Levné obroučky na brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
12.11.13 07:22

Levné obroučky na brýle

Ahoj všechny maminky!
Jako mnoho z vás, i já mám problém s nedostatkem financí. Minulý týden jsem byla u oční lékařky a ta mi naměřila už téměř o dvě dioptrie zhoršený zrak na dálku. Už déle jsem na sobě tenhle problém pociťovala, ale snažila jsem se peníze na brýle zužitkovat „lépe“. Včera mě ale napadlo drahé optiky napálit a vyřešit muj problém jinak. Skla musím zaplatit tak nebo tak, ale co takhle si koupit levné brýle na čtení od našich Vietnamcu, vyndat z nich skla a v optice si tam nechat dát skla pro mě? :D Bylo by to pro mě ušetření alespoň 500 korun a to se před Vánoci hodí. Asi to není moc pravděpodobné, ale nemáte s tím nějaká zkušenosti? Nebo myslíte si vubec, že to bude možné?
Děkuji vám za reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
743
12.11.13 07:28

Ahoj, záleží, jestli ty obroučky od vietnamců něco vydrží, aby se ti to hned nerozpadlo.. zkušenosti s tím nemám, ale malinko si myslím, že by ty skla z levných čtecích brýlí nemusely jít vyndat tak, aby tam šly dát nové :nevim:
Já jsem nedávno sháněla taky levné brýle do dálky (jen na doma - nosím kontaktní čočky) a nakonec jsem se rozhodla si je objednat přes internet. Z optiky jsem věděla, jaké mám mít zhruba parametry brýlí a zvítězila u mě stránka http://www.bryle-domu.cz/ a s brýlema jsem naprosto spokojená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.11.13 07:30

Jo a brýle mě stály dohromady 1000,–, což je podle mě luxusní cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.11.13 07:33

Myslím si, že nevydrží a za půl roku budeš kupovat nové.

Nevím odkud jsi, ale zkus zajet do menšího města, tam jsou stejné obroučky třeba i o desítky procent levnější. My jsme bydleli v malém městečku hned vedle Brna. Manžel si do tamní optiky šel vybrat brýle. Nic se mu úplně nelíbilo, tak mu navrhli, že z jiné pobočky přímo v Brně do dvou dnů přivezou jiné. Když jsme se na ně šli podívat, tak ho upozornili, že na ceny na nich se dívat nemá, že budou podstatně levnější (šlo myslím o 25%).

Takže doporučuju jít do nějaké menší neznačkové optiky na maloměstě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
12.11.13 07:36
@Anonymka3 píše:
Včera mě ale napadlo drahé optiky napálit a vyřešit muj problém jinak. Skla musím zaplatit tak nebo tak, ale co takhle si koupit levné brýle na čtení od našich Vietnamcu, vyndat z nich skla a v optice si tam nechat dát skla pro mě?

No, jednak si optika něco řekne za výměnu skel a dost možná, že ti to odmítnou udělat úplně, buď že to ty obroučky nevydrží nebo, že ta skla vůbec vyndat nepůjdou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.11.13 07:36

@pajule022 To sis je nevyzkoušela? Jak jsi mohla vědět, že budou slušet? A hlavně sedět na nose? Teda já z netu objednávám kde co, ale brýle, to bych si teda netroufla.
A jak ti měřili osu oka? Myslím vzdálenost mezi panenkama nebo kořenem nosu a panenkou - nevím přesně co měří, ale měří to vždy? Ty brýle se musí individuálně „vycentrovat“, aby seděly přesně na oči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
12.11.13 07:38

Musí to být brýle, kde jsou vyndat a vyměnit skla, to v těch od vietnamců a celkově v těch jednorázových, co jsou koupit např. v drogerii, většinou nejde. Navíc se ti určitě časem rozlomí. Ale na druhou stranu kdyžtak vyhodíš stovku, víc u vietnamců beztak nestojí. Jen tedy koukni, zda půjdou vyměnit skla - u některých to poznat jde. Když ne, tak raději koukni do optiky, obejdi jich víc, často mívají obroučky ve výprodeji z minulé kolekce nebo vyloženě laciné obroučky - oni tomu říkají retro, do pětistovky.
Momentálně řeším to samé a taky nekupuju brýle už pár let, protože se mi nechce dát x tisíc. Raději je dám jinam. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
12.11.13 07:41
@jessikka píše:
A jak ti měřili osu oka? Myslím vzdálenost mezi panenkama nebo kořenem nosu a panenkou - nevím přesně co měří, ale měří to vždy? Ty brýle se musí individuálně „vycentrovat“, aby seděly přesně na oči…

Tak není nic jednoduššího než tenhle údaj vzít z papírů od minulých brýlí, to se u dospělého nemění, případně to v nějaké kamenné optice odměří ze stávajících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
12.11.13 07:42
@Anonymka3 píše:
Ahoj všechny maminky!
Jako mnoho z vás, i já mám problém s nedostatkem financí. Minulý týden jsem byla u oční lékařky a ta mi naměřila už téměř o dvě dioptrie zhoršený zrak na dálku. Už déle jsem na sobě tenhle problém pociťovala, ale snažila jsem se peníze na brýle zužitkovat „lépe“. Včera mě ale napadlo drahé optiky napálit a vyřešit muj problém jinak. Skla musím zaplatit tak nebo tak, ale co takhle si koupit levné brýle na čtení od našich Vietnamcu, vyndat z nich skla a v optice si tam nechat dát skla pro mě? :D Bylo by to pro mě ušetření alespoň 500 korun a to se před Vánoci hodí. Asi to není moc pravděpodobné, ale nemáte s tím nějaká zkušenosti? Nebo myslíte si vubec, že to bude možné?
Děkuji vám za reakce ;)

Zklamu tě, brýle od Vietnamců nejdou rozmontovat (kovové). Do plastových by to teoreticky šlo, špatně, s rizikem, ze ti ty skla budou vypadávat nebo že ti to do takových obroucek odmítnou namontovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.11.13 07:43

@jessikka nevyzkoušela… měla jsem s tím velké dilema, že mi nebudou slušet, ale v optice jsem si nechala změřit vše, co bylo potřeba - nosník, PD atd.. vybírala jsem podle tvaru obrouček a říkala jsem si, že když mi přijde nějaká hrůza, vrátím je (tento internetový obchod garantuje vrácení peněz, pokud s brýlemi nejsi spokojená). V optice jsem si napřed vybrala typ brýlí, které mi nejvíc slušely a na netu jsem vybrala ty, které jim byly nejvíc podobné :) původně jsem si chtěla koupit brýle asi za 4000,–, ale měla jsem nečekané výdaje, tak jsem to musela vyřešit takhle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.11.13 07:48

@j.a.n.i1 Já teda nevím, že bych nějaký papír dostávala. Na předpisu to nebývá, ne?
Každopádně varianta to je, každý jí musí zvážit. Já bych to radši řešila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.11.13 07:56

Raději si prohlídni podmínky bonusů u tvojí zdravotní pojišťovny, např. Bratrská revírní platí dospělým 500,–Kč jako příspěvek na obroučky k dioptrickým brýlím ještě navíc k příspěvku na brýle a obroučky z pojištění. U vietnamců koupím běžně ledacos (od čeho neočekávám dlouhou životnost), ale brýlové obruby určitě ne.
Zajdi do optiky, zeptej se co mají zrovna v akci nebo si to najdi na webu, zjisti co ti přidá ZP a vyber si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.13 08:08

@Anonymka3 já si teď nechávala dělat brýle v grand optical a obroučky tam mají za 500. Takže žádná darda. Bych je rozhodně nekoupila u větví, bo budou nekvalitní. a pokud máš brýle poprvé, t ak Ti na ně pojišťovna přispěje. Cena mých 2500 (mám drahá skla), se všemi slevami jsem za ně dala jen 1200 kč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.11.13 08:34

@martina.se Ta cena 2500 je za obroučky nebo komplet brýle? 8o Já teď jen za skla se slevou 50% dala 3500 Kč (zabarvovací plastové tenčené).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.13 08:37
@Ukulina píše:
@martina.se Ta cena 2500 je za obroučky nebo komplet brýle? 8o Já teď jen za skla se slevou 50% dala 3500 Kč (zabarvovací plastové tenčené).

právě za komplet brýle - obroučky 500 kč, skla 1999 kč - mám bronzové zabarvovací, cylindrické. Když jsem tam byla, chytla jsem zrovna jednodenní akci slevu 30 % plus slevu od pojišťovny (ale ty částky si nepamatuju, kolik na co bylo). Každopádně komplet cena po slevě 1200 a to mám fakt super skla :palec:

Příspěvek upraven 12.11.13 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat