedro, psali tam u bazénu, kolik je stupňů a bylo přes 30.
A vážně to tak i bylo ![]()
Ja byla na Lanzarote pred par lety, prvni tyden v cervnu, taky hlasili nejakych 20 stupnu. A bylo vedro neskutecne, kolem 27. vetrik pofukoval, ale asi tak jak vsude u more pofukuje. A voda, jak kafe urcite ne,ale rozhodne v Chorvatsku byla studenejsi. Tento rok se tam chystame z nova, to uz s 2 malyma prckama, nekdy na prelomu zari-rijen, pro deti, velmi dobra destinace. ![]()
Já byla na Kanárech (Lanzarote) jednou v srpnu, bylo tam příjemných 23 stupňů, takže krásně a ne vedro jako vlétě u nás. Naši sjezdili skoro všechy kanárské ostrovy a ani jednou neměli přes 25. Proto tam jezdí, táta nesnáší vedra, jen teplo. Je tam ideální počasí na výletění. Pravda, na válení u moře by bylo fajn i trochu tepleji a to i voda, ale pokud někdo nemiluje extrémní vedra, tak je to ideální místo na dovolenou.
Ja byla teda minuly rok zacatkem rijna na Lanzerote a meli jsme 30 stupnu a vetrik…takze asi jim ty predpovedi moc nesedi
More teda studeny bylo, to je pry cely rok…
@Dajdula píše:
Mrkni sem
http://www.yr.no/…ary_Islands/
docela jim to sedí
My taky koukali na Nory a oni měli 17 stupňů v předpovědi
, ale nebylo tam přímo naše město… vzali jsme to nejbližší, cca 50 km daleko od našeho. A to znamenalo rozdíl 15 stupňů! Hodně je rozdíl mezi počasím i v jednotlivých oblastech Kanárů. Takže nezoufej, zakladatelko, myslím, že teplo bude, neboj
Nebo toho aspoň hodně přečteš ![]()
Hezkou dovču ![]()
HOlky nemáte někdo zkušenost s Kanárama na přelomu roku??? Je mi jasný že tam nebude asi přes 30 ale ono předpovědi se totálně liší od zážitků lidí co tam byli tak proto se ptám… ![]()
My byli v únoru a bylo nádherné. Jen 2× večer trochu sprchlo, ale teplo bylo přes 25 určitě. Bratranec byl v lednu a taky měl krásně podle fotek. Jen říkal, že voda byla studenější. Mě v tom únoru zas tak studená nepřišla a byli jsme na Lanzarote ![]()
Ony kanáry nejsou celkově extra teplé ostrovy( teplota v letním období je kolem 25°C, moře je chladnější, fouká). záleží kam přesně jedete. Průměrné denní teploty se pohybují v období od listopadu do dubna většinou kolem 21°C. Noční teploty neklesají pod 10°C mimo sezónu, v sezóně potom kolem 20°C. Teplota vody se pohybuje v rozmezí od 17 do 24°C. Teploty se však liší v závislosti na umístění jednotlivých ostrovů.
Fakt?? takže opalovačka atd se dá?? já mám z toho strach všude píšou max. 20… ![]()
Já byla kdysi ještě s mamkou na Gran Canarii, byl červenec a i navzdory tomu byl Atlantik poměrně studený a hrozně špinavý… V kombinaci s tmavým pískem to nebylo nic příjemného, chodidla dostávala pěkně zabrat, až pálila… Jinak počasí pěkné, ale bylo pořádné léto se vším všudy. Teď bych tam určitě nejela, jako být u moře a pořádně si nezaplavat, to není nic pro mně
Ale někomu to nevadí, třeba si to krásně užijete ![]()