Může morče jíst bramboru?

48
9.8.12 23:12

muze morce jist bramboru?

Ahoj chtela jsem se zeptat zda muze morce jist bramboru? Cetla jsem že by spravne nemeli, zas jsem pak cetla ze se muzou po tom uzrat :think: tak ja nevim daz ji nebo nedat ji? Popripade co bych jeste nemela davat a na co bych si mela u morcete davat pozor? Dekuji :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
9.8.12 23:16

Můžeš, ale v malém množství, jedovaté jsou pro ně bramb. klíčky a fazole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.8.12 23:21

Když jí nedáš syrovou, tak by se nic stát nemělo. A jinak dávej pozor, ať morčeti nedáš mokrou (zapařenou) trávu.

• Citovat
  • Upravit
4091
9.8.12 23:24

Bacha na slupky s melouna…Něčím jsou napuštěné a morče nám pošlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. martinase
10.8.12 00:06

Ahoj, naše morčata teda brambory nežerou, protože jsou to rozmazlenci. Známej jim dává šlupky (bacha na klíčky) a ty jeho bestie to zbožňujou. Asi je to podle toho, na co je naučíš. JInak někdo tu psal o melounu, já je tim krmim a úplně v pohodě, záleží asi, od koho meloun máš. :think: Jinak pokud krmíš trávou, dávat pozor na pryskyřník (taková žlutá kytka), to zabíjí nejen králíky, ale aji morčata…

• Citovat
  • Upravit
23033
10.8.12 00:12

Urcite ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
10.8.12 00:51

Může, ale jen jednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.8.12 01:11

Pro vyzivne dotazy doporucuji stranku: http://www.kralici.cz/…/diskuze.asp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedušš
10.8.12 03:09

Morčata se většinou opravdu můžou po bramborách užrat, ale my jsme jednou brambůrku dali a morčeti pak bylo špatně a zemřelo. Myslím, že to souvisí s tou bramborou - nebyla oloupaná.
Myslim, že když jí dobře omyješ tak snad nevadí.
Morčata žerou skoro všechno ovoce a zeleninu. Ovoce moc nedávej - je to pro ně příliš sladké.
Můj tip je okousaná slupka od vodního melounu to naše morčata milujou. Nedoporučuju rajčata to moc nechtějí.
Dávej tvrdé pečivo - nejlépe rohlík, obrušují se tím zuby, které stále dorůstají (teda neručim za to, že je to pravda). A nedávej jim to na noc - to chroupání je slyšet po celém bytě… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hedušš
10.8.12 03:11

Te%d čtu, že někdo to nedoporučuje.
My jsme syrové brambory dávali - hlavně slupky.
Jednou nám morče pošlo, ale myslim, že spíš ta slupka byla něčim zaprasená.
Po melounu se nikdy nic nestalo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35029
10.8.12 05:13

Bramboru můžou, ale vařenou, dávali jsme vařené bramborové slupky králíkům i morčatům, navíc zamíchané se šrotem a mohli se užrat, milují kousky jablíčka, třeba jen okusek, usušený tvrdý chléb, mrkev a samozřejmě čerstvou trávu, ale jak někdo psal, pozor aby nebyla zapařená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.8.12 07:03

Jo a naše se mohlo užrat po banánech. Mělo ty špičky jako mlsku :) a další zase borůvky.

• Citovat
  • Upravit
396
10.8.12 07:03

Nám se morče po bramboře nafouklo a chcíplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.8.12 08:06
@Hedušš píše:
Morčata se většinou opravdu můžou po bramborách užrat, ale my jsme jednou brambůrku dali a morčeti pak bylo špatně a zemřelo. Myslím, že to souvisí s tou bramborou - nebyla oloupaná.
Myslim, že když jí dobře omyješ tak snad nevadí.
Morčata žerou skoro všechno ovoce a zeleninu. Ovoce moc nedávej - je to pro ně příliš sladké.
Můj tip je okousaná slupka od vodního melounu to naše morčata milujou. Nedoporučuju rajčata to moc nechtějí.
Dávej tvrdé pečivo - nejlépe rohlík, obrušují se tím zuby, které stále dorůstají (teda neručim za to, že je to pravda). A nedávej jim to na noc - to chroupání je slyšet po celém bytě… :lol:

nemuzes rict, ze eco nejedi, nas miloval rajcata, brambory jedl klidne a meloun vzdy pred jidlem umyvame, (strikana jsou prece i jablka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedušš
11.8.12 01:56
@jizvíková píše:
nemuzes rict, ze eco nejedi, nas miloval rajcata, brambory jedl klidne a meloun vzdy pred jidlem umyvame, (strikana jsou prece i jablka)

No asi tak musí se to zkoušet jeden byl blázen do kapie a druhej k ní vždycky jenom čuchnul a konec :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný