Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zdravim,chtela jsem se zeptat, jestli nekdo zkousel vazit pomocene pleny vaseho ditka?Protoze mam pocit ze strasne malo cura,kojim tak ze nemam poneti kolik vypije.zkousela jsem to tri dny vazit a vyslo mi to tak ,ze vycura za den tak 400g bez vahy pleny.Prosim nepiste pocet plen.nam jsou 5 mesicu a vazime pres 7kg.diky moc za odpovedi asi je to hloupa otazka ale opravdu me to zajima ![]()
tak tohle mě nikdy nenapadlo počítat
![]()
Pokud dítko dobře prospívá, což 7kg v 5měs asi ano, tak bych tohle asi zrovna moc neřešila ![]()
Ahoj. Vážila jsem dceři v roce a půl, když jsem s ní byla v nemocnici (málo pila, málo čůrala, měla vysoké horečky). Něco mně říká, že to bylo 30g (na jedno čůrání), ale už je to fakt dlouho.
Chápu tvoje obavy
. Zavolej v pondělí doktorce, ať máš klid
. Jestli je miminko spokojené a přibírá, určitě to bude OK
.
dekuji za odpoved
, je to me prvni a tak asi vsechno moc prehanim ![]()
Heli, 30g vazi plena, taky je na oddeleni vazime.
Jinak vydej by se mel priblizne rovnat prijmu, predpokladam, ze 5 mesicni dito je bud jen kojeny nebo jen na UM, takze bud si povazit, kolik vypije na jednotlive kojeni, nebo secist mnozstvi UM za den......Budu-li predpokladat, ze vypije v prumeru 150 ml na jednu davka a pocet davek by mel byt minimalne 6, tak je to spis malo,ale sama pises priblizne.
Povaz si pred a po kojeni, zprumeruj, pocitej, kolikrat denne kojis a dojdes vysledku, kolik by mel vycurat
Ja takz s prvnim takhle vysilovala, vazila jsem i kojeni i pleny a rozhodne toho vycural daleko min, nez vypil. Hranice dehydratace je prej 1ml/kg/hod.
No nevim, ja delam primo na urolce, asi to beru moc prisne- nerikam, ze ma vypit 900 a vycurat 890-900,ale pokud vypije 900 a vycura 400, tak je to rozdil jak blazen. Nicmene, dokud zakladatelka nezjisti, kolik nakoji, tak ani nezjisti, jestli je to malo nebo moc.
Prospívá krásně, v 5m 7kg je dobrý
Takže bych kašlala na nějaký tabulky a odbornosti a jela podle spokojenosti dítka ![]()
no ja jsem vahu prave prodala,mela jsem problemy s kojenim.porad jsem ho vazila ,byla jsem jak silena, tak jsem ji prodala a rekla jsem si ze to nebudu resit.Jen ze mi prijde ze vazne malo cura.
taky pri narozeni vazil 4170g no a kaka nekdy i 2*denne
to je hezké, prodat váhu, abys nevyšilovala s kojením, a začít vážit pleny
Hele, nech miminko povalovat rozbalené jen tak na přebalováku na plíně (látkové) a počkej, až se vyčurá, jestli ten flek bude víceméně bezbarvý, tak je to v poho, kdyby byl hodně do žluta, tak je moč hustá a ukazovalo by to na málo tekutin
Ale když hezky přibírá a je plně kojené, tak se fakt nemusíš bát ![]()
já taky kdysi šílela, nechtěl pít mlíko. Jedno čůrání jsem někde vyčetla 30-50g ![]()
jenže tohle je ošemetné, když míň pije, tak zákonitě navážíš i míň čůrání, takže tudy cesta podle mě nevede. Pokud ti miminko přibírá a nemá známky počínající dehydratace (jako oschlé rty, žádné slzy, žádné sliny, ještě je na ověření nějaký trik s kůží na bříšku, ale to ted nevím), tak bych se zachovala jako s kojením - vyhodila váhu
některým dětem stačí míň než udávají tabulky a my matky pak z toho vyšilujeme, že nepije podle norem. Znám to, taky jsem tím prošla ![]()
Clementine píše:
já taky kdysi šílela, nechtěl pít mlíko. Jedno čůrání jsem někde vyčetla 30-50gjenže tohle je ošemetné, když míň pije, tak zákonitě navážíš i míň čůrání, takže tudy cesta podle mě nevede. Pokud ti miminko přibírá a nemá známky počínající dehydratace (jako oschlé rty, žádné slzy, žádné sliny, ještě je na ověření nějaký trik s kůží na bříšku, ale to ted nevím), tak bych se zachovala jako s kojením - vyhodila váhu
některým dětem stačí míň než udávají tabulky a my matky pak z toho vyšilujeme, že nepije podle norem. Znám to, taky jsem tím prošla
to jsou napriklad moje deti, u prvniho jsem se z toho mohla pominout
no slinta teda strasne
a pribira taky pekne,tak nevim
zeptam se na to dokorky
diky moooc za odpovedi
nejsem v tom sama ![]()
Pudloslava píše:Clementine píše:to jsou napriklad moje deti, u prvniho jsem se z toho mohla pominout
já taky kdysi šílela, nechtěl pít mlíko. Jedno čůrání jsem někde vyčetla 30-50gjenže tohle je ošemetné, když míň pije, tak zákonitě navážíš i míň čůrání, takže tudy cesta podle mě nevede. Pokud ti miminko přibírá a nemá známky počínající dehydratace (jako oschlé rty, žádné slzy, žádné sliny, ještě je na ověření nějaký trik s kůží na bříšku, ale to ted nevím), tak bych se zachovala jako s kojením - vyhodila váhu
některým dětem stačí míň než udávají tabulky a my matky pak z toho vyšilujeme, že nepije podle norem. Znám to, taky jsem tím prošla
jo vsimla jsem si v tvych tématech, že druhej synek podedil Rafánkovy manýry. Já už bych to podruhý zažít nechtěla, ty nervy ![]()