16letý pejsek - nechci ji nechat odejít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
3.8.12 22:01

Tak nechat utratit psa jen proto, že má epi záchvaty mi přijde dost hrozný 8o Ano, stát se to může, už to neni mladice, ale taky může být po záchvatu zmatená a přežít to, ne? Jinak se nám občas počůrala i dřív, má to k věku a nebo když hodně pije. U vety vypila docela dost vody, jinak s ní chodíme ven co dvě hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
3.8.12 22:07

Chápej, že v jejím věku to nebude mít dlouhý trvání a pokud knučí, tak to neni jen, že chce chodit, ale že ji i něco bolí… Já bych to prostě nedokázala a pokud budete chodit do práce, budeš na ni stejně celý den myslet, jestli se ji něco nestane a když stane a přijdeš tam, tak věř, že Ti z toho bude ještě huř…
Ale tak ji o víkendu pozoruj a uvidiš sama, já nevim v jakém stavu je, to musíš vědět Ty a pokud si myslíš, že je v pohodě, tak je jasný, že ji nenecháš uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.8.12 22:12

Právě žeuž je o hodně lepší. ještě nechci napsat v pohodě, ale obrat tak o 80%.jinak chlap je te´d doma tak s ní může ještě nějakou dobu být a tarat se o ní. až bude muset zase do práce, tak to holt asi vyřešíme tou dětskou ohrádkou. A jak kňučela, tak to bylo jak byla pood těma opiátama, oblbnutá. teď už nekňučí a sama si i lehne a spí, což jsem se bála, že budeme mít druhou bezesnou noc.Taky je možný, že už dožije bez záchvatů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.8.12 22:13

Nedá mi to a musím se přidat k děvčatům…neprodlužovala bych ji dál život. 16 let je přeci jen ta horní věková hranice, má záchvaty, nejspíše nádor na mozku, počůrává se, je dezorientovaná, bojí se odpočívat, co potřebuješ ještě vidět více k tomu, abys uvěřila, že na tom opravdu není dobře. Nechci Ti tady psát, abys ji dala uspat, konečné rozhodnutí je jen a jen na Tobě. Ale, co Ti určitě poradím, podívej se jí do očí a pořádně se zamysli nad tím, jak si ji chceš pamatovat.

PS: Bude Tě to bolet stejně i za 14 dní nebo později, ale možná když to uděláš teď ušetříš jí trápení a sama pak vycítíš, že ses rozhodla správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.8.12 09:19

@mahdalka K těm epileptickým záchvatům - jde o to, čím jsou způsobené. Diazepam není lék na epilepsii, je to jen na uklidnění, když už záchvat probíhá. Je pravda, že neléčená epilepsie se pravděpodobně bude vyvíjet tak, že záchvaty budou čím dál častější a horší a jednou pes v křeči už zůstane a umře. Zkus se vet zeptat na nějakou léčbu - u psů se většinou používají humánní antiepileptika 1. generace, a to phenobarbital (Phenaemal). Mám psa, který má epilepsii už 5 let, měl asi 2 záchvaty týdně a když bere prášky, je úplně bez záchvatů. Můj pes má ale vrozenou epilepsii, která mu začala asi ve 2 letech. Váš pejsek už je hodně starý, epileptické záchvaty mohou být způsobené špatnou funkcí jater nebo poškozením mozku z jiného důvodu, proto, ptej se veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.8.12 22:47

:mavam: Tak dnes ketty vyndali kanylu a už je úplně bez problémů. Chová se jako před záchvatem-dřív byla jako by bez mozku, měla vygumováno a nic si nepamatovala, dnes užopět začala s těma svýma rituálama a proháněla kočku :lol: Ani by to do ní nikdo neřek, že před dvěma dny byla ještě v kritickým stavu.
Veta nám řekla, že dobře reaguje na ten karsivan a ten je na prokrvení mozku, což nahrává tomu, že měla mrtvičku a zasáhlo jí to část mozku, páč potom chodila do kolečka, padala na stranu a tahala za sebou nožičky. Ale že to taky mohlo být způsobený stresem - byli jsme s přítelem týden u moře a hlídala jí u nás doma sousedka a pes tři dny a noci štěkal žalem, tak si myslím, že jí z toho pak kleplo. Myslím že to tomu hodně pomohlo. Jinak nám veta taky říkala, že u takhle starýho pejska to může být způsobený nějakým nádorem na mozku. O tom diazepamu vím, že to není lék na epilepsii, ale jen na zklidnění při záchvatu. veta nám zatim nic na epilepsii dávat nechce, má jen už na doživotí ten karsivan na prokrvení mozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
5.8.12 23:04
:palec: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
5.8.12 23:26
@mahdalka píše:
Právě žeuž je o hodně lepší. ještě nechci napsat v pohodě, ale obrat tak o 80%.jinak chlap je te´d doma tak s ní může ještě nějakou dobu být a tarat se o ní. až bude muset zase do práce, tak to holt asi vyřešíme tou dětskou ohrádkou. A jak kňučela, tak to bylo jak byla pood těma opiátama, oblbnutá. teď už nekňučí a sama si i lehne a spí, což jsem se bála, že budeme mít druhou bezesnou noc.Taky je možný, že už dožije bez záchvatů

No jo ona se dnes zlepší, zítra bude ještě lepší a celý další týden úplně super a po volnu se vrátí mužskej do práce, ty tam budeš taky a z ničeho nic záchvat…chudák pejsek v křečích se trápí, protože panička je sobec :oops: a neuvědomuje si, že to může přijít znovu a ještě v horším podání a to s ní vůbec nemusíte být…bude holt trpět, protože ty to takhle chceš… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.8.12 23:35

@Traccy pockej, tak ty by jsi ji nechala utratit, kdyz se tak zlepsila???

@mahdalka to je dobre, ze je pejskovi lip, preju mu, aby hezky dozil a nic ho netrapilo a nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
5.8.12 23:48

@suik 16let je 16let a já sama do poslední chvíle svého pejska trápila protože jsem doufala, že už bude dobrá…a pak se ze dne na den tak zhoršila, že mi to rvalo srdce ještě víc než po prvních známkách selhání orgánů…je to blbý, ale já bych měla strach, že co když s ní nebude nikdo a vrátí se to…tak než přijdu domů, tak se utrápí bolestí… :( ale teď maj čas na pozorování, když není sama doma a třeba tu bude ještě další rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.8.12 11:31
@Traccy píše:
No jo ona se dnes zlepší, zítra bude ještě lepší a celý další týden úplně super a po volnu se vrátí mužskej do práce, ty tam budeš taky a z ničeho nic záchvat…chudák pejsek v křečích se trápí, protože panička je sobec :oops: a neuvědomuje si, že to může přijít znovu a ještě v horším podání a to s ní vůbec nemusíte být…bude holt trpět, protože ty to takhle chceš… :?
Úžasně empatické!

@mahdalka - máte možnost být s pejskem ještě nějaký čas - berte to jako dar. Držím palce aby byl ten čas co nejdelší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
6.8.12 13:24
@Traccy píše:
No jo ona se dnes zlepší, zítra bude ještě lepší a celý další týden úplně super a po volnu se vrátí mužskej do práce, ty tam budeš taky a z ničeho nic záchvat…chudák pejsek v křečích se trápí, protože panička je sobec :oops: a neuvědomuje si, že to může přijít znovu a ještě v horším podání a to s ní vůbec nemusíte být…bude holt trpět, protože ty to takhle chceš… :?

Tak to se nezlob, ale vysoky vek a moznost zdravotnich komplikaci snad nejsou duvod k preventivnimu utraceni 8o.
Mahdalkogratulujem pejskovi ke zlepseni zdravi i nalady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.8.12 13:46

@mahdalka Přeji psí kamarádce ještě spousty krásných dní bez bolestí a trápení :kytka:

@Traccy Mám doma starou nemocnou babičku, prakticky nevidí, špatně slyší, špatně chodí, má nemocné srdíčko - neměla bych jí preventivně dát do domova důchodců nebo rovnou zamíchat do čaje nějaký kyanid, aby se netrápila??? Nebo aby jednou nezemřela v bolestech a sama… To jsou fakt názory, tohle… :zed: :zed: :zed:
Já tady cca před půl rokem řešila nemocného kocoura. Jít k veterináři o pár hodin později, tak by nám umřel. Je to desetiletý kocour, za jehož léčbu jsem platila nehorázné peníze, ale chtěla jsem ho zachránit stůj co stůj, protože je to člen rodiny. A dneska? Je čilý, bláznivý, hraje si jako malé kotě a naprosto spokojený. Kdybych ho před tím půl rokem nechala utratit, protože na tom byl fakt špatně, tak bych mu ukradla spousty dalších krásných dní. Něco jiného by bylo, kdyby se nelepšil a trápil se, ale to zvíře má nárok na život, když se jeho zdravotní stav zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
7.8.12 15:13

:mavam: Holky děkuju :kytka: Kettynka se má čile k světu. Je na ní vidět radost ze života, že je s námi a že tu ještě může být. Kdyby se trápila a trpěla by, dala bych jí uspat, aby odešla důstojně, ale ona je úplně v pohodě, jen je jí holt 16,ale nikdo to na ní nepozná, lidi jí odhadujou 8 let :lol: Ráno za náma přišla do postele, pomazlila se a pak štěkala, že chce pamlsek. Vidím na ní jak je veselá. Před chvílí si z pelíšku vytáhla plyšovou hračku a hrála si s ní. Veta nám říkal, že to byla pravděpodobně jen mrtvice a že se ten záchvat už nemusí opakovat, když tak dobře zareagovala na ty léky-bere karsivan na prokrvení mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.8.12 17:19

Tak ať se jí daří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie