Friskies

Napsat příspěvek
Velikost písma:
973
13.8.12 10:24
Zase tolik peníze neřešíme, netušila jsem, že friskies je tak špatné :(
@Denise píše:
Ahojky, bez ohledu na cenu, jaké je tedy nejlepší krmivo pro kočky?? stačí mi třeba 3 TOP, díky :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
13.8.12 10:54

Royal canin
Brit
Hill´s
Purina

to je třeba za mě..ale tvému miláčkovi může chutnat zrovna jiná značka než z výše uvedených. Pokud koupíš velké balení ušetříš i dost peněz. Pokud si to najdeš na nějákém levném internetovém obchodě tak můžeš ušetřit ještě víc. Pokud tak nerada nakupuješ zařiď si ve zverimexu věrnostní kartu. Za ušetřené peníze můžeš třeba koupit hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.8.12 11:05
Ahojky, super, děkuju moc :D
@Janulis píše:
Royal canin
Brit
Hill´s
Purinato je třeba za mě..ale tvému miláčkovi může chutnat zrovna jiná značka než z výše uvedených. Pokud koupíš velké balení ušetříš i dost peněz. Pokud si to najdeš na nějákém levném internetovém obchodě tak můžeš ušetřit ještě víc. Pokud tak nerada nakupuješ zařiď si ve zverimexu věrnostní kartu. Za ušetřené peníze můžeš třeba koupit hračky :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.8.12 12:22
@Janulis píše:
Royal canin
Brit
Hill´s
Purinato je třeba za mě..ale tvému miláčkovi může chutnat zrovna jiná značka než z výše uvedených. Pokud koupíš velké balení ušetříš i dost peněz. Pokud si to najdeš na nějákém levném internetovém obchodě tak můžeš ušetřit ještě víc. Pokud tak nerada nakupuješ zařiď si ve zverimexu věrnostní kartu. Za ušetřené peníze můžeš třeba koupit hračky :)

To není až tak pravda - ano, jsou to krmiva, která jsou často doporučována, špatná nejsou, ale za tu cenu se dají složením sehnat mnohem kvalitnější granule. V kvalitních granulík by mělo být hlavně maso a nemá tam co dělat soja, kukuřice, pšenice..No, rozepisování je na dlouho, kdo by se chtěl ve složení orientovat a vybírat, doporučuji přečíst toto:
http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
http://www.krmivo-pro-psy.com/…psy/492.html
Je to sice o psích granulích, ale co se složení týče, je to stejné jak u psů, tak koček.
Pro mne jako nej bych vybírala Canine Caviar http://www.spokojenypes.cz/…ain-free-2kg?… Fromm Family, Orijen, Leonardo, Porta 21, Arden Grange a pár dalších, které mají složení opravdu kvalitní. Pak je druhá věc, co sedne kočce - i to nej krmivo jí nemusí uplně vyhovovat, tak je dobré prostě zkusit jiné kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
13.8.12 14:22

Zkus jíst šrot a uvidíš jak ti to pojede :-D Jinak já dávala kočkám Pro Plan nebo Fitmin- těch se mohly užrat a cena je super :palec:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
13.8.12 14:25
  • Citovat
  • Upravit
973
13.8.12 15:38

Tak jsem koupila pro plan homecat 10kg za 1 139Kč - snad dobrá cena a odběr osobní. uvidím, jak to budou mít rádi, ale oni kupodivu jí vše, co jim dáme, takže s tím nebude problém a jen pro zajímavost byla jsem v DM a koukala na složení, jak tu někdo psal 95% masa, tak všude bylo okolo 10-20%, tak nevím, nebo jsem to přehlídla a nekoukala na tu správnou kapsičku :think: :think:

Příspěvek upraven 13.08.12 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
13.8.12 15:51

My máme mainského mývalýho půlročního kocourka, který je jen vevnitř, kupuji mi purinu junior a friskis junior a míchám mu to půl na půl do velké dozy a pak mu přisypávám do mističky…friskis je, ale přece taky od puriny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
13.8.12 15:59
Také je od puriny, ale dnes jsem volala své veterinářce a ta říkala, že top je pro plan, že je ještě o dvě třídy výš, ve friskies, je prý moc soli + barviva
@jjj11 píše:
My máme mainského mývalýho půlročního kocourka, který je jen vevnitř, kupuji mi purinu junior a friskis junior a míchám mu to půl na půl do velké dozy a pak mu přisypávám do mističky…friskis je, ale přece taky od puriny, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.12 16:12

Prosím, nemáte někdo zkušenost s krmivem Purina Cat Chow?

P. S. Co je lepší? Friskies Junior nebo Purina Cat Chow Kitten? Podle mě Purina Cat Chow kitten. Složení u cat chow vypada určitě lépe než u Friskies.

8) 8) 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.8.12 16:19

@anetinka123 to vyjde skoro na stejno..pokud už něco levného, tak i třeba toto nevypadá až tak špatně http://www.spokojenypes.cz/…em-2kg-kocka?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.8.12 16:35

Ahoj,
u našeho kocoura Friskies nejde, protože po něm zvrací a má průjem. Po Kitekatu též a o ostatních značkách ani nemluvím.
Poslední rok a půl mu vyhovuje Dein Bestes z DM a to všecky příchutě jak v sáčku, tak v krabicích a i ty kapsičky a konzervy.
Nevím, možná je to i tím, že mu je už 18 pryč a tím věkem má už choulostivější trávení, nevím, ale každopádně to krmivo z Dm mu šmakuje nejvíc. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
13.8.12 16:37
@anetinka123 píše:
Prosím, nemáte někdo zkušenost s krmivem Purina Cat Chow?

P. S. Co je lepší? Friskies Junior nebo Purina Cat Chow Kitten? Podle mě Purina Cat Chow kitten. Složení u cat chow vypada určitě lépe než u Friskies.

8) 8) 8)

Já jsem to jednou koupila, ale podle mě v nich není rozdíl od Friskies. Purina má od obyč řady až po superprémium. A ty obyč řady obsahují akorát šrot, barviva a sůl, aby to zvířeti chutnalo. Obsah masa je 4 procenta, ale ani ty u masa neležely. Jsou to kosti, pařáty a peří… :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
13.8.12 16:54

S krmivem Míca jsme krmili. Náš kocour je odmítal jíst. Koupili jsme to na zkoušku jenom kvůli složení, ale cena byla velice nízká. Pak jsem ještě ve zvěráku našla krmivo Brit Premium kitten nekrmili jste někdo s tím?

Promintě že se ptám na takové blbosti… prostě mě baví mluvit o kočičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
13.8.12 17:16

Tak friskies je pěkná srágora, stejně jako Tesko granule a jiné podobné hnusy, co se dají sehnat v marketech…
U RC, ProPlanu a Hill´su platíte jen za značku, jinak kvalita značně pokulhává, ale aspoň nejsou barevný…Tyhle granule se tváří jako kvalitní, ale ve skutečnosti jsou jen dobře namíchaný - třeba kukuřice u RC, to po ní vypadají kočky tak dobře :-)Prostě cena neodpovídá kvalitě. Kočka je téměř výhradní masožravec, jasně, sem tam něco rostlinného zblajzne, ale maso je maso…
Mezi kvalitní granule patří Orijen, Acana, Barking heads, Canine caviar nebo třeba Test of the wild…Ovšem, tam už se pohybujeme v jiné cenové relaci..
Do těch za přijatelnou cenu a přijatelné složení bych dala třeba toho Brita…
Jinak pracuju ve zveráku, tak se o tomhle snažím mít trochu přehled :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný