Ztratil se nám králíček :-(

Anonymní
6.8.12 10:41

Ztratil se nám králíček :-(

Omlouvám se za anonym - to kvůli synovi, který umí číst, nechci aby věděl, že to takhle řeším :oops: :?
Měli jsme pár týdnů malého králíčka - chovaný venku v kleci s výběhem. Odjeli jsme na dovolenou, o králíčka se nám staral člen rodiny a dotyčný nechal klec otevřenou :?. Králíček samozřejmě utekl a já mám teď doma peklo. Pětiletá dcera neustále pláče, zvrací, nespí, chce svého králíčka zpátky. Syn pláče tajně a já jsem z toho úplně v háji. Mám o dceru strach. Je úplně mimo. Byli jsme i v obchodě, že by si děti vybrali jiného králíčka, ale prý jiného nechtějí. Žádný se jim nelíbil a chtějí jen toho našeho. Králíček je pryč od čtvrtka, prolezla jsem celou zahradu, sousedy, denně ho vyhlížím ve dne, v noci a pomalu přestávám věřit tomu, že se mazlík vrátí domů :,( :,( :,(. Tak mě napadlo, že bych dětem sehnala stejného králíčka. Prostě bych jim řekla, že se vrátil, dostal by stejné jméno. Myslím, že děti by ho nemusely poznat, skoro dva týdny už ho neviděly (ale na dovolené mu denně trhaly lístečky a dobrotky, aby prý mazlík měl co papat. Pořád na něj myslely.. :? ).
Problém je v tom, že nevím, kde takového králíčka sehnat. Králík měl velké uši, zabarvení jako divoký králík, nebo polní zajíc - prostě taková hnědá, bílé bříško (to si myslím být nemusí, děti si určitě nevzpomenou). Nechci úplnou kopii, na detailech nelpím, ale chtěla bych, aby byl podobný, aby děti měly pocit, že je to ten náš králíček…
Prolezla jsem internet horem spodem a na podobného jsem nenarazila. Navíc se bojím kupovat králíčka z internetu jen podle fotky. Problém bude i s dopravou, nevím, jestli existuje nějaká „zvířecí“ přepravní firma a já jsem bez auta…
Asi tohle není nejlepší řešení, ale myslím si, že náš mazlík už se nevrátí a já nemám to srdce, koukat na to, jak si dcera vypláče oči. Je za těch pár dní hrozně bledá, pohublá, rudé oči, když ji vidím, je mi do pláče :,( :,( :,(

A další věc… nemůžeme mít králíčka v bytě. Je možné mít zakrslíčka venku? Klec je zateplená ze všech stran, seno, sláma, krmení není problém…
Holky, poraďte, kde sehnat králíčka podobného divočáčkovi. Nebo je snad možné, že by se nám mazlík ještě vrátil?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1418
6.8.12 10:48

V králikách nejedu, ale možná by pomohlo vyvěsit sem fotku, jen se tím poněkud naruší anonymita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.8.12 10:51

Nechci dělat nepěkné závěry ale asi bych už nevěřila, že se králík vrátí. Venku na něj číhá spousta predátorů a těžko říct, jestli by našel cestu zpět. My máme králíčky v „divokém“ zbarvení, nemají ale bílá bříška a hlavně to nejsou zakrslíci ale „normální“ králici. S tím zakrslíkem venku nevím, my máme domácí králíky venku celoročně ale těžko říct, jak by to snesl zakrslík, asi bych se zeptala přímo nějakého chovatele, jestli je to možné. On když bude venku celý rok, tak jakmile se začne ochlazovat, jistě mu naroste zimní srst, takže by to mohlo být v pořádku, ale opravdu nevím. Problém bývá v zimě s vodou, je potřeba často chodit a zmrzlou vodu měnit, aby měl pořád co pít…je mi líto, co se stalo, snad se podaří najít alespoň podobného králíčka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.8.12 10:54

Něco takovýho? http://kralikvlastik.webnode.cz/album/foto1/#…

ale nevim, kde je sehnat na rychlo, leda obvolat chovatele a poptat se… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
6.8.12 11:10

Ahojky, tak to je smutne a nemile, ze se ztratil. Chudak. Chapu deticky, vzdyt byl jejich mazlici milacek. Jako dite bych asi reagovala podobne. Zkus www.kralici.cz, tam jiste neco najdes, farmy, velkochov atd.

drzim palce at je lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
6.8.12 11:17

Není podobný tomuto? http://kralikvlastik.webnode.cz/…ce-zbarveny/ nebo nějakému z těchto? http://www.google.com/search?…
z jakého města jsi? Zkus pohledat i na ifauně (ifauna. cz) -tam je hodně inzerátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
6.8.12 12:01

Ja bych ale na tvem miste zkusila detem nelhat a nekupovat podobneho, vim, ze je to tezke, ale zkusila bych jim vysvetlit, ze proste tenhle kralicek chtel do sveta, tak proste sel a treba bych si vymyslela vsechna jeho dobrodruzstvi (napr. misto pohadky na dobrou noc), co ted zaziva a je rad, ze sel na zkusenou.

koupila bych jineho kralicka, ktery by vypadal uplne jinak, treba i zakrsleho, nejlip kralici miminko a kdyby ho deti spatrily, jiste by se do nej zamilovaly a vsechno by se tocilo jen kolem toho noveho. maji ted takove vakuum lasky ke zviratkum, ktere by ten novy jiste vyplnil.

kdybys koupila podobneho, deti by jiste prisly na to, ze to neni ten jejich a pak by si na cely zivot pamatovaly, zes jim nerekla pravdu a uz by ti neverily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
6.8.12 14:34

Ahoj to je mi moc líto..Taky si myslím že ušák ve volné přírodě moc šance na přežití nemá, a nějak bych se to pokusila dětěm vysvětlit..
Zkus internetové stránky www.kralici.cz je tam diskuze (nemusíš být registrovaná) pokud sháníš kralíčka, určitě bych se tam poptala, je tam spousta chovatelů a ušácí tam jedou jak na běžícím pásu.. :hug: držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.12 14:37

Holky, děkuji moc za všechny rady a názory. Už jedu soukromou diskuzi s jednou holčinou z kralici.cz, moc děkuji za odkaz :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
BOBR11
4.11.12 12:32

toho králíčka jsem nezahlédla

Takového králíčka jsem nezahlédla a to je mi líto ale budu hledat dál.
A ten dopis mě velmi zaujal až k pláči. A nevíte kde bych mohla sehnat v jihočeském kraji, králičí mládátka. :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný