16letý pejsek - nechci ji nechat odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
3.8.12 14:37

@mahdalka Tak bych ji asi nechala. Třeba má před sebou ještě pár týdnů nebo měsíců a nebude vás to tak bolet, když prostě jednou usne a už se nevzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
3.8.12 14:40

@mahdalka dokud má chuť k jídlu a nic jí evidentně nebolí, nechte jí žít.
Moje Myška šla spinkat tuhle neděli - bylo jí patnáct a něco ( hodně velká rasa ), ale už začínala mít bolesti, nemohla chodit a ani jídlo nechtěla, tak byl veterinář lepší volba, než ji nechat trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
3.8.12 14:41
@mahdalka píše:
Ahoj holky, často jsem tu psala o svým 16 letým pejskovi a teď potřebuju radu a znát názor druhých. Dítě nemáme, pejsek je taková náplast a středobod mého života.
V úterý v 5 ráno dostala zničeho nic epileptický záchvat, další v nemocnici při ošetření. Pejska nám uvedli do umělýho spánku a když jí několikrát chtěli probrat, dostala zase záchvat a museli jí nechat spát. Nicméně se jí nakonec podařilo probudit a mohli jsme si jí vzít domů. Bohužel se nám nevrátila naše Kettynka, ale úplně jiný pes :( údajně v umělým spánku dostala mrtvici, nebo krvácení do mozku. Pejsek na nás nereagoval, motala se a narážela do věcí, do zdi, nožičky jí moc neposlouchali a nejhorší bylo, jak pořád chodila po bytě a nechtěla si vůbec lehnout. Když jsem si jí vzala k sobě, aby byla chvíli v klidu, dostala úplnej hysterickej záchvat, kňučela a chtěla korzovat po bytě. Nakonec jsme jí museli odvést do nemocnice, aby jí dali něco na uklidnění a chvíli se prospala.
Od včera máme pejska opět doma a byli jsme s přítelem i doktorem domluvený, že pokud se to nezlepší, necháme jí uspat, přišlo nám, že je to jen tělíčko bez mozku :,( Noc byla hrozná, střídali jsme se u ní s přítelem, pejsek opět chodil po bytě, vyprchávali z ní narkotika, ale nějakým zázrakem se nám zdá, že přišla k sobě a vnímá. Dokonce loudila o pamlsek, bylo jasně vidět že mě zaregistrovala a prostě na nás reaguje. Dokonce si teď únavou sama lehla a usnula.
Měla jsem týden volna, ale v pondělí musím zase do práce. Pejsek musí mít neustálý dozor, tak jsme se domluvili s přítelem, že se budeme střídat. Navíc musíme dát auto do servisu, tak kdyby nedej bože přišel další záchvat, musíme asi taxíkem.
Nemám to srdce jí dát uspat když vidím, jak se zlepšila a říkám si, že to bude ještě o něco lepší, až z ní vyprchaj všechny jedy. Vím že 16 let je krásnej věk, ale nemáte někdo podobnou zkušenost? :nevim: Co dělat? Jsem smutná a vyčerpaná a nevím co dělat :(

Neprodlužuj ji to trápení :?
Já měla vlčáčka a musela jsem ho ve 13ti nechat uspat, měl rakovinu na třech místech v těle a občas nás i třeba nepoznával a vim, že měl i bolesti, i když to jak bych řekla tajil, snad abychom se netrápili. Doktor řikal, že kdyby to šlo, tak by ho i operoval, ale že to bohužel nejde a bude se mu to rozlézat všude a bude jen trpět. Řekl nám, že at se rozmyslíme, že nám dá týden, ale at ho netrápíme. Ten týden byl strašnej, skoro nechodil, třeba mamku ani nepoznal, ale co se nestalo. V ten den, co jsme ho jeli dát k panu doktorovi uspat, tak lítal jak prdlej, nosil petky, skákal, já řikam, no přeci takového pejska nemužeme nechat dát uspat, ale během pár hodin byl z něj zas ten smutnej pejsek. Moc nás to bolelo, ale vim, že nahoře mu je ted líp, nenechala bych ho trápit ani o minutu dýl :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:41

@Sarecka Nám právě veta říkal, že v tomhle věku nepřijde ten záchvat jen tak, že je pravděpodobný, že to způsobil nějaký tumor nebo léza no mozku :,( Vyšetření ma MR stojí 15-20 tis. a kolikrát se prej ani nic neukáže a nebo je to neoperovatelný, že nemají gama nůž apod. Takže mi to přijde trochu zbytečný. Taky prej starý psi maj stařeckou demenci a projevuje se to právě tím, že pořád choděj a pak je otázka, kdo dřív odpadne, jestli pes nebo páníček :roll: Kdyby aspoň chodila a pak si vždycky lehla a spala, aby si moh člověk zdřímnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
3.8.12 14:42

@mahdalka bohužel, v tomhle vysokém věku jsou nádory u psů více než časté - Myšince selhaly zadní nohy právě díky nezhoubnému, ale neoperovatelnému nádoru, který utlačoval nervy a páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
3.8.12 14:42

@mahdalka to je tezka situace. Nas pejsek je 14ti lety, ale mopsik, takze taky vazne veteran. Tu zmatenost v byte a narazeni do veci znam, u nas je to opravdu tim, ze pejsek nevidi (vidi trochu na jedno oko, ale obcas se ji stane, ze videt prestane uplne a pak prave porad chodi, nelehne si, protoze je z toho zmatena). Pejsek je u nasich a ti jsou v duchodu, takze se ji venujou hodne, u me by takovou peci uz nemela.
Jestli pejska nic neboli a zacne normalne vnimat, jestli se s pritelem u nej zvladnete stridat dlouhodobe, tak ji uspat nenechejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.8.12 14:43

@Sarecka :,( tak to je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.8.12 14:48

Pokud se lepší, tak bych neuspávala, ale doma bych vytvořila takový prostor, kde může být i sama, jednou se zkrátka stane, že budete oba v práci a ona bude muset zůstat sama, pořídila bych nějakou větší ohrádku třeba, dala jí tam molitan, hračky atd.
Diazepam doma máte? Ideálně ve formě tubičky s krémem uvnitř, při záchvatu frknout do zadku, ať nemusíte kvůli každému záchvatu jezdit do nemocnice, upřímně, to byste se nedoplatili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.8.12 14:49

Jejda, to je tezky, kdyby jsi videla, ze se trapi, tak by clovek nevahal, ale kdyz vidis zlepseni.

my byli kdysi v podobne situaci, jen nas pejsek byl asi 13 lety (ale velka rasa) a haprovaly mu ledviny, v jednu chvili to vypadalo dost zle, ale zkouseli jsme kazdy den kapacky, a lepsila se, tak jsme cekali, vylecila se a pak byla na diete, zila jeste rok, pak se to dost zhrosilo a uz nebylo co resit :,(, dostala injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:50

Určitě jí chci nechat odejít důstojně, páč si to zaslouží. Už jsem měla připravený věci, domluvená s mámou že jí na chalupě uděláme hrobeček a asi jak neni omámená opiátama, tak se trochu zmátořila. Uvidíme co nám dneska řekne veta, ale asi bude koukat, protože včera nám moc šancí nedával. Ještě uvidíme o víkendu jak na tom bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
3.8.12 14:51

@mahdalka nech ji odejít, ona se už jen trápí a trápíš se i ty. Uleví se Vám oběma.
Je to kruté, já vím, ale co je horší??? Je to koloběh života a jednou to holt přijít muselo.
Buď silná a nejlíp se z toho otřepeš jak si pořídíš nového mazlíka nebo rovnou mimčo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
3.8.12 14:52

@suik Myška jako devítiletá měla nádor na mléčné žláze, díky perfektní práci veterinářky, která jí vyoperovala celou řadu žláz, žila ještě šest let. Ta samá veterinářka jí teď uspala… a prohlásila, že ani netušila že byla tak úspěšná s operací, dala jí vlastně skoro půl života navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
3.8.12 14:54
@mahdalka píše:
Určitě jí chci nechat odejít důstojně, páč si to zaslouží. Už jsem měla připravený věci, domluvená s mámou že jí na chalupě uděláme hrobeček a asi jak neni omámená opiátama, tak se trochu zmátořila. Uvidíme co nám dneska řekne veta, ale asi bude koukat, protože včera nám moc šancí nedával. Ještě uvidíme o víkendu jak na tom bude.

Víš co je nejhorší, Ty si myslíš, že se cítí dobře, ale myslim si, že je to právě naopak. Je to hrozně těžký, ale muže se klidně stát, že dostane zas nějaký velký záchvat a v té bolesti třeba umře. Věř, že by sis to vyčítala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.8.12 14:55
@mahdalka píše:
@Sarecka Nám právě veta říkal, že v tomhle věku nepřijde ten záchvat jen tak, že je pravděpodobný, že to způsobil nějaký tumor nebo léza no mozku :,( Vyšetření ma MR stojí 15-20 tis. a kolikrát se prej ani nic neukáže a nebo je to neoperovatelný, že nemají gama nůž apod. Takže mi to přijde trochu zbytečný. Taky prej starý psi maj stařeckou demenci a projevuje se to právě tím, že pořád choděj a pak je otázka, kdo dřív odpadne, jestli pes nebo páníček :roll: Kdyby aspoň chodila a pak si vždycky lehla a spala, aby si moh člověk zdřímnout :think:

Tak u nás ty záchvaty taky nebyly vždy. Je to poslední cca 2 roky, nám bylo řečeno, že je to epilepsie, ale je pravda, že v tak vysokým věku to nepřijde jen tak. U nás to probíhá tak, že když má záchvat, který někdy i trvá 20min, jde mu pěna u pusy, občas se u toho i počůrá a pokadí, pak se zvedne a bezmyšlenkovitě pořád chodí o ničem neví, nejeví zájem o žrádlo, o nás, nikoho nepoznává, tak ho někdo veme na vodítko a chodíme s ním venku a po nějakej době jako kdyby mu seplo něco v hlavě a byl to zas on. Doktor, ale říkal, že jednou ten záchvat bude poslední a už se nezvedne. Vždy se bojíme kdy to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 14:56

@Gladys Ano,dali nám diazepam v tubě. Jinak už jsem u vety nechala skoro 15 tis.ale co by člověk neudělal pro někoho, kdo mu takovou dobu dává bezmeznou a upřímnou lásku. Jinak s tou ohrádkou je to dobrý nápad :palec: Jen se bojím, že by v ní pištěla a kňourala :nevim: Jak jí někdo znemožní korzovat po bytě, tak je schopná hysterčit i hodinu a je úplně bez sebe. Chlapa taky napadlo omotat nohy od židlí a stolu molitanovou trubkou a ostatní rohy po bytě obložit polštářema-to byli hrozný rány hlavičkou, jak narážela :( Jinak se hrozně bojim toho, že dostane záchvat kdyby jsme třeba zrovna nebyli nikdo doma a to by trpěla a taky by ho nemusela přežít. Moc si přeju aby odešla sama, aby usnula, to rozhodnutí je hrozný. Člověk má pak ještě výčitky, jestli nemoh udělat něco víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný