Levnější savé látkovky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5230
20.2.12 13:41

Levnější savé látkovky

Ahojky, potřebovala bych poradit ohledně plínek. Začínám tak trochu látkovat a to hlavně z finančních důvodů. Už několik dní brouzdám po internetu a je toho tolik, že se v tom děsně ztrácim :roll:
Takže potřebovala bych poradit značku levnějších, ale dobře savých kalhotkových plenek, aby se cena pohybovala okolo dvou stovek na jednu. Pořizuju sice postupně, ale stejně si moc velkou investici nemůžeme dovolit, vím, že se to vrátí, ale když ted ty peníze prostě nemám, tak si je nevytisknu, že? :lol:
Moc děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
20.2.12 13:48

Ono levný a dobře savý se bohužel dost vylučuje :nevim: Protože bavlněná plenka nikdy nebude sát nějak úžasně (pokud to nebude obr balík) a bambusová savá plenka zas nebude levná :)) Pokud pak do méně savých bavlněných plínek dokoupíš bambusové vkládačky, hnedka se ti cena vyšplhá… Do dvou stovej se vejdeš tak leda s flanelkama Lotties, Baby Lucy, ty pokud vím nenasají skoro nic, těsně nad 200 jsou potom Baby Lucy Organic, ty jsou celkem slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 13:52

Jasně, no, to jsem si myslela :roll: na ty Baby Lucy organik jsem koukala, ty by šly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
20.2.12 13:56

Já bych šla do bambusových baby lucy, ty se starší dají sehnat kolem 150… sice tedy oproti jiným, třeba anavy ;-) nenasají tolik, ale zase se vejdou do tvé cenové kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 14:01

Děkuju, všem. A ještě by mě zajímalo, jestli u plínek koupených z druhý ruky nějak nevadí opotřebovanost, nebo tak, přecejen bych chtěla, aby mi vydržely i na další děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.2.12 14:02

A co anavy vícevrstevné bambusové? Zamotáš je lehce jako novosklad, zapneš snapkou a vydrží celkem dost.
Já jsem zezačátku měla baby lucy ty obyčejné, šly jen s bambusovou vkládačkou, pak to šlo. Ale říkala jsem si, že napříště bych radši vzala ty anavy. Moc se mi baby lucy nevyplatili.

jejich nevýhoda je ta, že časem z nich dítko vyroste, stále ale jdou použít jako vkládačka.

Já jsem do plínek vrazila celkem dost, tak nemůžu říct, že bych nějak moc ušetřila, ale na druhou stranu, kdybych nekupovala tolik plínek co moc nesajou a radši investovala do bambusovejch kalhotek a část dohnala těma vícevrstevnejma, budu na tom líp. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.2.12 14:05

Jo a taky je možnost z druhé ruky. Já měla pár baby lucy z druhé ruky, nevím jestli by na druhé ještě vyzbyly.

no vidíš, já je zrovna chci prodávat - ty svoje nové, měla bych tam i dvě grátis na donošení. Ale mám to u našich a nevím kolik jich mám :nevim:.

Příspěvek upraven 20.02.12 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.2.12 14:05

A ty to chceš na syna nebo čekáš další mimčo? Protože na roční dítě už je potřeba fakt celkem savá plína :think: Plenky z druhé ruky můžou být i prakticky nepoužité, ale i hodně jeté, cena se od toho odvíjí… Jsou známé některé značky, které se rozpadají dřív (odřou se lemy atd.) a některé naopak skoro vůbec, každopádně bude starší plenka tvrdší, může mít povolené gumičky atd.

A trváš na kalhotkovkách? Třeba s vícevrstvýma by se toho dalo vymyslet víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.12 14:23

Levná kalhotkovka je podle mě téměř vždy málo savá. Ani bambus nemusí být zárukou savosti, viz baby lucy bambusky froté, ty byly absolutně na prd. Dítě už máš celkem velký, spíš bych volila nějaké zábaly na rovno než kalhotkové plíny (to myslím na den), případně bych kvůli utěsnění kakání dávala sklad na draka a do něj plíny na rovno.
Potom by se ti vyplatilo si koupit materiál a třeba zrovna ty vkládačky si našít, mrkni na sijemdetem.cz.
Další možnost je ušít si bavlněnou kopsovou plínku a vycpávat ji nějakým savějším materiálem. Já jsem si kapsovku ušila například z bavlněného tílka (aby byl vršek hezký) a dvou starých čtverců, v ruce, jeden večer jsem šila a bylo, další den už jsem do toho mohla nacpat výkonné bambusové vkládačky, které sice jsou o něco dražší, ale jsou to držáci, na který nedám dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 14:30
ivuska.h píše:
A ty to chceš na syna nebo čekáš další mimčo? Protože na roční dítě už je potřeba fakt celkem savá plína :think: Plenky z druhé ruky můžou být i prakticky nepoužité, ale i hodně jeté, cena se od toho odvíjí… Jsou známé některé značky, které se rozpadají dřív (odřou se lemy atd.) a některé naopak skoro vůbec, každopádně bude starší plenka tvrdší, může mít povolené gumičky atd.A trváš na kalhotkovkách? Třeba s vícevrstvýma by se toho dalo vymyslet víc.

Zatím na syna a dobudoucna na další, právě proto, jsem taky koukala na jednovelikostní.
Na kalhotkovkovkách vyloženě netrvám, ale zase bych ráda, aby to bylo co nejjednoduší a aby dítě nemělo zadek jak Ferda mravenec :lol: to by se malýmu asi nelíbilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 14:36

Jo, ještě, já už pořídila tyhle plenky: http://medley.mimishop.cz/detail.php?… byly totiž za skvělou cenu - 6ks za 890,– ale teda docela protejkají, bud je blbě zapínám, nebo nevim, možná by to vyřešila ta bambusová vkládačka :think: která je dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.2.12 14:48
Temaho píše:
Jo, ještě, já už pořídila tyhle plenky: http://medley.mimishop.cz/detail.php?… byly totiž za skvělou cenu - 6ks za 890,– ale teda docela protejkají, bud je blbě zapínám, nebo nevim, možná by to vyřešila ta bambusová vkládačka :think: která je dobrá?

tyhle plínky jsem nikoho neslyšela chválit :think: .

co se týče té univerzálnosti, tak ty kalhotky chápu, ale na tohle fakt moc neušetříš, spíš naopak, takovéhle levné koupě se většinou moc nevyplání. :nevim:

Co vzít pár těch vícevrstevnejch M anavy. Nevím jestli je umotáš na snapku, ale narovno určitě, třeba jako vkládačku do čtverce na draka, nebo normoš rovně do svrchňáků. Záleží jak kadí. Dcera ještě v roce kadila tak různě, takže to chtělo trochu těsnit.
A na maličké ji pak zamotáš na snapku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.2.12 14:51

já měla tyto: http://www.branakdetem.cz/…busova-l.htm velikost tuším S nebo M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.2.12 14:56

Ach jo, už mi z toho jde hlava kolem :roll: No, jak nad tim tak přemýšlím, tak bude asi nejlepší trochu našetřit a pořídit nějaký dražší, nebo zkusim třeba jednu, dvě ty baby lucy a uvidim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.12 14:56
Temaho píše:
Jo, ještě, já už pořídila tyhle plenky: http://medley.mimishop.cz/detail.php?… byly totiž za skvělou cenu - 6ks za 890,– ale teda docela protejkají, bud je blbě zapínám, nebo nevim, možná by to vyřešila ta bambusová vkládačka :think: která je dobrá?

Bohužel, medley je přesně ten případ, kdy je lepší nekupovat radši vůbec nic než je :?

Jinak nejoblíbeněší mám baby idea bambusové krátké, perfektní štíhlá vkládačka, hodně savá, dávala jsem je i do nočních plen, fakt nemá chybu. Ale taky podle toho stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí