Friskies

Napsat příspěvek
Velikost písma:
835
13.10.12 14:53

Jj, ty kapsičky v DM jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.2.13 16:27

Vždyť to ani vedle masa neleželo, sama nejím náhražky a dbám na kvalitu jídla, to samé i u čtyřnohých miláčků. Z levnjších bych doporučila Brita, je to české krmivo, kvalitn myslím velice vydařené. Střední cesta např. Canine Caviar a z těch vysokoprotinových kanadský Orijen nebo třeba Artemis. Jen u těch granulí bacha, mělo by se na ně přecházet pomaleji, vyjímkou nejsou ani těžké černé průjmy, když máte kočku na Friskies nebo Whiskas a pak jí šoupnete na orijen. Chce to ješět něco mezi, takže vzoreček třeba toho Canine Caviar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
3.2.13 17:01
@tterka píše:
Holky, má tchýně tvrdí, že Friskies u kastrovaných koček způsobuje tvorbu močových kamenů :think:. Je to možné, nebo je to blbost?

Tak podle mě je to blbost. Mám kocoura-je mu 19 let a baští právě Friskies a je vykastrovaný už od 2 let, takže podle mě je to nesmysl. Můj kocour nikdy ani netrpěl na problémy močových cest. ;)

• Citovat
  • Upravit
15201
3.2.13 17:14

Náš je od kastrace na Brit Care :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.2.13 18:04
@Jančakecalka píše:
Tak podle mě je to blbost. Mám kocoura-je mu 19 let a baští právě Friskies a je vykastrovaný už od 2 let, takže podle mě je to nesmysl. Můj kocour nikdy ani netrpěl na problémy močových cest. ;)

Tak to máš štěstí, koukala si někdy na krabici co to obsahuje? Tam jsou snad jen rostliné bílkoviny a tak možná 3-4 % masa. Kočka je šelma a tohle je pěkný hnus, promiň. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.2.13 18:05
@jjj11 píše:
Náš je od kastrace na Brit Care :kytka:

Náš pes taky, spravilo mu to zažívání po jiných granulích co mu nesedly. Za tu cenu je to opravdu kvalitní krmivo a náš pes vypadá krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
3.2.13 18:30
@Nicki.Minaj píše:
Náš pes taky, spravilo mu to zažívání po jiných granulích co mu nesedly. Za tu cenu je to opravdu kvalitní krmivo a náš pes vypadá krásně.

Mám kočičáka :lol: mainský mývalý kocourek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.2.13 20:43

Taky jsme měli, jsou úžasní. :palec: Byl hodně hlučný, pořád s námi vykládal a miloval skákat po nábytku, no prostě výšky, to bylo jeho a byl to velký mazel. :srdce: Měli jsme ho z ch. stanice z Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
3.2.13 20:52

Jj jsou nádherní, je to takový něžný obr a ty výšky taky miluje, manžel mu udělal přes čtvrt obýváku obrovský škrabadlo až do stropu, lávky pod stropem :kytka: no je to miláček, pro něj všechno
Původně sem chtěla ragdola, mainku sem měla na druhém místě a nakonec vyhrál mainák :palec:
Je takovej svůj, dominantní, pán domu akorát mi mrzí, že se mazlí, jen když se chce jemu, paličák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
3.2.13 20:53
@Nicki.Minaj píše:
Taky jsme měli, jsou úžasní. :palec: Byl hodně hlučný, pořád s námi vykládal a miloval skákat po nábytku, no prostě výšky, to bylo jeho a byl to velký mazel. :srdce: Měli jsme ho z ch. stanice z Ostravy.

a už nemáte? nechcete dalšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.2.13 21:10
@jjj11 píše:
a už nemáte? nechcete dalšího?

Nemáme, už odešel do nebíčka. Je to už 3 roky. Vy máte chovnou stanici? Možná maminka by měla zájem, miluje kočičky, obvzláště mainky, ale my ne, máme velkého pejska a to by nedělalo dobrotu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
3.2.13 21:15
@Nicki.Minaj píše:
Nemáme, už odešel do nebíčka. Je to už 3 roky. Vy máte chovnou stanici? Možná maminka by měla zájem, miluje kočičky, obvzláště mainky, ale my ne, máme velkého pejska a to by nedělalo dobrotu. :roll:

nemáme, koupila sem ho loni od paní kousek od Kolína, má doma 11 mainek, ale né chovnou stanici, je bez papírů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.2.13 06:15
@Nicki.Minaj píše:
Tak to máš štěstí, koukala si někdy na krabici co to obsahuje? Tam jsou snad jen rostliné bílkoviny a tak možná 3-4 % masa. Kočka je šelma a tohle je pěkný hnus, promiň. :roll:

No, tak je teda možný, že neměl nikdy žádný zdravotní problém a je mu už 19?On totiž když měl jiné granule a to včetně těch drahých, tak se vždycky poblil nebo posral, takže proč bych mu jako měla dávat něco, po čem obtíže? :nevim: Občas to střídám s granulema z DM Dein Bestes, ty mu taky šmakujou a NEDěLAJ PROBLéMY aspon ;)

• Citovat
  • Upravit
823
6.2.13 14:52
@Jančakecalka píše:
No, tak je teda možný, že neměl nikdy žádný zdravotní problém a je mu už 19?On totiž když měl jiné granule a to včetně těch drahých, tak se vždycky poblil nebo posral, takže proč bych mu jako měla dávat něco, po čem obtíže? :nevim: Občas to střídám s granulema z DM Dein Bestes, ty mu taky šmakujou a NEDěLAJ PROBLéMY aspon ;)

Tak DM granule jsou o poznání kvalitněější a raději bych kupovala ty. Kvalitnější granule mu způsobí zažívací problémy, protože není zvyklý na krmivo s vyšším obsahem proteinu, to je normální reakce, která může trvat i týden nebo se musí nové granule opět vysadit a pokud se přechází z horších na lepší, tak tam nesmí být moc velké rozdíly v procentech obsahu proteinů a nové granule se musí dávat nejdřív jako pamlsek po jedné a nebo postupně přimíchávat do původního krmiva, dávat víc a víc, až jednou celou dávku. Jestli jde o obyčejnou kočku, která má přístup ven, tak si to co mu chybí obstará venku. Ale u koček, co jsou přímo doma, jsou ty granule těžce nedostačující a i když nejsou třeba nějaké viditelné zdravotní potíže, tak na kvalitě srsti, výkalech a celkovém osvalení těla, to vidět jde. Ale otázkou je, kolik dostává třeba syrového masa ještě k tomu, nebo vařeneou zeleninu, vitamíny… Ale Friskies je obarvený, vyrabí se vyrabí z masitých odpadů, které se pomelou spolu s nějakými obilovinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.2.13 15:00

@Nicki.Minaj Masa i zeleniny dostává dost, vitamíny taky dostává, ale ty mu moc nejedou.Ven nechodí, bydlíme u rušné silnice, nechci, aby mi ho přejelo auto.Srst má v pohodě na ten věk vypadá moc dobře, když jsme byli minule na očkování, tak veterinář říkal, že je vidět, jak je o něj dobře postaráno. Viz foto mého zlatíčka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný