Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chtela jsem se zeptat zda muze morce jist bramboru? Cetla jsem že by spravne nemeli, zas jsem pak cetla ze se muzou po tom uzrat
tak ja nevim daz ji nebo nedat ji? Popripade co bych jeste nemela davat a na co bych si mela u morcete davat pozor? Dekuji
![]()
Můžeš, ale v malém množství, jedovaté jsou pro ně bramb. klíčky a fazole.
Když jí nedáš syrovou, tak by se nic stát nemělo. A jinak dávej pozor, ať morčeti nedáš mokrou (zapařenou) trávu.
Bacha na slupky s melouna…Něčím jsou napuštěné a morče nám pošlo!!!
Ahoj, naše morčata teda brambory nežerou, protože jsou to rozmazlenci. Známej jim dává šlupky (bacha na klíčky) a ty jeho bestie to zbožňujou. Asi je to podle toho, na co je naučíš. JInak někdo tu psal o melounu, já je tim krmim a úplně v pohodě, záleží asi, od koho meloun máš.
Jinak pokud krmíš trávou, dávat pozor na pryskyřník (taková žlutá kytka), to zabíjí nejen králíky, ale aji morčata…
Pro vyzivne dotazy doporucuji stranku: http://www.kralici.cz/…/diskuze.asp
Morčata se většinou opravdu můžou po bramborách užrat, ale my jsme jednou brambůrku dali a morčeti pak bylo špatně a zemřelo. Myslím, že to souvisí s tou bramborou - nebyla oloupaná.
Myslim, že když jí dobře omyješ tak snad nevadí.
Morčata žerou skoro všechno ovoce a zeleninu. Ovoce moc nedávej - je to pro ně příliš sladké.
Můj tip je okousaná slupka od vodního melounu to naše morčata milujou. Nedoporučuju rajčata to moc nechtějí.
Dávej tvrdé pečivo - nejlépe rohlík, obrušují se tím zuby, které stále dorůstají (teda neručim za to, že je to pravda). A nedávej jim to na noc - to chroupání je slyšet po celém bytě… ![]()
Te%d čtu, že někdo to nedoporučuje.
My jsme syrové brambory dávali - hlavně slupky.
Jednou nám morče pošlo, ale myslim, že spíš ta slupka byla něčim zaprasená.
Po melounu se nikdy nic nestalo. ![]()
Bramboru můžou, ale vařenou, dávali jsme vařené bramborové slupky králíkům i morčatům, navíc zamíchané se šrotem a mohli se užrat, milují kousky jablíčka, třeba jen okusek, usušený tvrdý chléb, mrkev a samozřejmě čerstvou trávu, ale jak někdo psal, pozor aby nebyla zapařená ![]()
Jo a naše se mohlo užrat po banánech. Mělo ty špičky jako mlsku
a další zase borůvky.
@Hedušš píše:
Morčata se většinou opravdu můžou po bramborách užrat, ale my jsme jednou brambůrku dali a morčeti pak bylo špatně a zemřelo. Myslím, že to souvisí s tou bramborou - nebyla oloupaná.
Myslim, že když jí dobře omyješ tak snad nevadí.
Morčata žerou skoro všechno ovoce a zeleninu. Ovoce moc nedávej - je to pro ně příliš sladké.
Můj tip je okousaná slupka od vodního melounu to naše morčata milujou. Nedoporučuju rajčata to moc nechtějí.
Dávej tvrdé pečivo - nejlépe rohlík, obrušují se tím zuby, které stále dorůstají (teda neručim za to, že je to pravda). A nedávej jim to na noc - to chroupání je slyšet po celém bytě…
nemuzes rict, ze eco nejedi, nas miloval rajcata, brambory jedl klidne a meloun vzdy pred jidlem umyvame, (strikana jsou prece i jablka)
@jizvíková píše:
nemuzes rict, ze eco nejedi, nas miloval rajcata, brambory jedl klidne a meloun vzdy pred jidlem umyvame, (strikana jsou prece i jablka)
No asi tak musí se to zkoušet jeden byl blázen do kapie a druhej k ní vždycky jenom čuchnul a konec ![]()