Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vždyť to ani vedle masa neleželo, sama nejím náhražky a dbám na kvalitu jídla, to samé i u čtyřnohých miláčků. Z levnjších bych doporučila Brita, je to české krmivo, kvalitn myslím velice vydařené. Střední cesta např. Canine Caviar a z těch vysokoprotinových kanadský Orijen nebo třeba Artemis. Jen u těch granulí bacha, mělo by se na ně přecházet pomaleji, vyjímkou nejsou ani těžké černé průjmy, když máte kočku na Friskies nebo Whiskas a pak jí šoupnete na orijen. Chce to ješět něco mezi, takže vzoreček třeba toho Canine Caviar.
@tterka píše:
Holky, má tchýně tvrdí, že Friskies u kastrovaných koček způsobuje tvorbu močových kamenů. Je to možné, nebo je to blbost?
Tak podle mě je to blbost. Mám kocoura-je mu 19 let a baští právě Friskies a je vykastrovaný už od 2 let, takže podle mě je to nesmysl. Můj kocour nikdy ani netrpěl na problémy močových cest. ![]()
@Jančakecalka píše:
Tak podle mě je to blbost. Mám kocoura-je mu 19 let a baští právě Friskies a je vykastrovaný už od 2 let, takže podle mě je to nesmysl. Můj kocour nikdy ani netrpěl na problémy močových cest.
Tak to máš štěstí, koukala si někdy na krabici co to obsahuje? Tam jsou snad jen rostliné bílkoviny a tak možná 3-4 % masa. Kočka je šelma a tohle je pěkný hnus, promiň. ![]()
@jjj11 píše:
Náš je od kastrace na Brit Care
Náš pes taky, spravilo mu to zažívání po jiných granulích co mu nesedly. Za tu cenu je to opravdu kvalitní krmivo a náš pes vypadá krásně.
@Nicki.Minaj píše:
Náš pes taky, spravilo mu to zažívání po jiných granulích co mu nesedly. Za tu cenu je to opravdu kvalitní krmivo a náš pes vypadá krásně.
Mám kočičáka
mainský mývalý kocourek
Taky jsme měli, jsou úžasní.
Byl hodně hlučný, pořád s námi vykládal a miloval skákat po nábytku, no prostě výšky, to bylo jeho a byl to velký mazel.
Měli jsme ho z ch. stanice z Ostravy.
Jj jsou nádherní, je to takový něžný obr a ty výšky taky miluje, manžel mu udělal přes čtvrt obýváku obrovský škrabadlo až do stropu, lávky pod stropem
no je to miláček, pro něj všechno
Původně sem chtěla ragdola, mainku sem měla na druhém místě a nakonec vyhrál mainák ![]()
Je takovej svůj, dominantní, pán domu akorát mi mrzí, že se mazlí, jen když se chce jemu, paličák ![]()
@Nicki.Minaj píše:
Taky jsme měli, jsou úžasní.Byl hodně hlučný, pořád s námi vykládal a miloval skákat po nábytku, no prostě výšky, to bylo jeho a byl to velký mazel.
Měli jsme ho z ch. stanice z Ostravy.
a už nemáte? nechcete dalšího?
@jjj11 píše:
a už nemáte? nechcete dalšího?
Nemáme, už odešel do nebíčka. Je to už 3 roky. Vy máte chovnou stanici? Možná maminka by měla zájem, miluje kočičky, obvzláště mainky, ale my ne, máme velkého pejska a to by nedělalo dobrotu. ![]()
@Nicki.Minaj píše:
Nemáme, už odešel do nebíčka. Je to už 3 roky. Vy máte chovnou stanici? Možná maminka by měla zájem, miluje kočičky, obvzláště mainky, ale my ne, máme velkého pejska a to by nedělalo dobrotu.
nemáme, koupila sem ho loni od paní kousek od Kolína, má doma 11 mainek, ale né chovnou stanici, je bez papírů
@Nicki.Minaj píše:
Tak to máš štěstí, koukala si někdy na krabici co to obsahuje? Tam jsou snad jen rostliné bílkoviny a tak možná 3-4 % masa. Kočka je šelma a tohle je pěkný hnus, promiň.
No, tak je teda možný, že neměl nikdy žádný zdravotní problém a je mu už 19?On totiž když měl jiné granule a to včetně těch drahých, tak se vždycky poblil nebo posral, takže proč bych mu jako měla dávat něco, po čem obtíže?
Občas to střídám s granulema z DM Dein Bestes, ty mu taky šmakujou a NEDěLAJ PROBLéMY aspon ![]()
@Jančakecalka píše:
No, tak je teda možný, že neměl nikdy žádný zdravotní problém a je mu už 19?On totiž když měl jiné granule a to včetně těch drahých, tak se vždycky poblil nebo posral, takže proč bych mu jako měla dávat něco, po čem obtíže?Občas to střídám s granulema z DM Dein Bestes, ty mu taky šmakujou a NEDěLAJ PROBLéMY aspon
Tak DM granule jsou o poznání kvalitněější a raději bych kupovala ty. Kvalitnější granule mu způsobí zažívací problémy, protože není zvyklý na krmivo s vyšším obsahem proteinu, to je normální reakce, která může trvat i týden nebo se musí nové granule opět vysadit a pokud se přechází z horších na lepší, tak tam nesmí být moc velké rozdíly v procentech obsahu proteinů a nové granule se musí dávat nejdřív jako pamlsek po jedné a nebo postupně přimíchávat do původního krmiva, dávat víc a víc, až jednou celou dávku. Jestli jde o obyčejnou kočku, která má přístup ven, tak si to co mu chybí obstará venku. Ale u koček, co jsou přímo doma, jsou ty granule těžce nedostačující a i když nejsou třeba nějaké viditelné zdravotní potíže, tak na kvalitě srsti, výkalech a celkovém osvalení těla, to vidět jde. Ale otázkou je, kolik dostává třeba syrového masa ještě k tomu, nebo vařeneou zeleninu, vitamíny… Ale Friskies je obarvený, vyrabí se vyrabí z masitých odpadů, které se pomelou spolu s nějakými obilovinami.
@Nicki.Minaj Masa i zeleniny dostává dost, vitamíny taky dostává, ale ty mu moc nejedou.Ven nechodí, bydlíme u rušné silnice, nechci, aby mi ho přejelo auto.Srst má v pohodě na ten věk vypadá moc dobře, když jsme byli minule na očkování, tak veterinář říkal, že je vidět, jak je o něj dobře postaráno. Viz foto mého zlatíčka.