Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co jsme se ptali na dvou veterinách, tak labradorku 35 kg za cenu cca 5 tisíc. Nevím, zda je to hodně, nebo je to běžná cena?
Jaký máte důvod kastrace, jestli se můžu zaptat?
Naší fence je 10 let, neměla štěňata. Ale co jsem tak sledovala, tak čím je starší, tím je vyšší riziko zánětu dělohy, který je v 50 % smrtelný. A my o ní nechceme přijít takto, když se tomu dá předejít. Je jasné, že dnes vím, že bych kastraci nechala provést před prvním háráním, snížilo by se na minimum riziko rakoviny mléčné žlázy a dělohy. Někdo nám říká-ne veterináři-že je to zbytečné, škoda peněz, za starého psa.Ale já to cítím jinak a asi do toho půjdeme. I z toho důvodu, že měla třikrát falešnou březost a myslím, že chudák trpěla a my s ní.
@lasička1 tak za prvé mi jeden pes na zánět dělohy zemřel a za druhé fenečka má hormonální nerovnováhu a za třetí je to kříženec. Ta hormonální nerovnováha, to mi řekli dva doktořik, že buď hormonální léčba nebo kastrace… Pět tisíc je normální, proto zkouším, jestli někdo neví o nějaké levnější veterině…
No já ti někoho doporučím a ty pak nebudeš vůbec spokojená..
Já bych ti poradila Mudr. Hodače(nymburk)
Fuu, to vazne 5 000? ![]()
ale to asi preto, ze ste praha, vsak?
u nas to stoji od 50 do 100 eur.
@lasička1 vidis, ja sa neviem rozhodnut, kedy dat kastrovat. niekto tvrdi po prvom harani, niekto zas, ze je lepsie este skor. mas o tom nejake blizsie info? fenka ma momentalne 4 mesiace. kedy byva prve haranie?
První hárání je tak 9-12 měsíců stáří feny.My jezdíme do Prahy k úžasnému veterináři-MVDr. Ošmera. Tady na emiminu jsem řešila utržený vaz v koleni a dostala doporučení na tohoto suprového člověka.
A ten vysvětlil, že pokud u feny nechceme štěňata, tak ideální je před prvním háráním provést kastraci.
http://www.ivet.cz/index.php?…
@byron to určitě ne, nejsem nevděčná
a máš tušení kolik to u něj stojí?
@Anonymní píše:
@byron to určitě ne, nejsem nevděčnáa máš tušení kolik to u něj stojí?
přesně ti to nepovím, ale rozhodně není předražený! V Praze je to šílený, co jsem slyšela
@soldi píše:
Fuu, to vazne 5 000?![]()
ale to asi preto, ze ste praha, vsak?
u nas to stoji od 50 do 100 eur.
@lasička1 vidis, ja sa neviem rozhodnut, kedy dat kastrovat. niekto tvrdi po prvom harani, niekto zas, ze je lepsie este skor. mas o tom nejake blizsie info? fenka ma momentalne 4 mesiace. kedy byva prve haranie?
my dávali fenečku jorkšíra kastrovat v 5,5 měs. vše v pohodě a vyšlo nás to na 1500,– Ostrava (je to jiná váhová kategorie
@Anulka aha, vidis, ze to moze byt aj podla vahy ma nenapadlo, dakujem ![]()
pocula som aj take reci, ze fenka potom ostane viac stenacia a ze jej ani nezhrubne srst, je to pravda?
@Anulka píše:
my dávali fenečku jorkšíra kastrovat v 5,5 měs. vše v pohodě a vyšlo nás to na 1500,– Ostrava (je to jiná váhová kategorie
Naši kastrovali yorkšírku v 10-ti letech, akutní kastrace - zánět dělohy, vyndali z ní půl kila hnisu… Stálo je to 12 tisíc.. ale teď je jí 13 let a je furt jak štěně ![]()
@soldi no mě by se líbilo, kdyby se trochu uklidnila… je jak střelená a začala nám vyjíždět po fenách
Na cvičák chodíme od jejích 4 měsíců a tam je zlatá, ale mimo cvičák je to boj ![]()
Nasi maju kastrovanu fenku, teraz ma 10 rokov, kastrovana bola v dvoch, a tiez napada fenky. takze neviem, ci zrovna na toto kastracia pomoze ![]()
ale ak ano, tak nasim poradim, nech ju daju kastrovat este raz ![]()
je to dost neprijemne, ked je psik agresivny voci inym psikom ![]()
@soldi píše:
@Anulka aha, vidis, ze to moze byt aj podla vahy ma nenapadlo, dakujem
pocula som aj take reci, ze fenka potom ostane viac stenacia a ze jej ani nezhrubne srst, je to pravda?
tak s chováním nevím-ona je Kessinka takové naše třeštidlo, jak venku, tak doma, blbne s pejsky pořád stejně, doma taky. No a srst, myslím, že je ještě brzy vše srovnávat, po kastraci je to teprve dva měsíce, tak nevím, jestli by se to už poznalo. Jen asi nějak moc „voní“ pejskům, když jdeme ven, tak psi jsou za ní jako posedlí.
Ahoj,
prosím vás o radu, kdese dá levně, ale kvalitně vykastrovat fenka (Praha, Středočeský kraj).
Jsme ve špatné finanční situaci a kastrace je nutná. Fenka má 22 kg.
Nechci ji ale i přes finanční tíseň svěřit nějakému řezníkovi.
Děkuji
(Promiňte že anonymně, ale nemusí každý vědět o našich penězích…)