Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo zkušenost s krmivem Friskies? Mám kočku.
Naši kocouři ač nejsou nijak rozmazlení friskies nikdy nechtěly, žádný jejich druh.. nejvíc u nás jede o dost levnější kapsičky a paštičky z DMka dein bestes ![]()
Naši kocouři jedině friskies, suchý i kapsičky, jen ne konzervy..
Před x lety byla aféra že v krmivu Friskies byla nalezena návyková látka. Krmiva byla stažena z prodeje, ale lidi rychle zapomínají. Návyková látka tam byla přidána z evidentního důvodu vytvořit závislost zvířat na tomto konkrétním krmivu, zvířata neakceptovala jinou stravu což byl marketingový tah vedoucí ke zvýšení prodeje a tedy i zisku firmy. Celkem to fungovalo. Takže za mě Friskies ne, navíc když si přečteš složení tak je to samá mouka a žádné maso, čili z výživového hlediska pro zvíře absolutně nevhodná strava.
@papavlinka33 to ano masa tam opravdu moc nenajdeš, v těch masových výrobcích z drogerie DM je masa 95%!!! ![]()
@papavlinka33 píše:
Před x lety byla aféra že v krmivu Friskies byla nalezena návyková látka. Krmiva byla stažena z prodeje, ale lidi rychle zapomínají. Návyková látka tam byla přidána z evidentního důvodu vytvořit závislost zvířat na tomto konkrétním krmivu, zvířata neakceptovala jinou stravu což byl marketingový tah vedoucí ke zvýšení prodeje a tedy i zisku firmy. Celkem to fungovalo. Takže za mě Friskies ne, navíc když si přečteš složení tak je to samá mouka a žádné maso, čili z výživového hlediska pro zvíře absolutně nevhodná strava.
@Gabrielaaa píše:
@papavlinka33 to ano masa tam opravdu moc nenajdeš, v těch masových výrobcích z drogerie DM je masa 95%!!!
@Denise Ty látky tam samozřejmě už nejsou, už se tam nepřidávají, ale firma to prostě kdysi zkoušela, je to aféra stará několik let, společnost pokud vím dostala tučnou pokutu.
Holky, má tchýně tvrdí, že Friskies u kastrovaných koček způsobuje tvorbu močových kamenů
. Je to možné, nebo je to blbost?
Holky friskies? dyť v tom jsou barviva, aby to ladilo našim očím..za pět let skončíš s koťátkem u lékaře, protože bude mít problém se žaludkem. Je známo, že miciny mají citlivý žaludek. Proč když to chcete to nej tak radši kupte krmiva značková(royal canin, purina, brit). Je to poznat i na srsti a na tukových polštářcích. já mám obyčejné kočky a mají srst jak samet..jdu k sousedce aje to jak struhadlo..ani ta micina neni tak vitální jako ta moje. K tomu když si to spočítáš tak friskies to kotě ani moc nezasytí, musís dát více granulí, kdežto u ostatních dáváš tak málo, že to ani neubývá. Když už tak alespoň ty z DM..to je zlatá střední cesta..A když mi nevěříš zeptej se ve zverimexu co udělají obarvené a nekvalitní granule..
@tterka píše:
Holky, má tchýně tvrdí, že Friskies u kastrovaných koček způsobuje tvorbu močových kamenů. Je to možné, nebo je to blbost?
a kastrované kočky jsou ještě citlivější..jedině kvalitní granule buď kotěcí nebo pro kastrované, může být i sensitive.
Friskies taky kupujeme. Pro sterilizované kočky, a právě ty by měly být proti tvorbě močových kamenů. Myslím, že to není až tak kvalitní krmivo, bohužel na ty kvalitní nejsou peníze. Jako kotě měl Royal canin.
@kklarysek píše:
Friskies taky kupujeme. Pro sterilizované kočky, a právě ty by měly být proti tvorbě močových kamenů. Myslím, že to není až tak kvalitní krmivo, bohužel na ty kvalitní nejsou peníze. Jako kotě měl Royal canin.
Já našla třeba 15kg puriny za 1000Kč..na mall. cz 1100kč pro kastrované miciny. Ale je to každého věc..ušetříte na granulích za pět let se prohnete na operacích..
A poradí někdo, co se vyrovná dietnímu masu Royal canin C/D? Granule mi kocour žere v pohodě, ale vyžaduje i maso, a to od Royalu mu nechutná ![]()
Kocour není se mnou, je rodičů a do toho já jim mluvit nemůžu
A není Purina i Friskies?