Čím krmit první dny kotě?

11.8.12 10:05

Čím krmit první dny kotě?

Dobrý den, za pár týdnu dostanu kotě (kříženec Britské s normální domácí) bude převážně doma ven bude chodit jen na chvilku (samozřejmě když bude starší) nevíte náhodou čím krmit první dny kotě? Zeptám se majitele, ale nemáte nějaký dobrý tip na krmení? Budeme kupovat prémiová (někdy i superprémiová krmiva). Děkuji.

P. S. Taky mám problém s výběrem jména. Bude to kočička. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
11.8.12 10:09

Já šla přímo po žrádle pro koťátka, měli jsme nějaké granulky od doktora ale masíčko jsme koupili normálně whiskas pro koťata. a jelikož jsme dostali kocoura ještě hodně malého utekla od něho kočka tak jsem koupila kočičí sunar ve zverimexu tak to měl na střídačku. obyč mlíko nesmí kočky ani koťata. určitě bych zašla k veterináři, oni tam mají často i obchod na lepší žrádlo a poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
11.8.12 10:20

My jsme si vzali kočičku starou 6 týdnů. a dávali jsme jí kotěcí granule a konzervy z DM a z Rossmana takovou tu oaštiku, taky pro koťata.
ted jí budou tři měsíce a žere to samé, ale už jí to míchám s těstovinama, rýží.
měla už i maso, kuřecí, vařené teda.
superprémiová krmiva jsem dávat nechtěla, naše je jen venku, dávám Whiskas Junior.
jo a jmenuje se Matylda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chelup
11.8.12 10:35

Ahoj, my jsme krmili na doporučení veter. granulemi a kapsičkami s označením JUNIOR. První dny třeba granulky i masíčko rozmačkané. Naše má ráda tvaroh, mléko jen speciální, pozor na průjem. Kočky jsou choulostivé. Také máme kříženou britku. Děsná sranda, jsou komunikativní a vymýšlejí lumpárny. Do kočičího WC dáváme CATWIL nebo podestýlku podobného typu. Jóóó, kočky jsou věda :lol: :lol: :lol: Odmění tě neskonalou láskou a věrností.

• Citovat
  • Upravit
chelup
11.8.12 10:37

Jo, a na internetu najdeš kočičí kalendář, takže můžete i slavit svátek :twisted:

• Citovat
  • Upravit
11.8.12 10:53

To já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.12 10:56

No chtěla jsem kotě krmit tím whiskasem Junior, jenže našla jsem o mnoho lepší značky např. Purina Cat Chow Kitten, Brit Premium Kitten, Purina ONE a Perfect FIT.

Znám taky doboru stránku o kočkách kde můžete vytvořit profil vaši micině. www.miciny.cz

Je to super stránka a je zdarma. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.8.12 11:05

Vilouš měl jako mrně většinou vařené maso a trošku rýže nebo těstovin, k tomu junior granule. Původně se měl jmenovat Ira, ale chlapovi to nešlo z pusy, tak je to Vilda.
P. S. je to Miczak von Dorf, ale babička byla papírová peršanka, která se poněkud „zaběhla“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
11.8.12 11:14

Předpokládám, že je to klasicky „odrostlý“ kotě, co vidí, chodí a samo jí. My jsme vždycky dávali klasickou kočičí konzervu a granule pro koťata, k pití vodu nebo se jim může dávat i sunar. Na kočičí mlíka od whiskasu nám každá kočka dlabala. Dávali jsme i kravský mlíko, možná tím, že ho pily od začátku, se u nich neobjevila nesnášenlivost na laktózu ani nemáme problém s průjmem a smradem, dostávaly i jogurt, puding, sýr, prostě všechno a všichni byly ok… :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
11.8.12 11:15

A taky milujou syrový maso, můj kocour má pavlovův reflex, stačí otevřít šuplík, kde jsou prkýnka, a už se plete pod nohy :-)

• Citovat
  • Upravit
360
11.8.12 11:23

Pokud bude kotě malé, tak doporučuju Tatra mléko v plechovce, většinou ho snášejí dobře. Pak vařené kuřecí, až bude větší, tak muže i syrové přemražené. Dál na zpestření trochu sýra, moje kočky se můžou utlouct po kozím sýru. Klidně trochu tvarohu, pribiňák, žloutek. Pak třeba vařené file bez kostí, hovězí na drobounko syrové přemražené i vařené. Z granulí jsou fajn superpremia Brit, pak třeba Mastery, moje kočky ujíždí na Royal Caninu. Pro nákup se docela vyplatí objednat přes www.zoohit.cz . Tam je pestrý výběr od obyč až k superpremiím. Jinak jako doplněk stravy na kožich se mi teď hodně osvědčil Pangamin s pupalkou. Já jsem ho začala brát po porodu, aby se mi trochu zpravila vizáž :) a kočky se po něm můžou utlouct. Jsou to pivovarské kvasnice, takže jim obden dám jeden, nebo třeba jako mlsku půlku denně. Přeju hodně zábavy s kočičákem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
11.8.12 11:28

Krmila bych tím, na co je zvyklé od „chovatele“ a pomalu přešla na svoje vybrané krmivo nebo spíš na to, co mi kočka dovolí vybrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.12 11:31

Ahoj co se týká jména, já vybírala podle kočičího kalendáře, takže Gina dostala jméno jaké jsem našla v den mých jmenin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
11.8.12 11:31

Ty jo, tak sem asi prdlá…ale pro mě je kočka věc u baráku, co chytá myši…takže pokud je to obyčejná kříženka a né nějaký výstavní papírový kousek, není zbytečný jí krmit superpremiovým krmivem??

my máme kočky venku u baráku a většinou dostanou co se namane, maximálně jim mícham masové konzervy s rýží…i když byly malý koťata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.12 11:37

@Mar__tanka1983 No musím říct, že moje Gina byla doma zvyklá na granule a konzervu (obyč) a měla na břichu pěknej špek :) a neuměla vyskočit na poličku :) Pak šla na lepší - na dvorek - a tam už se s ní ségra nepiplala, dostává, co se namane, občas granule, každej den obyčejný mlíko a vypadá super :) zhubla, skáče a lítá jako ďábel a přestala línat.. no a očividně je spokojená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný