16letý pejsek - nechci ji nechat odejít

16557
3.8.12 14:12

Nechci jí nechat odejít

Ahoj holky, často jsem tu psala o svým 16 letým pejskovi a teď potřebuju radu a znát názor druhých. Dítě nemáme, pejsek je taková náplast a středobod mého života.
V úterý v 5 ráno dostala zničeho nic epileptický záchvat, další v nemocnici při ošetření. Pejska nám uvedli do umělýho spánku a když jí několikrát chtěli probrat, dostala zase záchvat a museli jí nechat spát. Nicméně se jí nakonec podařilo probudit a mohli jsme si jí vzít domů. Bohužel se nám nevrátila naše Kettynka, ale úplně jiný pes :( údajně v umělým spánku dostala mrtvici, nebo krvácení do mozku. Pejsek na nás nereagoval, motala se a narážela do věcí, do zdi, nožičky jí moc neposlouchali a nejhorší bylo, jak pořád chodila po bytě a nechtěla si vůbec lehnout. Když jsem si jí vzala k sobě, aby byla chvíli v klidu, dostala úplnej hysterickej záchvat, kňučela a chtěla korzovat po bytě. Nakonec jsme jí museli odvést do nemocnice, aby jí dali něco na uklidnění a chvíli se prospala.
Od včera máme pejska opět doma a byli jsme s přítelem i doktorem domluvený, že pokud se to nezlepší, necháme jí uspat, přišlo nám, že je to jen tělíčko bez mozku :,( Noc byla hrozná, střídali jsme se u ní s přítelem, pejsek opět chodil po bytě, vyprchávali z ní narkotika, ale nějakým zázrakem se nám zdá, že přišla k sobě a vnímá. Dokonce loudila o pamlsek, bylo jasně vidět že mě zaregistrovala a prostě na nás reaguje. Dokonce si teď únavou sama lehla a usnula.
Měla jsem týden volna, ale v pondělí musím zase do práce. Pejsek musí mít neustálý dozor, tak jsme se domluvili s přítelem, že se budeme střídat. Navíc musíme dát auto do servisu, tak kdyby nedej bože přišel další záchvat, musíme asi taxíkem.
Nemám to srdce jí dát uspat když vidím, jak se zlepšila a říkám si, že to bude ještě o něco lepší, až z ní vyprchaj všechny jedy. Vím že 16 let je krásnej věk, ale nemáte někdo podobnou zkušenost? :nevim: Co dělat? Jsem smutná a vyčerpaná a nevím co dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2063
3.8.12 14:19

Zatím dokud aspoň trochu vnímá bych ji nedokázala poslat do nebíčka. Uvidíte jestli se to bude zlepšovat. Pokud by se její stav jen zhoršoval, tak bych jí nechala v klidu odejít ať se netrápí. Buďte silní, :hug: tuto situaci bych nechtěla zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.8.12 14:21

Já mám pejska, který je také nemocný a mívá epileptické záchvaty, vždy po záchvatu min. 2hod. neví vůbec nic, nikoho nepoznává, nereaguje jen chodí a do všeho naráží, většinou po těch 2hod.zas přijde k sobě jakoby se nic nestalo a chová se naprosto normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
3.8.12 14:22

Jeje, to je mi hrozne lito :,( :hug:, sama jsem mela pejsky, nez jsem se prestehovala do ciziny a tohle rozhodovani je uplne nejhorsi. :hug: Podivej, je patek, ja bych to rozhodovani nechala pres vikend, uvidis, jak na tom pejsek bude. Pokud mel opravdu nejakou mrtvicku nebo krvaceni do mozku, moc lepsi to uz nebude a nez ji nechat trapit, to uz je to uspani fakt lepsi - pro ni. Pro tebe to bude tezke vzdycky. Ale pokud by se mela trapit a jeste byt sama doma, kdyz jste v praci, ty budes v praci taky nervozni, co doma, jak pejsek… to je spatne reseni. Jestli budou problemy pretrvavat, to nejhorsi reseni bude nejspis nejlepsi. :hug: Sama jsem si tim prosla, pejskovi bylo teprve 7 let, mel problemy se srdickem, nemohl kvuli tomu dychat, taky jsem si musela rict - to uz pro nej neni zivot, nez ho nechat dal se trapit, radsi mu to trapeni ukoncit… :( Vim, ze to bude smutny vikend, preju hodne sily, pevne nervy a treba to nakonec dobre dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
3.8.12 14:22

Uprimne, ja bych to trapeni neprodluzovala..Svyho psa si chci pamatovat stastnyho, a ne porad videt pred ocima, jak se mu hur a hur…takhle jsem to zazila s nasim psem, byl na tom zle a pak se najednou zlepsil, jenze jak se rika- byla to asi uleva pred smrti..tri dny byl v pohode,4 den to najednou prislo tak hrozne, ze uz to neprezil a moc ho to podle dr bolelo..takze ja bych asi nechala pejska uspat, dokud vas vnima..ale nevim co znamena relativne v pohode a ze loudila o pamlsek..snedla ho potom?

Příspěvek upraven 03.08.12 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.8.12 14:23

Já mám pejska, který je také nemocný a mívá epileptické záchvaty, vždy po záchvatu min. 2hod. neví vůbec nic, nikoho nepoznává, nereaguje jen chodí a do všeho naráží, většinou po těch 2hod.zas přijde k sobě jakoby se nic nestalo a chová se naprosto normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.8.12 14:23

Vyloženě podobnou zkušenost nemám, ale uspat jsme navždy nechali několik našich psů, kteří už byli velmi nemocní a trpěli. Samozřejmě jsme to strašně obrečeli, je to jako ztráta blízkého člověka, prostě opravdový přítel, který člověka nezklame. Jen u toho pejska narozdíl od člověka je v naší moci jeho utrpení zabránit. Nechte Kettynku pár dnů doma, třeba zesílí a ještě trochu se z toho vyhrabe. Pokud ne, její utrpení bych ukončila. Věk má krásný, ale taky záleží na rase a nátuře, jak se s tím vším popere.
Obecně větší rasy se dožívají méně.
Držím palce a cítím s vámi. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:24

Díky :kytka: To si právě taky říkáme. Byli jsme rozhodnutý o uspání, ale ona má asi velkou vůli žít a zdá se, že je mnohem lepší. Chodí už normálně, sice se občas zamotá a do něčeho narazí, ale neni to takhrozný jak to bylo. Navíc nám říkali že nevidí, ale nám se zdá, že se trochu rozkoukala a reaguje na podněty. Je to neuvěřitelně stresová záležitost, jsme nevyspalý, ale nějak nemáme to srdce poslat jí do nebíčka když se nám zdá, že se vrací z „druhý strany“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.8.12 14:26

Poradila bych se s veterinářem, jak to vidí, jestli je nějaká šance, že se její stav zlepší. Po pravdě, většinou když to vypadá na konec, tak to je opravdu konec. 16 let je krásný věk, toho se žádný z mých pejsků nedožil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.8.12 14:27

Cítím s vámi :o( V případě nutnosti je možno využít veterinární služby Pet Medic http://pet-medic.webnode.cz/. Jednou jsem je volala, přijeli, psa ošetřili doma, vyšlo mě to cca jako taxi (kdyby na mne někde musel čekat) a i ten pes nebyl stresovaný převozem… Tohle ani nemám chuť psát, ale když tak psa i uspí v domácím prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.8.12 14:29

@Sarecka A má na to nějaké prášky? Taky mám jednoho psa epileptika a je úplně bez záchvatů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
3.8.12 14:31

My jsme toho naseho museli nechat uspat kdyz mu byly necely 4 roky..o to pro nas bylo horsi..neuzil si zivot tak, jak jsme si prali a jak mu ho chteli doprat..ale vzdycky kdyz si na nej vzpomenu, vidim jen same hezke chvile- kdyz jsme v lese, ve vode, na louce..a pak jako posledni vypline vzdy pohled na posledni vydechnuti..v tu chvili byl uz tak klidny, vypadal ze jen spi i se po svym usmival..je pravda, ze se mu ulevilo az po injekci, kdy zacala pusobit, do te doby chudatko hodne,,plakal,,..byla to moje velka laska..(je to ten vlevo..tu cubicku jeste mame, jen je o 6 let dneska starsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:32

@jajul Ketty je jezevčík. My se ptali doktora jestli netrpía říkal nám že bolestma ne, ale že by takhle měla sníženou kvalitu života, vlastně žádnou. Já se hrozně bála, že se tím chozením tak vysílí, až prostě odpadne, poprvé chodila po bytě skoro 17 hod. a spala jen asi 3× po pěti minutách. Dnes odpol. jedeme na kontrolu ale oproti včerejšku vidíme velký pokrok a zlepšení. Jinak normálně pije, musíme jí dát mističku až k tlamičce, jí a pamlsek i něco dobrýho si taky vezme. Má od vety spec. výživu v konzervičkách. Jinak s prací to mám tak, že jsem většinou doma a kdybych nebyla, je doma přítel a můžeme se prostřídat. Uvidíme co přinese víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.8.12 14:32

Nebere prášky, jezdíme na injekce. Někdy jsou dny úplně bez záchvatu a někdy má i 4 za den, je to hrozný, ale nechceme o něj přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:36

Má na prokrvení mozku karsivan po 12 hod. Jinak ten Pet medic jsem v záchvatu hysterie volala při tom záchvatu-spala s náma v posteli a k ránu spadla a začala se klepat, házet sebou a pěna od tlamičky. Já se hrozně vyděsila že umírá :,( Zavolala jsem tu záchranku pro zvířátka, ale přijel jen řidič a odvez nás na ošetření. Chtěl pak asi 1200 8o což mi přijde strašný. Nemocnice je od nás kousek, myslím že taxi by nás vyšlo max.na 300

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný